# #

2 Ιαν 2013

Αν είναι αθώος ο κ. Σημίτης (αθώος και ο κ. Καραμανλής που κουράσθηκε νωρίς), αν είναι αθώος ο Γιωργάκης, γιατί να είναι ένοχος ο κ. Βενιζέλος ή ο κ. Λοβέρδος;ΟΙ ΑΘΩΟΙ…


Στο μεγάλο φαγοπότι που έστησε σε αυτήν τη χώρα ο Γιωργάκης, ο σεφ που παρασκεύαζε τον μόσχον τον σιτευτόν ήταν ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος τώρα είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος. 
Αρα, ο Γιωργάκης είναι αθώος.

Οταν το μεγάλο φαγοπότι που είχε στήσει σε αυτήν τη χώρα ο κ. Σημίτης, προσφέροντας το σώμα και το αίμα της στη Διαπλοκή, έφθασε σε κινδυνώδη για τον «αρχιερέα της διαπλοκής» καμπή, ο κ. Σημίτης έδωσε το «δαχτυλίδι» στον generis δικαιούχο Γιωργάκη και ο ίδιος την κοπάνησε για το Κορακοχώρι.
Αρα, ο ...κ. Σημίτης είναι αθώος.

Οταν ο «πορφυρογέννητος» Γιωργάκης παρέλαβε το κράτος, το αντιμετώπισε ως φέουδο ή ως χωράφι που το βρήκε απ’ τον πατέρα του. 

Το ίδιο, ως πατρογονικό κληροδότημα, αντιμετώπισε ο Γιώργης και το κόμμα του, το οποίον αναδόμησε (με τη βιβλική έννοια) φέρνοντας ανθρώπους απ’ το πουθενάγια να κάνουν παιχνίδι με τις ευχές της Ελλάδας - Ραγκούσην τε και Μπιρμπίλη, Ματσούκα-όλα τα λεφτά, κυρ Παπακωνσταντίνου κι άλλους -«υπήρχαν τα λεφτά»- τι φταίει ο Γιωργάκης αν όλοι εμείς «τα φάγαμε»;


Συνεπώς, τι άλλο να έκανε στη συνέχεια ο αθώος, άπραγος κι ολίγον γκάου αυτός άνθρωπος απ’ το να χώσει τη χώρα στο μνημόνιο και να φέρει τους Γερμανούς να μας μάθουν πατριδογνωσία;

Αλλά, αν είναι αθώος ο κ. Σημίτης (αθώος και ο κ. Καραμανλής που κουράσθηκε νωρίς), αν είναι αθώος ο Γιωργάκης, γιατί να είναι ένοχος ο κ. Βενιζέλος ή ο κ. Λοβέρδος;

Ο,τι τους έλεγε ο Γιωργάκης δεν έκαναν;

Τα χαράτσια μέσω ΔΕΗ, τον ΦΠΑ στις μπουγάτσες και τόσες άλλες ουρανομήκεις μαλακίες απόμόνος του τις έκανε ο κ. Βενιζέλος; 
Οχι βεβαίως! 

Αρα, αν είναι αθώος ο Γιωργάκης, είναι αθώος και ο Μπενύτο.
(Σημείωσις: Της θεόθεν κι εν ανθρώποις αθωότητος πιθανόν να διαφύγει ο κ. Λοβέρδος, όστις απέδωσε το άγος του μνημονίου στον Γιωργάκη και τη Μέρκελ, ενώ ο ίδιος διαφωνούσε!!!
Σωστός! 
Δεν ήταν άλλωστε υπουργός στις κυβερνήσεις Γιωργάκη, απλώς «τα πρόβατα έβοσκε εδώ παρακάτω», ενώ ταυτοχρόνως απέφυγε να παραιτηθεί τότε, για να μη χαλάσει το φενγκ σούι όσων λέει τώρα). 

Σημείωσις 2: ο Γελοίος.
 
Τούτων ούτως εχόντων και συνελόντι ειπείν, για να μη μακρηγορούμε πρωτοχρονιάτικα, τόσα χρόνια μάς κυβέρνησε ένας εσμός αθώων, φονιάδες που δεν ξέρουν τίποτα για τον φόνο,
οι ίδιοι που συνεχίζουν να μας κυβερνούν με ορισμένες κατά καιρούς παράπλευρες απώλειες,ακριβώς για να συνεχίσουν να μας κυβερνούν.

Τώρα «πετάνε στα σκυλιά» τον κ. Παπακωνσταντίνου, αύριο έναν άλλον, ώστε οι αθώοι-που-ήταν-αλλού-όταν-γίνονταν-οι φόνοι να τους συνεχίσουν απρόσκοπτα, καθ’ ότι απ’ τον φόνο προκύπτει ο παράς. 

 Ο παράς για τους Δυνατούς και τα ψίχουλα για τους ίδιους – διότι ούτε καν η διαφθορά τους έχει ένα κάποιο μεγαλείο παρά τιποτένια σούρνεται γύρω απ’ τη Σιδερένια Φτέρνα των Δυνατών.

Τιποτένια αλλά και ηλίθια! διότι με δοκησισοφίες και κουτοπονηριές, με σκευωρίες και προπαγάνδες, μας πάνε απ’ το κακό στο χειρότερο νομίζοντας ότι ουκ έστιν Δίκης οφθαλμός.

Ομως, χρονιάρα μέρα, ώς εδώ! – έστι καιρός για να δούμε αν θα βγάλουν το 2013 χωρίς να τους ζητηθεί ο λογαριασμός για τα έργα τους πολλά χρόνια τώρα.

Φίλες και φίλοι, συνταξιδιώτες σ’ αυτήν τη στήλη, που πλησιάζει κι αυτή να χρονιάσει, έχετε ολόθερμες τις ευχές του υπογράφοντος και εξ ίσου θερμή την ελπίδα ότι το 2013 θα γυρίσει η φορά των πραγμάτων προς όφελος του λαού, του έθνους και της πατρίδας.
Συν Αθηνά και χείρα κίνει…

Του ΣΤΑΘΗ*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.