# #

24 Νοε 2011

"Βουτηγμένος" στο χρυσάφι ο νομός Κιλκίς! Προκηρύσσεται διαγωνισμός για τα κοιτάσματα
ImageΟ υφυπουργός Ενέργειας, Ι. Μανιάτης, μιλώντας στο 16ο Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας εξήγγειλε ότι εντός του Δεκεμβρίου θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για την αξιοποίηση κοιτάσματος χρυσού και χαλκού στην περιοχή Βάθη Κιλκίς, ενώ θα γίνει και έρευνα από το ΙΓΜΕ για το γειτονικό κοίτασμα της Ποντοκερασιάς.


 Και οι δύο περιοχές ανήκουν στον πρώην Δήμο Κρουσσών ο οποίος με τον Καλλικράτη συνενώθηκε με τον Δήμο Κιλκίς.


Η αξία του κοιτάσματος της Βάθης υπολογίζεται μεταξύ 1,5 και 7 δισ. ευρώ, ενώ η υπολογιζόμενη αξία του νέου κοιτάσματος της Ποντοκερασιάς ανέρχεται σε 4 δισ. ευρώ.
Οπως δήλωσε o δήμαρχος Κιλκίς, Βαγγέλης Μπαλάσκας "εδώ και χρόνια από έρευνες του ΙΓΜΕ ακούγονται κατά καιρούς οτι ...
υπάρχουν κοιτάσματα χρυσού, χαλκού και διάφορων μεταλλευμάτων στην ευρύτερη περιοχή των Κρουσσών. Εμείς σαν δημοτική αρχή είμαστε υπέρ την εκμετάλλευσης του εθνικού πλούτου ώστε να ωφεληθούν οι κάτοικοι όχι μόνο της ευρύτερης περιοχής αλλά και της Ελλάδας. Αυτές οι αγκυλώσεις που καθυστερούν την εξόρυξη πρέπει να σταματήσουν και να σταματήσουν να στέκονται εμπόδια διάφοροι "κολλημένοι". Είμαστε υπέρ της αναπτυξης με αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους. Είμαστε ένας νομός ακριτικός, η ανεργία πλήττει όπως σε όλη την Ελλάδα ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους και μάκαρι να ανοίξουν θέσεις εργασίας".

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

"Από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου ο γαλικός ποταμός θεωρείται χρυσοφόρος ποταμός και αυτή η φημολογία υπάρχει εδώ και χρόνια. Οι έρευνες του ΙΓΜΕ έχουν δείξει κάποια πράγματα και μακάρι οι περαιτέρω έρευνες να αναδείξουν τον νομό σε έναν χρυσοφόρο νομό. Το ευχόμαστε και το ελπίζουμε", τονίζει ο δήμαρχος.

 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.