# #

12 Ιουλ 2012

Τι περιλαμβάνουν τα νέα μέτρα ύψους 3 δις ΠΗΓΗ: Τι περιλαμβάνουν τα νέα μέτρα ύψους 3 δις ...

Τι περιλαμβάνουν τα νέα μέτρα ύψους 3 δις
Το πακέτο των μέτρων ύψους 3,2 δισ. ευρώ που καλείται άμεσα να βρει η κυβέρνηση περιλαμβάνει 23 ξεχωριστές κατηγορίες σύμφωνα με τις οδηγίες της τρόϊκας.
Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πάντως χτες ότι θα γίνουν διαπραγματεύσεις προκειμένου να εξευρεθούν μέτρα ισοδύναμης απόδοσης.

Τα μέτρα εμφανίζονται να είναι προέκταση των ήδη συμφωνηθέντων τον περασμένο Φεβρουάριο μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας αλλά δεν εφαρμόστηκαν στο σύνολο τους και περιλαμβάνουν μειώσεις μισθών σε δημόσιο και ΔΕΚΟ, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών, διαρθρωτικά μέτρα, αλλά και αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Αναλυτικότερα, τα μέτρα που καλείται η κυβέρνηση να εφαρμόσει άμεσα είναι:

1. Η μείωση κατά 12% των αποδοχών όσων αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, όπως ένστολοι, καθηγητές ΑΕΙ-ΤΕΙ, δικαστικοί, γιατροί, μουσικοί, διπλωματικοί κ.λπ. Οι μειώσεις θα εφαρμοστούν από την 1η Ιουλίου 2012 και διευκρινίζεται ότι οι συγκεκριμένες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων εξαιρέθηκαν αρχικά από το νέο μισθολόγιο. Στόχος είναι η εξοικονόμηση 205 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2012 και 410 δισ. ευρώ ετησίως από το 2013 και μετά.

2. Η μείωση της μισθοδοσίας των ΔΕΚΟ κατά 3 εκατ. ευρώ, εντός του 2012.

3. Ο περαιτέρω εξορθολογισμός των φαρμακευτικών δαπανών και της λειτουργικής δαπάνης των νοσοκομείων, και ο προσδιορισμός των χρηματικών παροχών προνοίας.

4. Η επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων. Εντός του β΄εξαμήνου ξεκινούν ή κλιμακώνονται οι διαδικασίες για ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ, ΧΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ , ΕΥΑΘ και κατά το δεύτερο μισό του έτους θα γίνουν προσκλήσεις ενδιαφέροντος για λιμένες, αεροδρόμια και την Εγνατία οδό.

5. Επισπεύδεται η καταχώρηση της κυριότητας των κρατικών εδαφικών/οικοπεδικών εκτάσεων, για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας.

6. Η κυβέρνηση θεσπίζει φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία αποσκοπεί στην απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, στην εξάλειψη των απαλλαγών και των προνομιακών καθεστώτων. Πρόκειται για την κατάργηση των φοροαπαλλαγών που έχουν απομείνει και των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου.

7. Η κυβέρνηση αναθεωρεί τις αντικειμενικές αξίες της ακίνητης περιουσίας, οι οποίες διαμορφώνονται στο ύψος των αγοραίων τιμών.

8. Δημοσιεύονται κάθε μήνα στο Διαδίκτυο μηνιαία στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου και αποπληρώνονται σταδιακά οι υφιστάμενες οφειλές ύψους 6,5 δισ. ευρώ.
9. Διενεργούνται έλεγχοι υπηρεσιακής απόδοσης.

10. Η κυβέρνηση θα ζητήσει από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης να ελέγξει ετησίως τουλάχιστον 200 δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων εφοριακών υπαλλήλων.

11. Η κυβέρνηση θα βελτιώσει το σύστημα προστασίας πληροφοριοδοτών οι οποίοι καταγγέλλουν περιπτώσεις διαφθοράς.

12. Σε όσες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν την κάρτα εργασίας, καθίσταται υποχρεωτική η ταυτόχρονη πληρωμή μισθών, παρακρατηθέντων φόρων επί της μισθοδοσίας και κοινωνικών εισφορών με ηλεκτρονικά μέσα.

13. Απελευθερώνονται όλα τα επαγγέλματα, αλλά ταυτόχρονα για όσα επαγγέλματα κρίνεται απαραίτητη η επαναφορά των περιορισμών, θα γίνει με νόμο εντός του Ιουνίου.

14. Καταργείται το πάγιο «χαράτσι» των ενεργειακών επιθεωρητών και θα αντικατασταθεί η πάγια αμοιβή ανά τετραγωνικό μέτρο με ανώτατο ύψος αμοιβής.

15. Μειώνεται η ελάχιστη απόσταση για τη λειτουργία πρατηρίων καυσίμων.

16. Αίρεται η απαγόρευση της αναγνώρισης των επαγγελματικών τίτλων που προέρχονται από διπλώματα τα οποία απονέμονται βάσει συμφωνίας δικαιόχρησης από άλλα κράτη.

17. Καταργούνται οι φόροι, τα τέλη και οι εισφορές υπέρ τρίτων.

18. Ανοίγει η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Η κυβέρνηση αρχίζει την εφαρμογή των μέτρων που διασφαλίζουν την πρόσβαση τρίτων στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη.

19. Δρομολογείται η μείωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων κατά τουλάχιστον 50%.

20. Εισάγονται μεταρρυθμίσεις για την εξάλειψη των ληξιπρόθεσμων οφειλών και των ελλειμμάτων στα ταμεία εφάπαξ.

21. Προετοιμασία τροποποιήσεων του νομικού πλαισίου για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

22. Λαμβάνονται νέα μέτρα για τη μείωση των δαπανών Υγείας (γενόσημα, συνταγογράφηση κ.λπ.).

23. Υιοθετούνται περαιτέρω μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις θα αντανακλά, το αργότερο έως τον Ιούνιο του 2013, τις τιμές χονδρικής αγοράς, με εξαίρεση τους ευπαθείς καταναλωτές, γεγονός που θα επιφέρει δραστική αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.


πηγη


http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/07/3_12.html#ixzz20MD5OHAP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.