# #

9 Ιουλ 2011

Η "παγκαλοποιηση " του ΠΑΣΟΚ...

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τις αιτιάσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ για υποκίνηση των περιστατικών αποδοκιμασίας πολιτικών εξαπολύει ο Αλ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής».
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι «χάνει την σοβαρότητά του με πολύ γρήγορους ρυθμούς» και σημειώνει ότι η επικοινωνιακή του πολιτική έχει «παγκαλοποιηθεί» πλήρως.
«Η κυβέρνηση έχει ρίξει 3000 δακρυγόνα εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών, έχει ρίξει ξύλο σε παιδιά, ηλικιωμένους και περαστικούς, και τώρα φωνάζουν ότι είναι θύματα βίας. Όταν λοιπόν φτάνουν ως εκεί, για να μπορέσουν να κατεδαφίσουν την κοινωνία, ας μην παριστάνουν τους ...
έκπληκτους που τους αποδοκιμάζουν», επισημαίνει.
Εκφράζει επίσης την εκτίμηση πως το κυβερνών κόμμα είναι «σε τόσο απελπιστική κατάσταση, που προβοκάτσια και να επιχειρήσουν θα στραφεί εναντίον τους» και τονίζει ότι « ο κοινοβουλευτισμός και η δημοκρατία κινδυνεύουν πρωτίστως από αυτούς που συμπυκνώνουν το μεσοπρόθεσμο σε ένα άρθρο και που εκβιάζουν τους βουλευτές τους».
Ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει το Μεοπρόθεσμο «συνώνυμο της χρεοκοπίας», συμπληρώνοντας πως η χρεοκοπία μπορεί να αποφευχθεί «μόνο αν το σχέδιο αυτό το αρνηθούμε, αν συνειδητοποιήσουμε ότι χωρίς επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του, σε ευρωπαϊκό δεν υπάρχει διέξοδος».
Επαναλαμβάνει τέλος το αίτημά του για πρόωρες κάλπες, αφού, όπως εξηγεί, η αντοχή της κοινωνίας έχει εξαντληθεί και η πολιτική που ακολουθείται επιβάλλει θυσίες χωρίς αντίκρισμα. «Ας αποφασίσουμε δημοκρατικά λοιπόν, ποιος είναι ο δρόμος, και ο συνασπισμός εξουσίας που θα μας βγάλει από την κρίση», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.