# #

13 Ιουλ 2012

"Σφάξε με, αγά μου, και μετά θα διαπραγματευτώ"Μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα το «αυθαίρετο» της «διαπραγμάτευσης» κατέρρευσε με ένα «φύσημα» της τρόικας, με μια «γκριμάτσα» της κυρίας Λαγκάρντ...

Ο πρωθυπουργός και οι δυο «Ηρακλείς» του Μνημονίου, Βενιζέλος και Κουβέλης, όχι μόνο δεν τόλμησαν να θέσουν, ακόμα και τυπικά, στους δανειστές και στις πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις κατοχής το θέμα της διαπραγμάτευσης, αλλά «με την ουρά στα σκέλια» και «τυπτοντες τάς κεφάλας αυτών» έσπευσαν να ομολογήσουν ότι προηγείται η άμεση επαναφορά στην «ορθοδοξία» του Μνημονίου, και μετά βλέπουμε...

Εκείνος που συμπύκνωσε και εξέφρασε με τον πλέον σαφή τρόπο την πολιτική «βούληση» της νέας κυβερνητικής «συμμαχίας» ήταν ο υπουργός Οικονομικών, ο Γιάννης Στουρνάρας. 

Ο οποίος δεν αναφέρεται ούτε στην ελληνική κοινωνία ούτε στους δημοκρατικούς θεσμούς, αλλά μιλά ως τοποτηρητής των δανειστών μας, του ΔΝΤ και του ..Δ' Ράιχ. 

Ακολουθεί αυτονόητα τη γνωστή και καθιερωμένη, άλλωστε, πρακτική που τηρήθηκε πιστά από τους προκατόχους του, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι, λοιπόν, ειλικρινής. Αποτελεί την ηχώ της φωνής της τρόικας, εκφράζει την πλήρη υποταγή, την πλήρη παράδοση μιας κυβερνητικής σύμπραξης που ο μόνος όρος ύπαρξης της είναι η εφαρμογή των όρων του Μνημονίου. 

Ο προεκλογικός αγώνας που διεξήγαγαν λυσσωδώς οι δανειστές μας για να στηρίξουν το νέο κομματικό - κυβερνητικό «μόρφωμα» δεν πρέπει να πάει χαμένος...

Τώρα στην «ατζέντα» των υποχρεώσεων της κυβέρνησης πρώτη θέση καταλαμβάνει «το μεγάλο ξεπούλημα», η εκποίηση -όσο όσο- της δημόσιας περιουσίας, των επιχειρήσεων που έχουν στρατηγική σημασία για τις βασικές υποδομές και για τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά του ελληνικού λαού. Όμως οι δανειστές μας βιάζονται... 

Δεν γνωρίζουν πόσο χρονικό διάστημα θα κρατήσει μια κυβέρνηση που «στηρίζεται» στο φόβο και στις απειλές...

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ «παίζουν» τη δική τους «παράσταση»: Ψηφίζουν «με τα δυο χέρια» τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης, οι οποίες δεν έχουν σχέση ούτε με τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις ούτε με το κυβερνητικό πρόγραμμα στο οποίο συμφώνησαν και τα τρία κόμματα. Όλα αυτά, άλλωστε, δεν αποτελούσαν παρά επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Στην πράξη, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ψήφισαν και νομιμοποίησαν το κυβερνητικό πρόγραμμα της τρόικας, τις θέσεις και τις βουλήσεις της οποίας υιοθέτησε -αυτονόητα και αυτόματα-ο Αντώνης Σαμαράς όταν συναντήθηκε μαζί της πριν συντάξει τις κυβερνητικές θέσεις. «Ή μέν φωνή, φωνή Ιακώβ, αί δέ χείρες, χείρες Ήσαϋ» [Γενεάς, κεφ. 27).

Τώρα οι κ.κ. Φώτης Κουβέλης και Ευάγγελος Βενιζέλος -αφού η έγκριση του προγράμματος της τρόικας έχει συντελεστεί- επιχειρούν να διαφοροποιηθούν σε επικοινωνιακό επίπεδο. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει ευρύτερη πολιτικο-κομματική σύμπραξη με τη ΔΗΜΑΡ, για να χορέψουν ομού, όπως προβλέπεται, το «χορό του Ζαλόγγου».

Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος συγκρότησε, μάλιστα, και «σκιώδη κυβέρνηση» από πλευράς ΠΑΣΟΚ, προσποιούμενος ότι παραβλέπει το γεγονός ότι η ίδια η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη είναι στην ουσία «σκιώδης», διότι αποτελεί στην πράξη σκιά του Μνημονίου, κινείται όπως μια πολιτική «σκιά», ανάλογα με τις κινήσεις, τις υποδείξεις και τις εντολές της πραγματικής κυβέρνησης, δηλαδή της τρόικας του Ράιχενμπαχ και των συν αυτώ, που αποφασίζουν και επιβάλλουν τις βουλήσεις τους στα κυβερνητικά «είδωλα».

Εδώ και πάνω από δύο χρόνια η χώρα κυβερνάται «κατ' εντολήν». Στην πρώτη φάση η υιοθέτηση του Μνημονίου, η παράδοση στο ΔΝΤ και οι πρώτες σοβαρές επιπτώσεις από το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα οδήγησαν στην κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ. 

Με τη συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου επιτεύχθηκε η ενσωμάτωση της ΝΔ και συνολικά του δικομματικού συστήματος στη μνημονιακή στρατηγική. Με την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ προωθείται τώρα η αφομοίωση και απαξίωση κι ενός τμήματος της Αριστεράς...

Στην πράξη διαπιστώνεται μια διαδοχή μνημονιακών κυβερνητικών σχημάτων, που διαλύουν και ενσωματώνουν σταδιακά, τον ένα μετά τον άλλον, τους φορείς του πολιτικού συστήματος. Η χώρα οδηγείται πλέον συνειδητά στην κατάρρευση και στην «εθελουσία» έξοδο από την Ευρωζώνη. 

Κι όταν φτάσει αυτή η ώρα, εκείνοι που παρέδωσαν τη χώρα το ΔΝΤ, εκείνοι που διαχειρίστηκαν τα Μνημόνια, θα μας επιπλήξουν και θα αποφανθούν ότι έπρεπε να είχαμε αποχωρήσει από την Ευρωζώνη ήδη από τον Απρίλιο του 2010...

«Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και χαζούς»...

Πηγή: Μ. Γκίβαλος - "Επίκαιρα"
από δω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.