# #

9 Αυγ 2011

Η βία σαρώνει τη Βρετανία


 Ο Κάμερον ενεργοποιεί εκτάκτως την ομάδα Cobra           


Image











Εξαπλώνεται η κρίση στη Βρετανία, μετά τα βίαια επεισόδια στο Λονδίνο. Από χθες εξαγριωμένοι κουκουλοφόροι, κυρίως νέοι, κυκλοφορούν στους δρόμους του Λίβερπουλ, του Μπέρμινχαμ, του Μπρίστολ και άλλων πόλεων, κάνοντας πλιάτσικο, καίγοντας κτήρια, οχήματα, κάδους απορριμμάτων, σπάζοντας βιτρίνες μαγαζιών ή πετώντας πέτρες και σπασμένα μπουκάλια στους ...

αστυνομικούς που επιχειρούν να σταματήσουν τις εκτεταμένες καταστροφές.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον επέστρεψε εσπευσμένα στο Λονδίνο από τις διακοπές του, για να προεδρεύσει σήμερα σε επείγουσα συνεδρίαση της κυβερνητικής ομάδας διαχείρισης κρίσεων Cobra.

Το γαλλικό πρακτορείο μετέδωσε σήμερα τα ξημερώματα ότι πέραν των αστυνομικών των πόλεων που πλήττονται από τις αναταραχές, η Σκότλαντ Γιάρντ ανακοίνωσε ότι έχει διαθέσει 1.700 αστυνομικούς, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επικίνδυνη κατάσταση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας δεν επαρκούσαν για να αντιμετωπίσουν το σύνολο των πυρκαγιών που ξέσπασαν από εμπρησμούς στην περιοχή του Λονδίνου.

Σχολιαστές αποδίδουν την έκρηξη του κύματος βίας στις περικοπές των κοινωνικών παροχών που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο της σκληρής πολιτικής λιτότητας της κυβέρνησης για τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Πολλοί από τους συμμετέχοντες στα βίαια επεισόδια προέρχονται από φτωχές περιοχές με υψηλά ποσοστά ανεργίας



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.