# #

8 Ιουλ 2011

Ο πολιτισμός της τρίχας


thumb
Της Κατερίνας Αγγελιδάκη
Φαίνεται ότι ο κ. Παπουτσής δεν έχει δει ποτέ την ταινία About a Boy, όπου ο Χιου Γκράντ, μοδάτος εργένης και εκ πεποιθήσεως άνεργος, πηγαίνει καθημερινά στο κομμωτήριο.

 Όχι για να του φτιάξουν τα μαλλιά με πιστολάκι αλλά για να του τα χαλάσουν με ειδικό μασάζ ανόρθωσης της τρίχας έτσι ώστε να δείχνουν επιμελώς ακατάστατα.

Η εμμονή του κ. Παπουτσή με την άψογη κουπ του είναι τόσο παροιμιώδης ώστε ακόμα και μετά τα βρισίδια που έφαγε εξαιτίας της χρήσης δεκάδων τόνων ληγμένων χημικών,...
ανέβηκε στο βήμα της Βουλής με όλες τις τρίχες του εν πλήρη τάξη, προσπαθώντας, δια του παραδείγματος, να μας πείσει ότι την ίδια αρμονία προσπάθησε να επιβάλλει και στην πλατεία Συντάγματος.
 Ξέρετε, εκεί που διαδηλώνουν χιλιάδες «ανόητοι» Αγανακτισμένοι και φωνάζουν επικίνδυνα συνθήματα εναντίον των «ανθρωπιστικών» μέτρων της κυβέρνησης αναγκάζοντας τους «καημένους» τους έμμισθους φύλακες του δημοκρατικού μας πολιτεύματος να χρησιμοποιήσουν παράνομα ασφυξιογόνα, καπνογόνα και δακρυγόνα για να σώσουν την πατρίδα από τα νύχια τους.

Ο κ. Βενιζέλος, αισθητά πιο έξυπνος και πονηρός, εμφανίστηκε ελαφρώς ξεχτένιστος στη Βουλή, κερδίζοντας τις πρώτες εντυπώσεις. Έκανε όμως ένα μοιραίο λάθος διότι τώρα τελευταία το άγχος έχει θολώσει την κρίση του.
 Χωρίς να το θέλει έδωσε άφεση αμαρτιών στους «κακεντρεχείς» συνταξιούχους, στους «τεμπέληδες» άνεργους και στους «κουφιοκέφαλους» νεαρούς που συνωστίζονται για ψύλλου πήδημα στην πλατεία Συντάγματος, υπενθυμίζοντάς μας κάτι που έχουμε σχεδόν ξεχάσει: ότι η αντιπροσωπευτική δημοκρατία δεν νομιμοποιείται εφ’ άπαξ, την ημέρα των εθνικών εκλογών αλλά κερδίζει την νομιμότητά της κάθε μέρα, με κάθε πράξη ή παράλειψη, με κάθε απόφαση ή ψήφο.

 Με αυτόν τον τρόπο ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ρούμπωσε άθελά του όλους τους ένθερμους υποστηρικτές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που μαίνονται εναντίον όσων διαδηλώνουν επιβεβαιώνοντας το συνταγματικό δικαίωμά τους να το πράττουν χωρίς να τρώνε ξύλο ή δηλητήρια στα μούτρα.
Δεν παίρνουμε όρκο αλλά οι πληροφορίες μας λένε ότι αυτή η υπενθύμιση έκανε έξαλλο τον κ. Παπουτσή, ο οποίος μετά έπεσε σε …λήθαργο τριών ημερών και μόλις ξύπνησε διηγήθηκε στους οικείους του τον εφιάλτη που είδε: ότι ήταν, λέει, κάποτε αριστερός πρόεδρος της ΕΦΕΕ και ότι κατάντησε ο Ράμπο με τη φράντζα όλων εκείνων δεν σκαμπάζουν από εθνικές σωτηρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.