# #

5 Ιαν 2013

Έρχονται για τον χρυσό...Έρχονται για όλα !!!Στο Esquel, στην Παταγονία της Αργεντινής , μια καναδική εταιρεία απέκτησε τα δικαιώματα για την εξαγωγή χρυσού και αργύρου από ένα ορυχείο που βρίσκεται 7 χιλιόμετρα έξω από την πόλη, χρησιμοποιώντας τεράστιες ποσότητες νερού και κυανίου. Το έργο της εξόρυξης φαινόταν να είναι η ιδανική λύση για το 50% του πληθυσμού που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

 "Έρχονται για το χρυσό, έρχονται για όλα"

 Αφηγείται το βίντεο την επική νίκη αυτών των κατοίκων της Παταγονίας που κατάφεραν να νικήσουν την διεφθαρμένη οικονομική και πολιτική εξουσία , εμποδίζοντας την εκτέλεση του έργου εξόρυξης χρυσού και την περιβαλλοντική καταστροφή της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Χαλκιδική ετοιμάζονται 5 τέτοιες εξορύξεις σε πρώτη φάση, μέσα στα στενά γεωγραφικά όρια της ΒΑ Χαλ/κής(Σκουριές, Τσικάρα, Φισόκα, Πιάβιτσα και το χειρότερο όλων λόγο της τεράστιας ποσότητας του αρσενικού στο πέτρωμα, την Ολυμπιάδα).
Τα παρθένα δάση της Χαλκιδικής θα ...
μετατραπούν σε τοξικές χαβούζες, και αυτό θα είναι το λιγότερο!
Δείτε τι έγινε σ΄αυτή την περιοχή της Ν. Αμερικής που σε καμιά περίπτωση δεν έχει τα συγκριτικά οικονομικά και περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα της δικής μας!
 
 
Χώρα Παραγωγής: Αργεντινή - Βολιβία
Χρήστος Καραστέργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.