# #

24 Μαΐ 2012

"Νομικά αδύνατη η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ"




O μύθος που προσπαθούν να μας επιβάλλουν στη χώρα μας είναι της εκδίωξης από τη ζώνη του ευρώ, κατι που καταρρίπτεται με της σημερινές δηλώσεις του Μάρτιν Σουλτς. 


Όσο για την εθελούσια έξοδό μας επειδή δε θα έχουμε να φάμε γιατί να το κάνουμε αυτό; 


Δεν υπάρχει πιο ενδιαφέρον πείραμα (μια που κατά τα λεγόμενά τους πλέον, είμαστε πειραματόζωα) από μια χρεοκοπημένη χώρα, εντός ευρώ, για να δούμε τι θα πάθει το ...
ευρώ.


Δύο είναι οι προοπτικές. Ή μας σώζουν και όλα καλά, ή μας αφήνουν χωρίς βοήθεια, καταστρέφεται το ευρώ,και τους παίρνουμε στο πάτο μαζί μας.

Η εκδίωξη της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι νομικά αδύνατη, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι όλες οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτός από τη Δανία και τη Βρετανία, έχουν νομική υποχρέωση να υιοθετήσουν το ευρώ και μόλις το κάνουν, να συμμορφωθούν με συγκεκριμένους κανόνες σχετικά με το έλλειμμα και το χρέος.

«Όσοι βρίσκονται στην ευρωζώνη δεν μπορούν να την εγκαταλείψουν γιατί έχουν υιοθετήσει και εφαρμόσει τον ευρωπαϊκό νόμο, οπότε η έξοδος από το ευρώ σημαίνει έξοδος από το νομικό πλαίσιο της ΕΕ», σημείωσε ο Σουλτς στο περιθώριο της σημερινής άτυπης συνόδου των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Σχολιάζοντας τις συζητήσεις για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ο Σουλτς επεσήμανε: 


«Ασχολούμαστε με μια ολέθρια ομφαλοσκόπηση, αντί να έχουμε όραμα για το μέλλον». 

 defencenet.gr

1 σχόλιο:

  1. Το πρόβλημα του κόσμου Μαρτινάκο είναι το αν θα απελαθούν ή όχι οι εκατομμύρια λαθρομετανάστες που μας αφαιρούν τις θέσεις εργασίας. Δεν είναι ναι ή όχι στη δραχμή. Αν δεν το καταλάβεις, τότε ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

    Μια πιθανή επιστροφή στη δραχμή μπορεί να σημάνει μεγάλες απώλειες για όσους MPLA MPLA....

    αλλά μια πιθανή ΜΗ κυβέρνηση Χρυσής Αυγής θα σημαίνει συνέχιση γιά χρόοοοονια του τζάμπα φάρμακα, τζάμπα εξετάσεις στα νοσοκομεία, τζάμπα επιδόματα σε εκατομμύρια λαθρομετανάστες και σε ΑΦΑΝΙΣΜΟ των ελληνικών ταμείων και των ίδιων των Ελλήνων.
    Κανονίστε τι θα ψηφίσετε. Δεν είναι πλάκα η ψήφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.