# #

25 Μαΐ 2012

Μήπως, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης φτιάχνονται για μας;


Στη φυλακή και στο θάνατο



Στη φυλακή για χρέος 1.200 ευρώ. Αυτό ακούσαμε σήμερα, στο πρωινό της ΝΕΤ. (Και κάποιος πολίτης έστειλε email, για να πει ότι "όσοι χρωστούν πρέπει να φυλακίζονται". 
Μάνα στα 90 και ο πενηντάχρονος γιος πήδηξαν στο κενό .
60χρονος έκοψε τις φλέβες του.
Στην Κεφαλονιά, ένταλμα σύλληψης για 1.700 ευρώ, που με τα πρόστιμα έγιναν 5.000.
Έλαβα ειδοποίηση για χρέος 291,85 ευρώ, μαζί με τις προσαυξήσεις: 
Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχετε ανταποκριθεί στις σχετικές προσκλήσεις μας για ταχτοποίηση των ληξιπρόιεσμων οφειλών σας στο Δημόσιο, είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στη λήψη εις βάρος σας μέτρων, όπως προβλέπεται από το νόμο".
(Το χρέος αφορά την έκτακτη εισφορά που μπήκε σε κάποιον που έχει μηδέν εισόδημα. Το ποσό πρόκειται να αυξηθεί φέτος, εξ αιτίας της "αντικειμενικής" φορολογίας, επειδή συμβαίνει να έχω μια ημιερειπωμένη κατοικία, ως αποδεικτικό στοιχείο φορολογητέου εισοδήματος ).

Δεν έχω να πληρώσω.
Δεν έχω τόσα λεφτά. Ας με ψάξουν. Χάρις στο έλεος των φίλων και των συνανθρώπων, βρίσκω περίθαλψη και ιατρική αντιμετώπιση.

Η πολιτική των πολιτικών , τι σχέση με όλα αυτά;

Μήπως, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης φτιάχνονται για μας;
Μια λέξη για όλα αυτά , ποιος έχει πει;

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ.  Το χρέος είναι προϊόν απάτης και συμπαιγνίας.
Το χρέος, ιδιωτικό ή δημόσιο, η πείνα, η ανεργία και η εξαθλίωση οφείλονται στο γεγονός πως ένα πρωί οι ιδιοκτήτες του χρήματος απέσυραν το χρήμα από την αγορά. Το στερούν από την κοινωνία, χάρις στους συνένοχους πολιτικούς.
Ο, κατά τον Αριστοτέλη, " ανταλλάξιμος αντιπρόσωπος της ανάγκης" μας, το νόμισμα, δεν είναι προϊόν  "κοινής συμφωνίας". Πότε συμφωνήσαμε, κύριοι της πολιτικής να δώσουμε σε τραπεζίτες την ιδιοχτησία της δραχμήξς ή του ευρώ; Πότε;
Ποτέ.
Τι σχέση έχει η προεκλογική σας εκστρατεία και τα ψεύτικα διλήμματα (ευρώ ή δραχμή) με τις ζωές των ανθρώπων;
Καμμία.
Όπως λέει και ο ΚΙΜΠΙ στην μικρή του κόρη:
"...το μόνο φυσικό χρέος που έχει ο άνθρωπος από τη γέννηση του είναι ο θάνατος. Κανένα άλλο. Και από αυτό το χρέος πηγάζει η ανάγκη για μια ζωή συναρπαστική, αλλά χωρίς χρέος. Και χωρίς πιστωτές". (από το 15θήμερο περιοδικό ΜΟΝΟ)
Κρεμάστε με ανάποδα, απατεώνες πολιτικοί. Βάλτε με φυλακή. Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος.

Κύριε Τσίπρα, εσείς είσαστε εκείνος που μου είπε, όταν ήρθατε στην Κεφαλονιά, πως το θέμα της ιδιοκτησίας του χρήματος είναι "μεγάλο σκάνδαλο". 
Δεν απευθύνομαι στους άλλους, στους βεβαιωμένους υπηρέτες της ολιγαρχίας. Εσάς ρώτησα και ξαναρωτώ:
Γιατί κανένα κόμμα δεν τοποθετείται πάνω στο θέμα; Γιατί το "ριζοσπαστικό" κόμμα σας, σωπαίνει; Μου είπατε πως έχω δίκιο, όταν οι κάμερες είχαν κλείσει. (Το άκουσε μια αίθουσα και οι υποψήφιοι σας). Μπροστά στις κάμερες , γιατί σωπαίνετε;
Ευρώ των τραπεζιτών ή ευρώ των λαών; είναι το δίλημμα που δεν τολμάτε να θέσετε.
Ούτε εσείς, ούτε κανείς.

Σας περιμένω. Μη ρωτήσετε πώς.
(Δεν σκοπεύω να αυτοκτονήσω)

Odyssey
(Ξέρετε ποιος είμαι)

(την εικόνα φιλοτέχνησε  ο φίλος Δον ΨΥΧΩΤΗΣ. Στην υγειά, τη ζωή  και τη μνήμη του λαού, που προσπαθείτε να στερήσετε. )

ΕΙΤΕ ΑΝΩΝΥΜΟΙ, ΕΙΤΕ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ

1 σχόλιο:

  1. ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΧΡΕΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ ΧΡΕΟΣ 30,50 ΕΥΡΏ ΠΟΥ ΈΓΙΝΕ 35,38 ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ,ΧΩΡΙΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΝΑ ΜΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ,ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΛΗΞΗΣ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ MAIL ΣΑΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.