# #

3 Δεκ 2011

Άστεγος ίσον "ποινικός"; Ή Ο φασισμος εχει ορια ???


thumb

Δεν θέλουμε να δίνουμε ιδέες στον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη, ή ακόμα και στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη αλλά τους ευχόμαστε – για τη σωτηρία της ψυχής τους - να μην φτάσουν στο σημείο των Ούγγρων όπου το να είναι κανείς άστεγος δεν είναι πλέον μια ανθρωπιστική καταστροφή που τη βιώνουν πρωτίστως όσοι τη ζούνε αλλά είναι έγκλημα το οποίο επισύρει και ποινή.
Σύμφωνα με την είδηση το δεξιό κόμμα Φιντέζ του Μάτε Κοτσίς πέρασε νόμο σύμφωνα με τον οποίο το να είσαι άστεγος είναι ποινικό αδίκημα που επισύρει ποινή 450 ευρώ (γιατί το να είσαι άστεγος σημαίνει ότι έχεις 450 ευρώ στην άκρη) ή διαφορετικά φυλάκιση. 

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι άστεγοι θα πρέπει να κοιμούνται στους ..
ειδικούς ξενώνες, αλλά φιλανθρωπικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι οι ξενώνες δεν επαρκούν για τους 10.000 άστεγους της Βουδαπέστης.
Εδώ με 20.000 άστεγους και ανεργία που τείνει να διπλασιαστεί σε σχέση με αυτή της Ουγγαρίας όχι μόνο οι ξενώνες δεν επαρκούν αλλά δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ώστε οι … στρατιές των αστέγων να ενισχυθούν καθώς διάφορες δομές κοινωνικής πρόνοιας καταργούνται.
 Σε συνθήκες μαζικής ανεργίας, να το ξαναπούμε…
Τώρα αν ο Καμίνης ήθελε να είναι δήμαρχος σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, ατύχησε γιατί όσοι τον υποστήριξαν για την θέση που καταλαμβάνει σήμερα φρόντισαν για κοινωνικές συνθήκες τέτοιες που δεν διορθώνονται με λαμπιόνια, αισθητικές παρεμβάσεις και αναπλάσεις…Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.