# #

29 Νοε 2012

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΟ EUROGROUP!!!








Υπάρχει Έλληνας που δεν έχει καταλάβει τί έγινε στο Eurogroup;
Οι αγορασμένη κυβέρνηση τους τα έδωσε όλα κι αυτοί "μαλώνανε" ποιός θα μας πιάσει μεγαλύτερο κορόϊδο και θα πάρει μεγαλύτερο μερίδιο απ΄το πτώμα μας!

Ε! λοιπόν φτάνει!




Και ο Ντελα Ρούα του ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει τη θέση του!
Θα καταργήσει τα μνημόνια Ναί ή Όχι;
Θα κάνει λογιστικό έλεγχο του χρέους Ναί ή Όχι;
Θα επικαλεστεί το διεθνές δίκαιο για στάση πληρωμών εξωτερικού χρέους έως ὀτου τελειώσει ο έλεγχος και η χώρα αναπνεύσει οικονομικά Ναί ή Όχι;

Γιατί ο Μπαλάφας προχτές ανέφερε στους Καπουράκη – Οικονομέα ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να προβεί σε μονομερείς ενέργειες. “Η ακύρωση των μνημονίων θα έρθει μετά από συνεννόηση με τους δανειστές. Εμείς αναγνωρίζουμε το χρέος απλά θα το επαναδιαπραγματευτούμε

Σε τί διαφέρει αυτό από εκείνα που έλεγε προεκλογικά ο Σαμαράς ο δεξιός Ντελα Ρούα; Τώρα δηλαδή εμείς θα κάνουμε εκλογές για να εκλέξουμε τον αριστερό Ντελα Ρούα;

Η χώρα έχει ανάγκη πατριώτη ηγέτη που θα πεί όχι στα μνημόνια και θα δρομολογήσει τα μνημόσυνα των δωσιλόγων!
Δεν έχουμε ανάγκη από αλλαγή βάρδιας προδοτών!
Ο λαός δεν ξαναδίνει λευκή ψήφο σε κανέναν!!!


1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ Ρωμανέ
    Ο Μπαλάφας απηχεί τις θέσεις της δεξιάς πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ ("Πλατφόρμα 2010"), μαζί με τη Δούρου, τον Πουλάκη και άλλα στελέχη, που ήταν κομμάτι της πάλαι ποτε "Ανανεωτικής Πτέρυγας", η πλειοψηφία της οποίας (Κουβέλης κλπ.) αποχώρησε αμέσως μετά το 1ο μνημόνιο, στο συνέδριο του ΣΥΝ (Ιούνης 2010), σχηματίζοντας τη ΡΗΜΑΔ. Η τάση αυτή έχει τις απόψεις που ο Μπαλάφας εξέφρασε (διαβάστε το σημερινό "ΠΟΝΤΙΚΙ" για την εσωτερική γεωγραφία του ΣΥΡΙΖΑ).
    Τόσο, όμως, οι άλλες τάσεις ή συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, όσο -κυρίως- η πλειοψηφία της οργανωμένης (και μάλιστα από παλιά) βάσης, αλλά και της λαϊκής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ενστερνίζονται τόσο "μετριοπαθείς" απόψεις, αλλά εμμένουν στις προεκλογικές προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
    Δεν επιθυμεί η πλειοψηφία των στελεχών και μελών, αλλά και της ευρύτερης βάσης, του ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποίηση από τις θέσεις αυτές, διότι -διαφορετικά- πράγματι θα πρόκειται ουσιαστικά για απλή εναλλαγή, πράγμα το οποίο δεν είναι το ζητούμενο ούτε το αναγκαίο για την αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης. Και τούτο παρά τις μεγάλες δυσκολίες που συνεπάγεται η προσπάθεια εφαρμογής πραγματικά προοδευτικής και πατριωτικής πολιτικής και τον δυσμενή διεθνή συσχετισμό δυνάμεων.
    Η αναφορά στο δύσκολο του εγχειρήματος δεν γίνεται για να δικαιολογηθούν τυχόν υπαναχωρήσεις και "στρίβειν διά του αρραβώνος", αλλά για να καταδειχθεί ότι ο δρόμος δεν θα είναι στρωμένος με άνθη, αλλά με πολλά αγκάθια.
    Το διαφιλονικούμενο ζήτημα είναι κεφαλαιώδες και αφορά την πορεία της χώρας και της αριστεράς: εθνικά αξιοπρεπής τουλάχιστον υπόσταση και λαϊκή πολιτική ή πλήρης υποδούλωση (εθνική και ταξική-κοινωνική);
    Συνεπώς, δεν χωρούν "σοσιαλδημοκρατικού" τύπου επιλογές σήμερα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
    Πάντως, όπως και να έχουν πράγματα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τους πολίτες να του δώσουν την ευκαιρία να χειρισθεί και να αντιμετωπίσει ως κυβέρνηση την κατάσταση. Θα κριθεί από τις πράξεις και παραλείψεις του στην πορεία.
    Εκ των προτέρων δεν μπορεί κανείς να κρίνει.
    Το κακό στην παρούσα συγκυρία είναι ότι η ηγεσία του ΚΚΕ, αντί να "βάλει πλάτη" στην προσπάθεια (γέρνοντας μάλιστα την πλάστιγγα υπέρ των πιο ριζοσπαστικών πλευρών του ΣΥΡΙΖΑ), κάνει ό,τι περνά από το χέρι της (και εύχεται και προσδοκά) να μην τα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην χάσει το "ρόλο" και την "πελατεία" της, ως άλλο ιερατείο (κάνοντας και πολιτικές "αβάντες" προς τον Σαμαρά).
    Η απόπειρα της ηγεσίας του ΚΚΕ να ταυτίσει τον ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ του ΄81 είναι απλοϊκή, χοντροκομμένη και πονηρή.
    Σε κάθε περίπτωση τα στελέχη, τα μέλη και ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ θα εργάζονται προς την κατεύθυνση για ρήξη με το υπάρχον σύστημα και για υπεράσπιση και εξυπηρέτηση των συμφερόντων της χώρας και των λαϊκών στρωμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.