# #

7 Ιουλ 2011

Tρόμος στους οίκους αξιολόγησης από ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ!


Image
Τρόμος έχει καταλάβει τους οίκους αξιολόγησης μετά την ερώτηση "για την αντιμετώπιση τους από την κυβέρνηση" που κατέθεσαν τέσσερις βουλευτές του ΠαΣοΚ (Μιχ. Κατρίνης, Αθ. Γικόνογλου, Σπ. Μαργέλης, Ι. Αμοιρίδης) προς τους υπουργούς Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο και Εξωτερικών κ. Στ. Λαμπρινίδη. Η ανησυχία που τους έχει καταλάβει είναι τέτοια που σκέφτονται μάλιστα να κηρύξουν πιο γρήγορα σε χρεοκοπία την Ελλάδα για να μην καταθέτουν ερωτήσεις οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ!
Και για να σοβαρευτούμε:
Στη χώρα όπου η γελοιότητα έχει αναδειχθεί σε κυρίαρχη μορφή έκφρασης και έχει χαθεί το αίσθημα του μέτρου, στη χώρα που κάποτε ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος (Δημήτρης Μαρούδας εν έτει 1988) είχε προειδοποιήσει ότι "Θα κατέρριπτε τους δορυφόρους για να μην μεταδίδουν ειδήσεις που θα έσπαζαν το μονοπώλιο της κυβερνητικής ΕΡΤ" τώρα βρέθηκαν πολιτικοί άνδρες που ρωτάνε την κυβέρνηση πως θα αντιμετωπίσει τους οίκους αξιολόγησης που έχουν στριωμάξει ακόμα και την κυβέρνηση των ... ΗΠΑ!
Καταγγέλουν μάλιστα στην ερώτηση οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι  "Άλλωστε οι συγκεκριμένοι οίκοι είναι κερδοσκοπικές εταιρείες που υπηρετούν με κάθε τρόπο τα συμφέροντα των πελατών τους και σε καμία περίπτωση το δημόσιο συμφέρον». Σα δε ντρέπονται, οι παλιο-οίκοι!
Επιπλέον, οι βουλευτές ασκούν εμμέσως κριτική κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, επισημαίνοντας ότι παρά την υποβολή σχετικής ερώτησης και τις απαντήσεις του τότε Υπουργού Οικονομικών, το ελληνικό Δημόσιο δεν κινήθηκε νομικά εναντίον του οίκου ώστε να περιφρουρήσει την εξαιρετικά σκληρή προσπάθεια του ελληνικού λαού.
Ε, εντάξει σε αυτό το σημείο δεν έπεσε ο Γ.Παπακωνταντίνου. Πιθανόν να σκέφτηκε που θα βρει δουλειά όταν τελειώσει η πολιτική του καριέρα. Αλλά εν πάση περιπτώσει γελοίος δεν υπήρξε.
Οι τέσσερις βουλευτές ρωτούν τους υπουργούς, αν προτίθενται να θέσουν στην ημερήσια διάταξη το ζήτημα της επίσπευσης δημιουργίας ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης δημόσιου χαρακτήρα, αν προτίθενται να προχωρήσουν ακόμη περαιτέρω, ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Ένωση να διερευνήσει νομικούς τρόπους ώστε να απαγορεύσει στους εν λόγω οίκους να συμπεριλαμβάνουν τις οικονομίες των κρατών μελών τους σε αξιολογήσεις έστω και ως απλή έκφραση γνώμης καθώς η περίπτωση αυτή δεν εμπίπτει στην προστατευόμενη ελευθερία του λόγου ή οικονομική ελευθερία που αναγνωρίζεται από τα σύγχρονα συνταγματικά κείμενα, δεδομένης της υπέρτερης ισχύος του δημοσίου συμφέροντος.

Επίσης, επανέρχονται στο θέμα της υποβολής μήνυσης κατά των οίκων αξιολόγησης, ζητώντας να πληροφορηθούν αν οποιαδήποτε νέα υποβάθμιση διαρκούντος του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής, θα αποτελέσει αιτία νομικού πολέμου ανάμεσα στο ελληνικό Δημόσιο και στην εταιρεία που θα το πράξει.
 
Και γιατί απλή μήνυση; Αυτόφωρο για να τελειώνουμε μια και καλή!
 
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.