# #

10 Αυγ 2011

Ιδού ο νόμος της διαφθοράς των δημοσίων υπαλλήλων!



Χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών μέχρι 5 χρόνια και μειωμένο ωράριο εργασίας προτείνει σε όσους εργαζόμενους του Δημοσίου το επιθυμούν, η κυβέρνηση.

Οι νέες ρυθμίσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τους υπαλλήλους του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α αυξάνουν το διάστημα που μπορεί κάποιος να λαμβάνει άδεια άνευ αποδοχών για «σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους» από 2 έτη που ήταν μέχρι σήμερα στα 5.

Παράλληλα, οι υπάλληλοι με αίτησή τους θα μπορούν να εργάζονται μέχρι και 50% λιγότερες ώρες για χρονική διάρκεια μέχρι 5 χρόνια. Ο μισθός θα.. μειώνεται αναλόγως και θα μπορεί ο εργαζόμενος είτε να προσέρχεται λιγότερες ώρες στη δουλειά είτε λιγότερες μέρες.

Η κυβέρνηση τονίζει πως η χρήση των διευκολύνσεων αυτών δεν συνιστά επιβαρυντικό υπηρεσιακό στοιχείο για τον εργαζόμενο και ότι η άδεια άνευ αποδοχών δεν προσμετράται στα συντάξιμα χρόνια.

Μέχρις εδώ όλα δείχνουν όμορφα και ωραία.

Όμως, με μία δεύτερη ματιά διαπιστώνουμε πως η συγκεκριμένη απόφαση είναι σοσιαλιστικά φτιαγμένη. Δηλαδή, ο κάθε δημόσιος – κρατικός υπάλληλος θα μπορεί (σύμφωνα με τα νέα ήθη του Jefry -The Liar- GAP και της ντιντιδοπαρέας του) ένας τελωνειακός ή ένας εφοριακός ή ένας υπάλληλος της πολεοδομίας ή ένας του ΙΚΑ να «ελέγχει» κάποιον επιχειρηματία, να του βάζει ένα πρόστιμο «χάδι» για μια παράβαση μεγάλη, να τον «γλυτώνει» δηλαδή από κάποια εκατομμυριάκια και μετά -σύμφωνα πάντα με το νόμο- ο υπάλληλος να παίρνει άδεια και να δουλεύει στη δούλεψη του επιχειρηματία... «μοιραζόμενος» κάποιο μεγάλο μερίδιο του κανονικού προστίμου…

Όμορφος κόσμος, ΓΑΠικά πλασμένος… Και, βεβαίως-βεβαίως, μαντέψτε ποιοί υπάλληλοι θα έχουν πρόσβαση στην επιβολή προστίμων…

πηγη

1 σχόλιο:

  1. Δεν υπάρχει φίλε μου ήθος, οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι η κολυμπήθρα του Σιλωάμ.
    Είναι δυνατόν ο επιχειρηματίας να ανέχεται ανίκανους, τεμπέληδες και διεφθαρμένους εργαζόμενους.
    Ανοχή υπάρχει μόνο αν κάπου αποσκοπεί και οι πολιτικοί που διαχειρίζονται το κράτος ανέχονται τέτοιους εργαζόμενους για να δικαιολογούν την ανεπάρκεια του δημόσιου τομέα που κατασκευάζουν για να εξυπηρετεί εαυτούς και όχι τον πολίτη.
    Και επειδή υπάρχει και πληθώρα αφανών δημοσίων υπαλλήλων που είναι στην υπηρεσία του πολίτη καιρός είναι να τους απογοητεύσουν με μείωση αποδοχών και συκοφαντίες, για να μη λειτουργεί τίποτα.
    Δε νομίζω ότι οι ιδιώτες θα λημπιστούν τους υπαλλήλους του κράτους, άνεργοι καταρτισμένοι και ικανότατοι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες, προφανώς κάποιοι θέλουν την τεχνογνωσία του δημοσίου για να ρημάξουν περισσότερο τη χώρα, πλέον του σεναρίου "προστίμου χάδι".
    Φαντάσου τι μπορεί να κάνει ένας εφοριακός και ένας ικατζής, εργαζόμενοι σε ένα λογιστήριο επιχείρησης, άψογη φοροεισφοροκλοπή και μάυρη απασχόληση.

    κλικ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.