# #

24 Μαΐ 2012

Αλήθεια , μπορεί ο οποιοσδήποτε από μας, να βρει έστω και έναν λόγο για να ψηφίσει κάποιον απ’ αυτούς τους ανθρώπους;


ΕΜΕΙΣ  ΚΑΙ  ΑΥΤΟΙ  ΔΕΝ  ΕΙΜΑΣΤΕ  ΙΔΙΟΙ!
 Να ποιοι ζητάνε την ψήφο μας:

Μια μεγάλη πολιτική, κοινωνική και φιλοσοφική αλήθεια είναι αυτή που συνδέει διαλεκτικά το είναι με τη συνείδηση. 

Η μαρξιστική αυτή αρχή αποτελεί τη βάση για την επιστημονική ανάλυση όλων των σύγχρονων καπιταλιστικών κοινωνιών και όχι μόνο. 
Οι κοινωνικές τάξεις, τα κόμματα, οι νόμοι, οι θεσμοί, ο πολιτισμός κ.τ.λ. καθορίζονται απ’ την οικονομική βάση, απ’ το «είναι». 

Μ’ άλλα λόγια, το τι πιστεύει ο καθένας για τον εαυτό του, τον κοινωνικό και πολιτικοοικονομικό περίγυρο, ποια αντίληψη έχει για τον κόσμο, καθορίζεται, εν πολλοίς, απ’ το «είναι» του, την θέση του στην παραγωγική διαδικασία, την οικονομική του κατάσταση δηλαδή. 

Αυτή η θέση καθορίζει τα συμφέροντά του. 

Άλλα τα συμφέροντα του πλούσιου βιομήχανου, επιχειρηματία, εισοδηματία κ.τ.λ. και άλλα του φτωχού εργάτη, αγρότη, υπάλληλου, άνεργου κ.τ.λ.

Όλα αυτά τα λέμε όχι για να κάνουμε, έτσι στα ξεκάρφωτα, κάποια ανάλυση της στιγμής, αλλά για να σας παρουσιάσουμε, να σας θυμίσουμε καλύτερα, το «είναι» κάποιων προσώπων, που ζητάνε, επίμονα, πιεστικά, εκβιαστικά, την ψήφο μας. 

Σήμερα, εδώ, θα γίνουμε «λαϊκιστές»! 

Ιδού λοιπόν ποιοι είναι:

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ:
Δήλωσε εισόδημα 217.000 ευρώ και 54.000 ευρώ για τη σύζυγό του, ακίνητα ( 2 διαμερίσματα, 3 αγροτεμάχια, 1 οικόπεδο , 1 αποθήκη ενώ αγόρασε και 1 αγροτεμάχιο στην Πύλο 3 στρεμμάτων αξίας 110.000 ευρώ από εισοδήματα προηγουμένων ετών) και ακίνητα (2 διαμερίσματα, 2 οικόπεδα, 1 μονοκατοικία, 1 κατάστημα , 1 γραφείο) για τη σύζυγό του. 
Οι κοινές τους καταθέσεις είναι 308.000 ευρώ και 4.000 λίρες Αγγλίας, οι επενδύσεις του προέδρου της ΝΔ περιλαμβάνουν  3.500 μετοχές  της ΑΝΕL LINES, ενώ δηλώθηκαν και δύο αυτοκίνητα 1.500 κυβικών και 2.000κυβικών.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ:
Δήλωσε εισόδημα 268.000 ευρώ και 6.000 ευρώ για τη σύζυγό του, ακίνητα (6 διαμερίσματα, 1 οικία, 2 βοσκοτόπια, 1 οικόπεδο), ακίνητα για τη σύζυγό του (4 διαμερίσματα, 2 καταστήματα, 1 βοσκοτόπι και μια αποθήκη που αγοράστηκε για  46.000 ευρώ), καταθέσεις 71.000 ευρώ, επενδύσεις της συζύγου του, και αυτοκίνητα (δύο ο ίδιος και ένα η σύζυγός του), καθώς και μία βάρκα 6 ατόμων.

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
Η Ντόρα Μπακογιάννη εμφανίζει εισοδήματα ύψους 99.723 ευρώ από βουλευτική αποζημίωση και 29.662 από άλλες πηγές, ενώ ο σύζυγός της, Ισίδωρος Κούβελος, δηλώνει εισόδημα 273.587,49 ευρώ.

Η ακίνητη περιουσία της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας αυξήθηκε με οικία στη Γλυφάδα που έλαβε ως γονική παροχή σε ποσοστό 20%.

Στα προϋπάρχοντα περιλαμβάνονται δύο διαμερίσματα στην οδό Αραβαντινού συνολικού εμβαδού άνω των 300 τ.μ., γραφείο στην Δ. Αρεοπαγίτου 200 τ.μ., 2 αγροτεμάχια στην Γαλλία σχεδόν 75.000 ευρώ, οικία και αγροτεμάχιο στην Ευρυτανία, 3 αγροτεμάχια στα Χανιά σχεδόν 15.000 τ.μ. Ο σύζυγός της δηλώνει μεταξύ άλλων 4 διαμερίσματα, γραφεία και καταστήματα στην Αθήνα.

Η κυρία Μπακογιάννη εμφανίζει μετοχές αξίας 3.439 της Alpha Bank από την άλλη, όμως ο σύζυγός της έχει πλούσιο χαρτοφυλάκιο που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Οι τραπεζικές καταθέσεις της κυρίας Μπακογιάννη ανέρχονται σε 34.240 ευρώ στην Εθνική, 112.000 στην Εθνική, 763 στην Alpha, 17.170 στην Alpha, 182.289 στην  Hyqovereins Bank, 857.461 στην Deutshe Bank.

Ο σύζυγός της διαθέτει 11 τραπεζικούς λογαριασμούς με καταθέσεις τόσο σε ευρώ όσο και σε δολάρια.

Ο σύζυγος της κυρίας Μπακογιάννη, τέλος, συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο 6 ναυτιλιακών εταιρειών.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
  Ο κ Βενιζέλος δηλώνει βουλευτική αποζημίωση ύψους, 106.569 ευρώ. ΛΟΙΠΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ: 74.443 η σύζυγος. ΑΚΙΝΗΤΑ: 27 ακίνητα μαζί με τη σύζυγο. 10 νέα από κληρονομιά της συζύγου το 2009.

ΜΕΤΟΧΕΣ:  Ο Ευ. Βενιζέλος διαθέτει αμοιβαία 97.000 τεμάχια, ενώ η σύζυγός του διαθέτει αμοιβαία 36.000 τεμάχια. ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ: Ο ίδιος διαθέτει 220.000 ευρώ σε ελληνικές τράπεζες, ενώ η σύζυγός του διαθέτει περίπου 2,5 εκατ. ευρώ σε ελληνικές τράπεζες. ΟΧΗΜΑΤΑ: 2 αυτοκίνητα από 1 με τη σύζυγό του.

 Αυτοί, και άλλοι σαν αυτούς, ζητάνε την ψήφο μας στις 17 Ιουνίου για να μας «σώσουν», να υπερασπίσουν τα συμφέροντά μας. Γιατί, τάχα μου, «αγωνιούν», στενοχωριούνται», «πονούν», να μας βλέπουν να υποφέρουμε στη φτώχια, στην ανέχεια, στην εξαθλίωση.

Αλήθεια, είναι δυνατό να τους πιστέψει κανείς; 

Είναι δυνατό να θεωρήσει κανείς πως το δικό του συμφέρον, η δική του θέση , οι δικές του επιδιώξεις  συμπίπτουν με το συμφέρον, τη θέση και τις επιδιώξεις αυτών των ανθρώπων;

Αλήθεια, είναι δυνατό να πιστέψει κανείς πως οι κύριοι και οι κυρίες αυτές, που βγάζουν (μιλάμε για τα φανερά) σ’ ένα μήνα, όσα ο μέσος εργαζόμενος βγάζει σε 2 ως 5 χρόνια, νοιάζονται πραγματικά για μας και τα παιδιά μας;

Αλήθεια, είναι δυνατό να συνταχθεί κανείς από μας, με οποιονδήποτε τρόπο, μαζί τους;

Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι κάποιος απ’ τους προηγούμενους, με όσα έκανε και ψήφισε στη Βουλή στο πρόσφατο παρελθόν και με όσα λέει και κάνει σήμερα, έχει υπερβεί την τάξη του, έχει περάσει με την πλευρά των λαϊκών συμφερόντων, όπως έχουν κάνει κάποιοι ελάχιστοι στην ιστορία;

Αλήθεια λοιπόν μπορεί, ο οποιοσδήποτε από μας, να βρει έστω και έναν λόγο για να ψηφίσει κάποιον απ’ αυτούς τους ανθρώπους;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.