# #

19 Ιουλ 2012

Αυστριακή απάντηση με βάλς σε Ικαριώτικο πανηγύρι!


Η φωτογραφία-πρόκληση, από το «Dekapentavgoustfest» της Παναγίας της Τυρολέζας, όπου διακρίνεται καθαρά η αυστριακή επίδραση στον παραδοσιακό «Καριώτικο» χορό... (Digital Arwork: Μάκης Ανασιάδης)Η φωτογραφία-πρόκληση, από το «Dekapentavgoustfest» της Παναγίας της Τυρολέζας, όπου διακρίνεται καθαρά η αυστριακή επίδραση στον παραδοσιακό «Καριώτικο» χορό... (Digital Arwork: Μάκης Ανασιάδης)
Με νέες ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις, απαντά η αυστριακή εφημερίδα Heute, στις κατηγορηματικές διαψεύσεις της ελληνικής πλευράς ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα προσάρτησης της Ικαρίας στην Αυστρία, ως το δέκατο κρατίδιο της νέας Αυστροϊκαρικής αυτοκρατορίας.
Στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας συγκεκριμένα, φιλοξενούνται εκτενείς δηλώσεις του αυστριακού Ιστορικού και συγγραφέα Demostenen Liakouren, ο οποίος υποστηρίζει στο βιβλίο του «Ikaria Gar Eggys», τη θεωρία ότι το 8.000 π.Χ., η Ικαρία ήταν ενωμένη με την Αυστρία και αποκολλήθηκε ξαφνικά ύστερα απο ..
μεγάλο σεισμό!
Στην εφημερίδα επίσης γίνεται λόγος για το «Das PanagiaFest», το πανηγύρι του δεκαπενταύγουστου, όπου παραδοσιακοί οργανοπαίκτες, παίζουν τον «Γαλάζιο Εύδηλο» και τον «Καρδιοθραύστη», με βιολιά και άλλα κλασσικά όργανα δωματίου και όλοι χορεύουν το γνωστό Ικαριώτικο Βαλς, ενώ οι γυναίκες φτιάχνουν το περίφημο «Στρουντελοπίλαφο». 
Μάλιστα για να ενισχύσουν ακόμα πιο πολύ τα επιχειρήματα περι κοινής κουλτούρας, επικαλούνται και την εικόνα της «Παναγίας της Μπρατβουστκρατούσσας» (βλ. εικόνα), την οποία σύμφωνα με την παράδοση, δώρισε η πριγκίπισσα Σίσσυ στο κρυφό Μοναστήρι του Ιωάννη του Μετερνυχοκόπτη στο χωριό Ράχες.
Από το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας πάντως, αναμένεται εντός της ημέρας, ακόμα πιο έντονη αντίδραση, όπου μεταξύ άλλων σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινώσει την απαγόρευση του ετήσιου «Χορού των  Ντεμπυτάντ» στο νησί, για να σταματήσουν να δίνουν δικαιώματα.
(Σημείωση: Το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε το υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.