# #

25 Νοε 2011

"Με ένα γλειφιτζούρι αγόρασε σπίτι στην Ελλάδα" η ακροδεξιά πολιτικός της Δανίας...




   
Πρώτα είχαμε τον δανό ακροδεξιό ευρωβουλευτή που ζητούσε την Κω ως υποθήκη για τη νέα δανειακή σύμβαση.

 Τώρα εμφανίστηκε και η πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος, που κατηγορείται για φοροδιαφυγή- με έντονο άρωμα Ελλάδας, και θέα το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης.

Η Πία Κγερσγκαάρντ κατηγορείται από τον Τύπο της Δανίας ότι αγόρασε προ δεκαετίας εξοχικό σπίτι στη Σαντορίνη έναντι ευτελούς τιμήματος, αποδεικνύοντας -αν όντως ευσταθούν τα δημοσιεύματα- ότι η φοροδιαφυγή δεν είναι μόνο ελληνικό προνόμιο.
Η κ. Κγερσγκαάρντ είναι ιδρύτρια και πρόεδρος του "Λαϊκού Κόμματος της Δανίας" (DFP) και...
  εδώ και μέρες βρίσκεται στο στόχαστρο του Τύπου.
Στη Δανία το φαινόμενο της φοροδιαφυγής είναι εξαιρετικά σπάνιο, συνεπώς ο Τύπος της χώρας έδωσε μεγάλη έμφαση στην υπόθεση με αλλεπάλληλα πρωτοσέλιδα και εκτενή ρεπορτάζ.
Στην περιοχή που- όπως σημειώνουν τα δημοσιεύματα- θεωρείται μία από τις ακριβότερες στην Ελλάδα και από τις ακριβότερες του κόσμου, η κ. Κγερσγκαάρντ διαθέτει εξοχικό το οποίο αγόρασε έναντι… περίπου 20.000 ευρώ, ενώ κατέβαλε φόρο 1.404 ευρώ.
Πρόκειται για ένα οικόπεδο 81,5 τ.μ. και ένα σπίτι 31,64 τ.μ.
Η μεγαλύτερη εφημερίδα της Δανίας, η Ekstra Bladet, έστειλε ρεπόρτερ στη Σαντορίνη και εξασφάλισε τη Συμβολαιογραφική Πράξη με ημερομηνία το 2002. Η συνολική τιμή αγοράς του ακινήτου, όπως αναγράφεται στην πράξη, έχει οριστεί σε 19.484 ευρώ.
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας τονίζει ότι η Κγερσγκαάρντ κατέβαλε σε μετρητά το τίμημα της αγοράς, μέσω μεσάζοντος, ενώ η πράξη της αγοραπωλησίας έγινε έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο, και κατόπιν επιβεβαιώθηκε προφορικά ενώπιον της συμβολαιογράφου.
Στο ρεπορτάζ της Ekstra Bladet σημειώνεται ότι η δανέζα πολιτικός δεν είχε δηλώσει ποτέ στη χώρα της ότι το σπίτι χρειάστηκε ανακαίνιση. Η εφημερίδα επικαλείται κτηματομεσίτες της περιοχής που τονίζουν πως ακόμα και αν το σπίτι βρισκόταν σε κακή κατάσταση, η τιμή του ήταν αδικαιολόγητα χαμηλή. Προσθέτουν δε ότι η τιμή θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον τρεις φορές μεγαλύτερη.
Η έκπληξη της εφημερίδας είναι τέτοια που ως τίτλο στο θέμα έχει: "Αγόρασε με ένα γλειφιτζούρι παραθεριστικό σπίτι στην Ελλάδα".
Ένα από τα σχετικά πρωτοσέλιδα
Η κ. Κγερσγκαάρντ διαμηνύει ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα θέμα μαύρου χρήματος και δηλώνει ότι το σπίτι, όταν αγοράστηκε, ήταν ερείπιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.