# #

5 Ιαν 2013

Η κυρία του πρέσβη κάνει τεµενάδες στον Γκιουλ. Κυριολεκτικά...


Η κυρία του πρέσβη κάνει τεµενάδες στον Γκιουλ. Κυριολεκτικά...
Παραµονή Χριστουγέννων, η σύζυγος του κ. Κυριάκου Λουκάκη προέβη σε µια απίστευτη χειρονοµία ραγιαδισµού προς τον Τούρκο πρόεδρο. 

Με διπλωµατικό σίριαλ δουλικότητας, αµετροέπειας και... λάιφ στάιλ µοιάζουν όσα συµβαίνουν στην ελληνική πρεσβεία στην Αγκυρα τα τελευταία χρόνια.

Την ίδια ώρα, η Τουρκία γελά σαρκαστικά µε τα καµώµατά µας και, παράλληλα, αυξάνει συνεχώς την προκλητικότητά της έναντι µιας Ελλάδας που -σύµφωνα µε τα τουρκικά media- καταρρέει λόγω της οικονοµικής κρίσης.

Το νέο επεισόδιο του σίριαλ έχει πρωταγωνίστρια τη σύζυγο του άρτι τοποθετηθέντος πρέσβη µας στην Αγκυρα Κυριάκου Λουκάκη, ο οποίος πριν από λίγες µέρες -στις 24 ∆εκεµβρίου- επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Τούρκο πρόεδρο Αµπντουλάχ Γκιουλ. Η κυρία Λουκάκη, λοιπόν, πλησιάζοντας τον κ. Γκιουλ για να τον χαιρετήσει εξέπληξε τους πάντες, κάνοντας έναν απροσδόκητο...
τεµενά (!), που χαροποίησε δεόντως τα τουρκικά media, καθώς θύµισε άλλες εποχές, εποχές ελληνικής ραγιαδοσύνης.

Και, σηµειολογικά, έδειξε ότι η πρεσβεία µας συµβαδίζει άριστα µε το νεο-οθωµανικό δόγµα της Τουρκίας, που είναι πολύ της µόδας στη γείτονα χώρα, η οποία τρελαίνεται για υποκλίσεις και τεµενάδες από ελληνικής πλευράς. Ο τεµενάς της κυρίας Λουκάκη θα µπορούσε να θεωρηθεί ένα -πολύ ατυχές- αλλά µεµονωµένο γεγονός, αν ήταν όντως... µεµονωµένο. ∆υστυχώς, όµως, η ελληνική πρεσβεία στην Αγκυρα έχει προϊστορία σε κωµικοτραγικές επιλογές. Ας πιάσουµε όµως το κουβάρι από την αρχή…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τη συνέχεια Στο ΧΩΝΙ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ (εκτάκτως από το Σάββατο στα περίπτερα όλης της χώρας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.