# #

13 Ιουλ 2012

Το μποζόνιο, ο Αρχιεπίσκοπος, η Αριστερά…



Ο ΣΥΡΙΖΑ καλπάζει προς την εξουσία, όχι δυστυχώς χάρις σε κάποιο σαφές, υλοποιήσιμο και προοδευτικό πρόγραμμά του, αλλά επειδή τα καραγκιοζιλίκια της 39μελούς κυβέρνησης Νικολόπουλου-Βερνίκου δεν έχουν τελειωμό. 
Ο κ.Σαμαράς δεν έκανε τσιγκουνιές σαν τον Πρόντι των 15 υπουργών, που φορολόγησε και το Βατικανό και κατά πως φαίνεται ο τρίχρωμος κυβερνητικός θίασος δεν θα μας αφήσει να πλήξουμε. 
Τι μπορεί να διασώσουν οι σοβαροί υπουργοί όπως ο γίγας της Διανόησης υπουργός Πολιτισμού κ.Τζαβάρας;  
Η μόνη γνωστή σχέση του με τον πολιτισμό είναι πως «κάτι υστερικοί αρχαιολόγοι του το κοπανάνε μέχρι σήμερα, ότι προστάτευσε κατοικίες μέσα στην ζώνη άλφα του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας» (ΤΟ ΒΗΜΑ-Λ.Κέζα 28-6).  Τουλάχιστον αυτός θα ξέρει λόγω εντοπιότητας που είναι ο Κρόνιος λόφος (Βλ. αναμνηστικό βίντεο).
Κάθε τίμιος αριστερός, κάθε πατριώτης, κάθε Δημοκράτης οφείλει λοιπόν να ασκήσει εποικοδομητική, στοιχειοθετημένη  και καλόπιστη κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ, για να ...
προλάβει όσο γίνεται τα νέα μασκαριλίκια, που μπορεί να έλθουν. Ελπίζω τουλάχιστον οι υπουργοί του κ.Τσίπρα-ΕΚΜ να πληρώνουν πλήρες αντίτιμο στα μαιευτήρια και στα ξενοδοχεία στις Ελούντες των διακοπών τους, γιατί η Υγεία και ο Τουρισμός μας περνούν μεγάλη δοκιμασία.
Ευτυχώς που υπάρχει και «το όργανο της Μέρκελ, του ΔΝΤ και των τραπεζιτών», ο κ.Στουρνάρας, που θύμισε στη Βουλή πως υπάρχει πρόβλημα με τις  υψηλές αμυντικές δαπάνες, γιατί ξέχασε να το κάνει ο πατριώτης (της μειωμένης θητείας-«βύσμα» στο πασοκικό Πεντάγωνο) Αλ.Τσίπρας. 
Γιατί δεν είσαι και τόσο πειστικός όταν θρηνείς για τα χαράτσια του άνεργου από τον τσάμπα 8ο όροφο του Ιασώ, εσύ ο καλοπληρωμένος εκπρόσωπος της φτωχολογιάς, που κάνεις το κορόϊδο στην «προγραμματική» σου πρεμιέρα στη Βουλή για τις ιερές φοροληστείες και για τους υπερεξοπλισμούς, μη θέλοντας να ενοχλήσεις τους ευσεβείς πατριώτες σου, που ορκίζονται ποδοπατώντας το πρόγραμμά με το οποίο δεσμεύτηκαν στους πολίτες
Υπάρχει βέβαια και η χειρότερη εκδοχή, πως δεν ζητάς να δώσεις ούτε εσύ πολιτικό όρκο όπως σου επιτρέπει ο Νόμος και όπως κάνει κάθε αξιοπρεπής άθεος ή πιστός ιδιώτης μάρτυρας στο δικαστήριο, γιατί δεν θέλεις να στενοχωρήσεις τον πονηρό (ο χαρακτηρισμός ανήκει στο Χριστό) φίλο σου, τον αρχιεπίσκοπο, που ο απόστολος Ιάκωβος τον απειλεί ότι θα πέσει στη θεία κρίση και για τον οποίο φρίττει ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, που του λέει: «Εσύ, σεβάσου το Βιβλίο που προτείνεις για όρκο. 
Το Ευαγγέλιο που κρατάς στα χέρια σου για να ορκίσεις άνοιξε και άκουσε τι λέει για τον όρκο ο Χριστός, φρίξε και μαζέψου. Εσύ το νόμο που τον όρκο απαγορεύει τον κάνεις όρκο; Ώ πόση ύβρις….». 
Αλλά αυτοί όλοι ήταν συντηρητικοί, εσύ είσαι προοδευτικός και η μικροαστική Ηθική δεν σε αφορά. Άσε που το άθλιο ΔΝΤ απειλεί τώρα και τους Αρχιερείς (τους κολακεύεις συχνά), τους στρατιωτικούς (ανησυχείς για τις απολαβές τους), τους αστυνομικούς (δεν κάνεις θέμα για το 50% της Χ.Α. και για τους ασύλληπτους μαχαιροβγάλτες) και τους δικαστικούς (τους εμπιστεύεσαι), με μείωση 12% στους μισθούς τους και συ δεν ξέρεις πώς να το χειριστείς, γι’αυτό προτιμάς να κάνεις αυτό που κάνεις πάντα στα συντεχνιακά και στα δύσκολα. Το κορόϊδο.
Έχει γίνει δυστυχώς φανερό ότι δεν είναι απλά προσωπική υπόθεση του κ.Τσίπρα οι κολακείες και υπαναχωρήσεις προς τον αρχιεπίσκοπο Βουλιαγμένης, Ασωπού, Βοιωτοπεδίου, Λαυρεντιάδη, Κατάρ, Σιβιτανιδείου, Φωτοβολταϊκών, Βατοπεδίου, Αλληλεγγύης-Αποστολής Ιερώνυμο, επίτιμο μέλος του υπουργικού συμβουλίου του ΓΑΠ. Πρόσφατα, για παράδειγμα, ακολούθησε και ο διευθυντής της ‘Αυγής’ κ.Κ.Κάρης, τον οποίο νομίζω χρεώνεται η ελληνορθόδοξη Δημάρ των εννιά βουλευτών και των τεσσάρων υπουργών που έδωσαν όρκο: «Εκκλησία ευθύνης-Κάρης Κ. (7/7)
Οφείλουμε να χαιρετίσουμε τις υπεύθυνες αντιδράσεις εκ μέρους της Εκκλησίας στις σκοταδιστικές δηλώσεις του μητροπολίτη Πειραιά κατά της επιστημονικής έρευνας, του CERN, των επιστημόνων και λοιπών “δαιμόνων”. Ο εκπρόσωπος της Συνόδου π. Τιμόθεος Ανθής (που ενεργεί υπό την καθοδήγηση του αρχιεπισκόπου) με σαφήνεια δήλωσε ότι «Είναι απόλυτα σεβαστή η προσπάθεια των επιστημόνων. 
Το Σωματίδιο του Θεού, όπως το αποκαλούν οι ερευνητές, πρέπει να κατανοήσουμε ότι δεν έχει σχέση με την ύπαρξη του Θεού αλλά για κάτι που μέχρι τώρα ήταν άγνωστο στους ανθρώπους». 
Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος απέρριψε τη βάση της σκοταδιστικής παρέμβασης: “ο οποιοσδήποτε παραλληλισμός μεταξύ του πειράματος του CERN και της διδασκαλίας της Εκκλησίας περί της δημιουργίας του κόσμου από τον Θεό, θεωρώ ότι είναι ανεπιτυχής, από τη στιγμή που συγκρίνονται ανόμοια… Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να δαιμονοποιεί τα αποτελέσματα μιας επιστημονικής έρευνας”. Επισημαίνουμε τις υπεύθυνες τοποθετήσεις πρώτα γιατί μας δείχνει ότι παρά την ενίσχυση των ακραίων, φανατικών απόψεων στις συνθήκες της κοινωνικής κρίσης οι δυνάμεις υπέρ της σταθερότητας αντιδρούν, δε σιωπούν.Το επίδικο δεν είναι η πορεία της επιστήμης. 
Οι δηλώσεις του μητροπολίτη των μιντιακών δηλώσεων και οι αφορισμοί του δεν πρόκειται να σταματήσουν την επιστημονική έρευνα. Μπορούν όμως να κάνουν, και κάνουν ζημιά στην Εκκλησία, και γι’ αυτό θα άξιζε μια πιο σε βάθος αντιμετώπιση από την ηγεσία της….».
Αντιπαρερχόμενος την εσκεμμένη ευσεβή πλαστογραφία της νεοελληνικής δημοσιογραφίας, («σωματίδιο του θεού» αντί για «σωματίδιο θεός») που άκριτα την ξεπερνά ο κ.Κάρης, παραβλέποντας την αγωνία του «αριστερού» δημοσιογράφου (;) μη και πάθει ζημιά η χουντική μας Εκκλησία και καταπίνοντας το γελοίο έπαινο: «οι δυνάμεις υπέρ της σταθερότητας» (νόμιζα πως η Αριστερά στήριζε τις δυνάμεις της αλλαγής), για τον προσδιορισμό του τμήματος εκείνου της Ιεραρχίας που δεν χρειάζεται άμεση ψυχιατρική βοήθεια ή δεν πάσχει από εγκεφαλική μαλάκυνση, θέλω να πω το εξής. Σε λίγο θα διαβάζουμε στην ‘Αυγή’ ή θα ακούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ πόσο καλός είναι ο τάδε μητροπολίτης, αφού δεν έχει κατηγορηθεί ως παιδεραστής, πόσο άγιος είναι ο δείνα πατριάρχης που δεν έχει διαπράξει φόνο, πόσο δημοκρατικός ο επίσκοπος που δεν δέχτηκε σε ακρόαση τον Μιχαλολιάκο κ.ο.κ. 
Δηλαδή μας κάνουν τεράστια χάρη ο αρχιεπίσκοπος και ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, που κάνουν την ανάγκη φιλοτιμία και δεν αυτογελοιοποιούνται επιτιθέμενοι κατά της Επιστήμης και επιτρέπουν στους επιστήμονες να ερευνούν για το μποζόνιο κλπ αντί να ανάψουν την πυρά της Ιεράς Εξέτασης. 
Την ίδια χάρη που μας έκανε και ο Χριστόδουλος που αντί να προστρέξει στο θαυματουργό πτώμα του Βησσαρίωνα (που καταγγέλθηκε ως πόρνος και ιερόσυλος-αρχαιοκάπηλος), έτρεχε στο Μαϊάμι να κλέψει μόσχευμα που δεν δικαιούνταν; Το ότι οι Ιερώνυμος και Μεσσηνίας σιωπούν όταν μητροπολίτες ευλογούν τη ‘Χρυσή Αυγή’, το ότι δαιμονοποιούν (υποκριτικά) τη σεξουαλικότητα, το ότι λανσάρουν θαυματουργά πτώματα και δακρυρροούσες ιαματικές εικόνες, δεν λέει τίποτα στον ενθουσιώδη υμνητή τους κ.Κάρη, που δεν μας αξίωσε να γράψει τη γνώμη του γι’αυτά ή για τα «φιλανθρωπικά» (με τα λεφτά μας και ανεξέλεγκτα) συσσίτια των Λοβέρδου-Ιερώνυμου, τα οποία πάνε διακοπές το καλοκαίρι.
ΥΓ
Ερώτημα προς τον θαυμαστή του αρχιεπισκόπου κ.Κάρη:
Η ‘Αυγή’ που χύνει δάκρυα για τα ταμεία των εργαζόμενων γιατί δεν δημοσίευσε ποτέ την παρακάτω είδηση;
«Σκάνδαλο στη Σιβιτανίδειο
Φέσι πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ έβαλε στα ταμεία των Δημοσίου η διοίκηση της Σιβιτανίδειου, στην οποία -βάσει νομοθεσίας- πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου είναι ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και μέλη ανώτατα στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Σύμφωνα με πόρισμα-φωτιά της έρευνας που διενήργησαν οι οικονομικοί επιθεωρητές στη δημόσια σχολή τεχνών και επαγγελμάτων, που εδρεύει στην Καλλιθέα, την περιοδο 2005 – 2007 και Μαρτίου – Οκτωβρίου του 2009, παρακρατήθηκαν οι ασφαλιστικές τους εισφορές, ύψους 2.589.000 ευρώ, από τους μισθούς των 255 μόνιμων εκπαιδευτικών που διδάσκουν εκεί. Ωστόσο, οι εισφορές αυτές ουδέποτε αποδόθηκαν από τη διοίκηση της σχολής στα ταμεία του Δημοσίου στο επικουρικό, το μετοχικό και το ταμείο Πρόνοιας…..».
Με την ευκαιρία. Με ποια κριτήρια γίνονται οι προσλήψεις αναπληρωτών στη Σιβιτανίδειο; Γιατί διαβάζω καταγγελίες του στενού συνεργάτη και φίλου του ιερού Χριστόδουλου κ.Σωτηρίου Τζούμα, πολιτευτού της ΝΔ: «ποια είναι αυτή η Νικόλ, που μπορεί να κάνει ό, τι θέλει τον Αρχιεπίσκοπο; Και γιατί; Πόθεν αντλεί τη δύναμη και την εξουσία, ώστε να μπορεί να επιβάλλει τη γνώμη της στον κ. Ιερώνυμο και να διορίζει τους συγγενείς και τους … εκλεκτούς του, σε θέσεις κλειδιά στην Αρχιεπισκοπή αλλά και στη Σιβιτανίδειο; Όχι έναν ή δύο… Αλλά ολόκληρο το σόι της και τους γνωστούς της.Βέβαια ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, έχει μια αδυναμία στην οικογεννειοκρατία….» (25.3.2010).
(Σημ.Λασκ.: το σφάλμα «εκλεκτούς του», αντί εκλεκτούς της, για την άγνωστη σε εμένα ιερή Νικόλ, δεν είναι δικό μου, είναι του ευσεβέστατου κ.Τζούμα).
Διαβάζω επίσης: «Μεγάλο σκάνδαλο με τις προσλήψεις αναπληρωτών στη Σιβιτανίδειο…..Ανάμεσα στα ονόματα που θα δείτε παρακάτω, τουλάχιστον ένα άτομο ανήκει στο περιβάλλον του Ιερώνυμου».
Διαβάζω τέλος κ.Κάρη μου και την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών (17.4.2010): «Όλες οι προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων (Σιβιτανίδειος κ.λ.π.) να γίνονται από ενιαίο πίνακα αναπληρωτών και ωρομισθίων». Που ακριβώς βρίσκεται δικαστικά η υπόθεση τώρα; Μήπως την έχουν καθυστερήσει οι εργώδεις προετοιμασίες της δίκης Τσουκάτου; Μήπως η και φιλεργατική «Αυγή» οφείλει να εγκύψει στο θέμα το οποίο θέλει να αγνοεί; Μήπως οφείλει να ασχοληθεί επίσης και με το θέμα του σφετερισμού της περιουσίας του Ταμείου των δημοσίων υπαλλήλων από την Αρχιεπισκοπή, και με τις συναφείς παλιές καταγγελίες του Συνδέσμου κληρικών για κακοδιαχείριση (πλαστογραφία κλπ)
 (Επιθεωρητής με δικαστικές καταδίκες έλεγξε το ΤΕΑΔΥ! Θ.ΤΣΑΤΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 20/04/2007).
Θυμίζω πως  όταν (2007) το ταμείο κληρικών (ΤΠΟΕΚΕ) εντάχθηκε από τη ΝΔ στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων υπαλλήλων, τα αποθεματικά και η μεγάλη περιουσία του ταμείου τους τα άρπαξε η Αρχιεπισκοπή. Τι κάνει γι’αυτό η αριστερή αξιωματική αντιπολίτευση που ολοφύρεται για τα ταμεία;

ΥΓ
Η δεξιά κουλτούρα.
Ζαχόπουλος. Τι στο διάολο είναι αυτός ο Κρόνιος λόφος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.