# #

1 Ιαν 2013

Οι εργαζόμενοι «διμηνίτες» αφού κράτησαν «καθαρό» το Δήμο Δίου-Ολύμπου στη διάρκεια του καλοκαιριού, διαπίστωσαν το Δεκέμβριο ότι ούτε προσλήφθηκαν, ούτε ασφαλίστηκαν και ούτε βέβαια πληρώθηκαν για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν.Η δημοτική αρχή Δίου-Ολύμπου ακολουθώντας τις εντολές της εκάστοτε κυβέρνησης και της Ε.Ε., εφαρμόζει πιστά τον «Καλλικράτη» που είναι το μνημόνιο στην Τοπική Διοίκηση. Καταστρατηγεί κάθε εργατική κατάκτηση  και αντί να «πληρώσει» τις κενές θέσεις εργασίας με μόνιμο προσωπικό  για να καλυφθούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, προσλαμβάνει (αν το κάνει κι αυτό) εργαζόμενους με ημερομηνία λήξης... μερικών μηνών.
Η «πρόσληψη διμηνιτών» στην υπηρεσία της καθαριότητας και αποκομιδής των σκουπιδιών δεν είναι τίποτα άλλο παρά το μοίρασμα της φτώχειας , η ανακύκλωση της ανεργίας και η άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων. Στην περίπτωσή μας η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη όταν δεν ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και η επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν ενέκρινε   τη μισθοδοσία τους.
Οι εργαζόμενοι «διμηνίτες» αφού κράτησαν «καθαρό» το Δήμο Δίου-Ολύμπου στη διάρκεια του καλοκαιριού, διαπίστωσαν το Δεκέμβριο ότι ούτε προσλήφθηκαν, ούτε ασφαλίστηκαν και ούτε βέβαια πληρώθηκαν για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν. Δούλευαν ανασφάλιστοι και χωρίς πρόσληψη. Μάλιστα δεν ανανέωσαν την κάρτα ανεργίας τους επειδή πίστεψαν ότι είχαν ...
προσληφθεί.
Ύστερα από όλα αυτά, η Δημοτική αρχή τρέχει να συμμαζέψει... τα ασυμμάζευτα.
 Οι αιτιάσεις  είτε στην απεργία των δημοτικών υπαλλήλων είτε στο γραφείο προσωπικού είτε ακόμα και στους ίδιους τους εργαζόμενους(λέγοντας ότι δεν προλάβαιναν λόγω του εργασιακού ωραρίου να υπογράψουν τις συμβάσεις!!!) δεν είναι τίποτα άλλο παρά η χοντροκομένη προσπάθεια μεταφοράς των ευθυνών σε άλλους. (Οι  κινητοποιήσεις των εργαζομένων ξεκίνησαν τον Νοέμβριο και δεν έχουν καμία σχέση με το διάστημα, που η δημοτική αρχή θα έπρεπε να κάνει τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες, οι δε εργαζόμενοι ποτέ δεν κλήθηκαν για να υπογράψουν συμβάσεις.)
Η Λαϊκή Συσπείρωση δε συναινεί  από θέση αρχής σε καμία παρατυπία για να κουκουλωθούν πολιτικές ευθύνες ούτε εκβιάζεται να συμφωνήσει δήθεν για το καλό των εργαζομένων(μήπως και πληρωθούν). Θεωρεί αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Η εργασία είναι δικαίωμα και δεν πρέπει κανένας εργαζόμενος να είναι όμηρος κανενός. Το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό και η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τη Διοίκηση.
·         Απαιτούμε να δοθούν ΤΩΡΑ  τα δεδουλευμένα στους «διμηνίτες» που εργάστηκαν στην υπηρεσία καθαριότητας και αποκομιδής των σκουπιδιών  ή οπουδήποτε αλλού.
·         Απαιτούμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για να καλυφθούν οι αυξανόμενες κοινωνικές ανάγκες σε υπηρεσίες και υποδομές.
·         Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που δουλεύουν με κάθε είδους σύμβαση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·         Αντιπαλεύουμε την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την επέκταση της εφαρμογής «ευέλικτων εργασιακών σχέσεων» στους ΟΤΑ μέσω προγραμμάτων περιορισμένου χρόνου, προγραμμάτων Κοινής Ωφέλειας,  κατάρτισης, ή άλλων μέσω ΟΑΕΔ, Μ.Κ.Ο. κ.λπ.
·         Καμία προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας καθαριότητας επικαλούμενοι την υποχρηματοδότηση και την έλλειψη προσωπικού. Οι οικονομικές συνέπειες στη λαϊκή οικογένεια θα είναι τραγικές.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τους άνεργους, σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά:

*      να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στην πολιτική που τσακίζει καθημερινά τη ζωή τους.
*      να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς που «χρυσώνουν το χάπι» στους ανέργους, τάζοντάς τους δουλειά λίγων μηνών - καθιστώντας τους, με αυτόν τον τρόπο, ομήρους της πολιτικής τους - με ελάχιστη αμοιβή.
*      να αγωνιστούν μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
*      να στοχεύσουν στην καρδιά της αιτίας για τη σημερινή φτώχεια  και την ανεργία, που δεν είναι άλλη από το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα παραγωγής και να αγωνιστούν  να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία, που το δικαίωμα στην εργασία θα είναι πραγματικά κατοχυρωμένο, η οικονομία θα λειτουργεί με κεντρικό σχεδιασμό  για να καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες, με κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής, και εργατικό-λαϊκό έλεγχο.

Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν.
Χρειάζεται αγώνας - τώρα,  για ριζικές αλλαγές-ανατροπές.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου
Η Δημοτική Σύμβουλος
Κατερίνα Κουρίτα                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.