# #

22 Αυγ 2012

Μα τον Δία...



thumb
Πριν από πολλά πολλά χρόνια μια ομάδα θαλασσοδαρμένων αν­δρών αποβιβάστηκε σε μιαν άγνωστη χώρα, όπου κατοικούσαν ανθρωπόμορφα πλάσματα με κτηνώδη δύναμη, αλλά και με ένα μόνο μάτι. 
Ο αρχηγός της ομάδας, ο οποίος λεγόταν Οδυσσέας, στάθηκε μπρο­στά σε ένα από αυτά τα πλάσματα και του ζήτησε φιλοξενία επικαλούμενος τον Δία «που τιμά τους ξένους» και «εκδικείται όσους πειράξουν ικέτες και ξένους». 
Το ανθρωπόμορφο πλάσμα με την κτηνώδη δύναμη και το ένα μάτι, το οποίο ονομαζόταν Πολύφημος, αδιαφόρησε για όλα αυτά και άρχισε να σκοτώνει έναν έναν τους ξένους μέχρι να τον τυφλώσει ο Οδυσσέας. 
Ο Ξένιος Δίας, αυτός της «Οδύσσειας», ο παλιός, όχι αυτός που σήμερα κάποιο αγράμματο ή διεστραμμένο μυαλό του έχει δώσει αυτό το ...
ψευδώνυμο, πήρε την εκδίκησή του.
Πολλά πολλά χρόνια ύστερα από αυτήν την ιστορία, ένας ξένος που τον έλεγαν Παύλο στήθηκε μπροστά σε βωμό ελληνικής πόλης και άρχισε το κήρυγμα υπέρ ενός ξένου θεού. Όσοι μα­ζεύτηκαν γύρω του δεν φάνηκε να πολυενδιαφέρονται για τα λεγόμενά του, αλλά δεν τον πείραξαν. 
Στη φιλόξενη και πολιτισμένη πόλη τους χώραγε κι αυτός ο «άγνωστος θεός», στον οποίο πίστευε ο ξένος.
Σήμερα όποιος είναι ξένος, μαυριδερός και φτωχός (διότι δεν έχουμε δει να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρό­πο όσοι φαίνεται να ανήκουν στην άρια φυλή ή είναι π.χ. εμίρηδες) κινδυνεύει όταν κυκλοφορεί στον δρόμο ή πηγαίνει να προσευχηθεί στον αυτοσχέδιο ναό του. 
Και δεν είναι - βεβαίως - μόνο η ιστορία, η θρησκεία, οι παραδόσεις που θα έπρεπε να μας κάνουν να τον υπερα­σπιστούμε. 
Όμως μια που οι σύγχρονοι Πολύφημοι με την κτηνώδη δύναμη και το ένα μάτι δηλώνουν κάθε τρεις και λίγο «πολύ Έλλη­νες», καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιούσαμε το ψευ­δώνυμο «Ξένιος Δίας» που, σε συμβολικό επίπεδο, είναι σαν βούτυρο στο ψωμί τους και να «μαθαίναμε» έστω αυτές τις δύο ιστορίες στα «παλληκάρια» που αναρτούν στον διαδικτυακό τους τοίχο φράσεις όπως: 
«Έλα να βρεθούμε να κεντήσω το κορμάκι σου, όπως κεντήσα­με χθες τον Ιρακινό και, τότε, θα βάλεις μυαλό». 
Αυτό δεν επιβάλλουν όχι μόνο ο Ξένιος Δίας, αλλά και οι νόμοι του σύγχρονου, πολιτισμένου κράτους μας;

1 σχόλιο:

  1. ........ένας ξένος που τον έλεγαν Παύλο στήθηκε μπροστά σε βωμό ελληνικής πόλης και άρχισε το κήρυγμα υπέρ ενός ξένου θεού.......

    ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΣΤΟΝ ΣΑΟΥΛ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΥΛΟ] ΝΑ ΜΟΛΥΝΕΙ ΤΟΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ, ΑΚΟΜΗ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝΝΟΥΣ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ, ΕΞΟΡΙΕΣ, ΧΑΜΕΝΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ, ΦΤΩΧΕΙΑ.

    ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ
    ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΟΜΟΔΟΞΟΙ ΤΟΥ ΣΑΟΥΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.