# #

13 Ιουλ 2012

Η Εκκλησία θα "σύρει" το ελληνικό Δημόσιο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για 90 οικόπεδα


Η Εκκλησία θα "σύρει" το ελληνικό Δημόσιο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για 90 οικόπεδα
Για διαφορά από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90 προσφεύγει η Εκκλησία της Ελλάδος στο ΕΔΔΑ.

Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΔΑ) του Συμβουλίου της Ευρώπης σχεδιάζει να καταθέσει η Εκκλησία της Ελλάδος, έως τις 15 Σεπτεμβρίου, έπειτα από απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των "Νέων", η Εκκλησία της Ελλάδας προσφεύγει στο ΕΔΔΑ για 90 οικόπεδα-φιλέτα στην περιοχή της Βουλιαγμένης, τα οποία δεσμεύτηκαν από τον Δήμο, από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90, με σκοπό να γίνουν πλατείες, πάρκα και χώροι αθλοπαιδιών.

Η Εκκλησία δεν ...αποζημιώθηκε για τα οικόπεδα και προσέφυγε στα διοικητικά δικαστήρια, τα οποία τη δικαίωσαν και αποφάσισαν άρση των απαλλοτριώσεων.

Καθώς όμως ο δήμος και το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν συμμορφώθηκαν με τις αποφάσεις, η εκκλησία αποφάσισε να προσφύγει στο ΕΔΔΑ.

"Δεν θέλουμε να προσφύγουμε στην Ευρώπη, διότι αυτό δημιουργεί διασυρμό της χώρας. Αλλά δυστυχώς μας αναγκάζουν. Μακάρι να συμμορφωθεί η διοίκηση με τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Τότε δεν θα προχωρήσουμε, θα ακυρώσουμε την προσφυγή", δήλωσε στην εφημερίδα ο γενικός διευθυντής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος Αβραμιώτης.

Αυτό που θα ζητήσει η Εκκλησία από το Δικαστήριο είναι να υποχρεώσει το ελληνικό κράτος να συμμορφωθεί με αυτά που επιτάσσουν οι δικαστικές αποφάσεις.


 RAMNOUSIA 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.