# #

20 Ιουλ 2012

Ο Σαμαράς θα γίνει ο πρωθυπουργός της δραχμής



Συνεχίζει το σφυροκόπημα των τριών κυβερνητικών εταίρων για την αμαχητί υποταγή τους στις απαιτήσεις της τρόικας ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ καταλογίζοντάς τους ότι θα εντείνουν την κοινωνική εξαθλίωση και, παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα, θα οδηγήσουν και σε έξοδο από την Ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, στη χθεσινή του ανακοίνωση προεξόφλησε ότι τα μέτρα δεκάδων δισ. που βρίσκονται τώρα στο τραπέζι το μόνο που θα πετύχουν είναι έναν νέο εκτροχιασμό του προϋπολογισμού, ραγδαία επιδείνωση του τρίπτυχου "ύφεση - ανεργία - φτώχεια" και τελικά θα ...
δημιουργήσουν, όπως γίνεται μέχρι τώρα, την ανάγκη για νέα μέτρα. 

Ο φαύλος αυτός κύκλος όμως δεν θα συνεχίζεται επ' άπειρον. 

Όπως τόνισε χθες σε συνέντευξή του στο "Βήμα FM" ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, η πολιτική των Μνημονίων και των νέων μέτρων είναι αδιέξοδη. Και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι "έτσι όπως πάνε τα πράγματα, νομίζω ότι ο κ. Σαμαράς θα είναι ο πρωθυπουργός της δραχμής".

Μία μέρα μετά την ανακοίνωση της άρνησης του Αλέξη Τσίπρα να συναντήσει την τρόικα, ο Π. Σκουρλέτης τόνισε ότι είναι "υποτιμητικό" για έναν πρωθυπουργό να έχει για συνομιλητές "όχι τους Ευρωπαίους ομολόγους του, αλλά τους υπαλλήλους τους" και προανήγγειλε πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ στην κατεύθυνση της πρότασης του προέδρου  για έκτακτη συνάντηση κορυφής σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Πρωτοβουλίες πάντως που δεν μπορεί να παρθούν από κοινού με τους τρεις της κυβέρνησης, αφού  "αποτελούν σήμερα τους πιο πιστούς συμμάχους της κ. Μέρκελ".

 Εξάλλου απέρριψε και τον "μεγάλο" στόχο της συγκυβέρνησης, τον οποίο πάντως δεν έχει καν επιδιώξει, τη χρονική επιμήκυνση δηλαδή, υποστηρίζοντας ότι "η επιμήκυνση της ίδιας υφεσιακής πολιτικής, των ίδιων πολιτικών λιτότητας δεν συνιστά καμία διέξοδο".

πηγη

1 σχόλιο:

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.