# #

21 Ιουλ 2012

Ο δήμαρχος Ικαρίας “πήρε στο ψιλό” τους Τούρκους!


Ο δήμαρχος Ικαρίας `πήρε στο ψιλό` τους Τούρκους!
Με χιούμορ απάντησε ο Δήμαρχος της Ικαρίας σε τουρκική εφημερίδα. Για  το παραμύθι 2-3 ιταλικών,αυστριακών και γερμανικών εφημερίδων περί δήθεν θέματος …προσάρτησης της Ικαρίας στην …Αυστρία:
«Γιατί να γίνει προσάρτηση στην Αυστρία και όχι στη Ρουάντα;» είπε γελώντας  ο Δήμαρχος της Ικαρίας, κ.Χριστόδουλος  Σταυρινάδης στην   Hurriyet ..
Η Hurriyet  καταχωρεί ανταπόκριση του Γ. Κυρμπάκη από την Αθήνα με τίτλο «Θα ενωθούμε με τη...
Ρουάντα και όχι με την Αυστρία».  
Ανάμεσα στα άλλα, -και στο πλαίσιο ενός ρεπορτάζ που προσπαθεί να έχει ‘ολες τις πλευρές του θέματος  - αναφέρεται ότι εξόργισαν την Αθήνα οι ”πληροφορίες” που δημοσιεύθηκαν στον ιταλικό , αυστριακό και γερμανικό Τύπο σχετικά με το ότι η Ικαρία, λόγω οικονομικής κρίσης, θα …αποσπαστεί από την Ελλάδα και θα …προσαρτηθεί στην Αυστρία.  
Ο Δήμαρχος της Ικαρίας, κ.Χριστόδουλος  Σταυρινάδης,  διέψευσε την ”πληροφορία” που δημοσιεύθηκε πρώτα στην ιταλική «Λίμπερο»   και στη συνέχεια σε αυστριακή και γερμανική εφημερίδα.
Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στη Hurriyet  τόνισε τα εξής βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους:  «Στη συμφωνία προσάρτησης στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάποιο άρθρο για 100 χρόνια.  Δεν υπήρξε ποτέ κανένα τέτοιο έγγραφο. Προφανώς κάποιο παραμύθι των κατοίκων του νησιού πριν από 100 χρόνια έφτασε μέχρι σήμερα. Στην Ικαρία δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος που να επιθυμεί να αποσπαστεί από την Ελλάδα.»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο  δήμαρχος έκανε και χιούμορ λέγοντας, «Γιατί να γίνει προσάρτηση στην Αυστρία και όχι στη Ρουάντα;»-κάτι άλλωστε που το έκανε και τίτλο.
Οι άλλες δύο τουρκικές εφημερ’ίδες ασχολούνται γράφουν με…όχρα για το θέμα συντηρώντας  το ”παραμύθι”:
Η Taraf  προβάλλει το ”θέμα” στην κορυφή της πρώτης σελίδας με τον ”κίτρινο” τίτλο «Θα μπορέσει τώρα να αυστριοποιηθεί».   Επισημαίνεται ακόμα στην λογική αναπαραγωγής των βλακειών της ιταλικής εφημερίδας ότι η Ικαρία είναι πια …ελεύθερη και επιθυμεί …προσάρτηση στην Αυστρία!
Στο ίδιο θέμα  αναφέρεται  και η Vatan, με τίτλο «Επαναστατημένο Ελληνικό νησί».   
Αναφέρει - κατά πώς την βολεύει και αναπαράγοντας μόνο το …παραμύθι της ”Λίμπερο”- ότι η Ικαρία το 1912, εκτελώντας τους Οθωμανούς στρατιώτες, κήρυξε την ανεξαρτησία της.  
Η διοίκηση του νησιού – γράφει- μετά από ανεξαρτησία πέντε μηνών  υπέγραψε συμφωνία προσάρτησης στην Ελλάδα για …100 χρόνια. Τώρα – συνεχίζει το παραμύθι- η …προθεσμία έληξε και βάζει, οι κάτοικοι του νησιού  δήθεν να λένε ...«Δεν είχαμε κανένα όφελος  από την Αθήνα. Να κάνουμε δημοψήφισμα για προσάρτηση στην Αυστρία.»

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.