# #

30 Νοε 2012

Από που να φυλαχτεί ο ταλαιπωρημένος Έλληνας....Το σύστημα κάνει καλά τη "δουλειά" του


 Αποκάλυψη για το στημένο ρεπορτάζ υπέρ της ...

Χρυσής Αυγής


  Το κείμενο που ακολουθεί είναι απόσπασμα από το πολυσέλιδο αφιέρωμα του περιοδικού Hot Doc στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, με τίτλο«Νίκος Μιχαλολιάκος: ο Αγών του». Το υπογράφει ο Κώστας Βαξεβάνης.


«(…) Πριν από τις εκλογές του Μαΐου του 2012, η οργάνωση που μαχαίρωνε μετανάστες και έβριζε τους ομοφυλόφιλους είχε καταφέρει να εμφανίζεται σαν Ρομπέν των Δασών. Ακόμη και σαν πρόσκοπος. Η οργάνωση της βίας έγινε ξαφνικά μια οργάνωση εξυπηρετήσεων.

Την 1η Απριλίου, πριν από τις εκλογές, η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ έχει στην πρώτη σελίδα κύριο θέμα με τίτλο «Πέτα τη γιαγιά… στη Χρυσή Αυγή» (εικ. αριστερά). Μια εντυπωσιακή φωτογραφία απεικονίζει ένα μέλος της Χρυσής Αυγής με το μαύρο μπλουζάκι και τα σήματα της οργάνωσης να περιμένει δύο ηλικιωμένες κυρίες να κάνουν ανάληψη από ένα ΑΤΜ τράπεζας.

Στο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Παναγιώτη Σαββίδη μαθαίνουμε πως οι γριούλες έχουν καλέσει την άμεση δράση της Χρυσής Αυγής προκειμένου να πάνε ως την τράπεζα και να κάνουν με ασφάλεια μια συναλλαγή.
 Μία από τις κυρίες μιλά στον δημοσιογράφο και εξηγεί πως καλούν τη Χρυσή Αυγή γιατί...
φοβούνται. Η οργάνωση τους εξασφαλίζει την ασφάλεια που δεν υπάρχει.

Όπως λέει χαρακτηριστικά η έντρομη κυρία, δεν κυκλοφορούν στον δρόμο με κοσμήματα παρά μόνο με τη βέρα, για την οποία επίσης φοβούνται μήπως την πάρουν. Η καλοκάγαθη και εξομολογητική κυρία που προσέφυγε στις υπηρεσίες της Χρυσής Αυγής ονομάζεται Ερωφίλη Πλωμαρίτου.

Όπως αποκαλύπτει στο βιβλίο του «Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής» ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαράς, η αυθορμήτως συνεντευξιαζόμενη κυρία δεν είναι άλλη από τη μητέρα του στελέχους του Μιχαλολιάκου και υποψήφιου βουλευτή Αλέξανδρου Πλωμαρίτη (εικ. δεξιά).

Τη συγγένεια των δύο διασταυρώσαμε κι εμείς. Επικοινωνήσαμε με τονΠαναγιώτη Σαββίδη, τον δημοσιογράφο που έκανε το ρεπορτάζ, και του ζητήσαμε να μας εξηγήσει πως συνέβη να κάνει ένα ρεπορτάζ που δίνει την εντύπωση του στημένου. Μας απάντησε πως δεν θυμάται τι ακριβώς έγινε τότε, αλλά δεν ήξερε πως η κυρία ήταν μητέρα στελέχους του Μιχαλολιάκου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος ειδικεύεται σε ρεπορτάζ Χρυσής Αυγής, φροντίζοντας μάλιστα να αποδίδει πλήρως τις δραστηριότητές της. Στο επίμαχο ρεπορτάζ του ο τίτλος είναι «Τα προσκοπάκια της Χρυσής Αυγής». Ένα από τα ρεπορτάζ που βοήθησαν στην απενοχοποίησή της και στη δημιουργία μιας κοινωνικής εικόνας. Άγνωστο παραμένει αν η διεύθυνση της εφημερίδας γνωρίζει τους όρους με τους οποίους έγινε. (…)»
*** Σημείωση: στις 12 Σεπτεμβρίου 2012, και πάλι το protothema.gr αναδημοσίευσε είδηση με τίτλο «Μέλη της Χρυσής Αυγής έδειραν γιατρό που ζήτησε φακελάκι!». Η «είδηση» τελικά διαψεύστηκε μέχρι κι από τον... τοπικό χρυσαυγίτη βουλευτή...

2 σχόλια:

  1. Μπράβο ΑΝΤΩΝΗ ! Επιτέλους τα «κατάφερες»…!
    Έκανες την Ελλάδα … Δημοκρατία της Αργεντινής. Ελπίζουμε να μην την κάνεις και στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!!
    « ΖΗΤΩ ΟΙ ΧΙΤΕΣ ΚΙ ΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΗΤΕΣ» φώναζαν τα ..αδέλφια σου στο Μελιγαλά !
    Μπράβο Αντώνη ! Ζήτω το ιδεολογικό σου..υπόβαθρο είναι το ίδιο όπως το 1980!
    Γι αυτό ..ψηφίζουμε ΧΑ . Το..κόμμα που έκτισε ο Αντώνης με τα χεράκια του. Το ..κόμμα που το έβαλε στη βουλή με τον τρόπο του και το σχέδιό του. Το… κόμμα που θα μας καθοδηγήσει πως να "αλλάξουμε τα φώτα της Ελλάδας"...! Πώς να μάθουν τα παιδιά μας της νύχτας τα κτυποκάρδια.
    Για να μάθουμε εμείς οι ψηφοφόροι , ότι η νύχτα ‘’αγκαλιάζει’’ τα παιδιά μας στα μπαρ που πορτιέρηδες, θα είναι οι υποψήφιοι βουλευτές της Χρυσής αυλής. ΟΙ…δικοι ‘’σας’’ …άνθρωποι !!!!
    Η Χρυσή αυλή είναι ένα κόμμα ‘’δικό σου’’ κατάδικό σου , με άτομα που έχουν δοκιμάσει τον πόλο του κελιού ! Τον πόνο του πεζοδρομίου. Τον πόνο της παράνομης ..αμαρτίας του πληρωμένου έρωτα του σκονισμένου..σεντονιού!
    Χρυσή αυλή! Το απόκομμα του παρελθόντος με σήμα ‘’το μεγάλο αδελφό’’!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ:
    Έχει "κάποιος" να προσθέσει κάτι και να ζητήσει συγγνώμη απο τον Γιώργο Παπανδρέου; Διαφορετικά τα ...20 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ! του κ. Σαββίδη θα ..δοθούν στην Κύπρο;
    Τελικά ο Πούτιν ΓΑΤΑ! Άρχισε το ξεδόντιασμα του κ. Σαββίδη με το ΕΞΩΠΕΤΑΓΜΑ ΤΟΥ απο την θέση που ήταν.
    Βλέπετε ο Πούτιν δεν ήταν βλάκας να μην αντιληφθεί ΤΗΝ """ ΑΓΑΠΗ"""!!! του κ. Σαββίδη για την..Ελλάδα, που ΕΦΘΑΝΕ μέχρι την άλλη πλευρά του Ατλαντικού !
    Και αφού ο Πούτιν ΑΝΤΕΞΕ και κέρδισε τις εκλογές, τώρα αρχίζουν τα..Ρωσο-ποντιο-ξεβρακώματα !

    Από τον περασμένο Δεκέμβριο και έπειτα από δύο θητείες ο Ιβάν Σαββίδης δεν είναι μέλος της ρωσικής Δούμας (Bουλή), ενώ με διάταγμα ο Βλαντιμίρ Πούτιν τον τοποθέτησε στο Συμβούλιο Εθνοτικών Σχέσεων, πρόεδρος του οποίου είναι ο ίδιος ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Παράλληλα, από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας ο Ιβάν Σαββίδης παραιτήθηκε και από τη θέση του προέδρου της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων (ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ.), θέση που κατείχε από το 2010, όταν ιδρύθηκε η Συνομοσπονδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.