# #

2 Σεπ 2010

«Τι βαθμό IQ (άι κιου) έχετε;»


Βρέθηκε κάποτε ο Αϊνστάιν σε μία δεξίωση και συζητούσε με φίλους του επιστήμονες, όταν τον πλησίασε κάποιος καλεσμένος και τον ρώτησε αν μπορεί να λάβει μέρος στη συζήτηση. Ο Αϊνστάιν που ήταν ιδιαίτερα δεκτικός με τους συνανθρώπους του δεν θέλησε να στεναχωρήσει τον καλεσμένο...

και τον ρώτησε «Τι βαθμό IQ (άι κιου) έχετε;»....

Ο καλεσμένος απάντησε 120. Τότε ο επιστήμονας τον ρώτησε «ποια είναι γνώμη σας για την σκοτεινή ενέργεια του σύμπαντος που απ’ ότι φαίνεται ευθύνεται για την επιταχυνόμενη διαστολή του;».

Αμέσως μετά τον πλησίασε άλλος καλεσμένος και τον παρακάλεσε να συμμετέχει και αυτός στη συζήτηση. Ο Αϊνστάιν ρώτησε και αυτόν ποιο ήταν το IQ του και ο καλεσμένος του απάντησε 80. Τότε ο Αϊνστάιν τον ρώτησε «τι προτείνετε για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη μας;».

Πλησίασε και τρίτος καλεσμένος λέγοντας ότι έχει βαθμό IQ 60 και ότι ήθελε κι’ αυτός να συμμετέχει στη συζήτηση. Τότε ο επιστήμονας τον ρώτησε «Πιστεύετε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να εξέλθει από την οικονομική κρίση που έχει περιέλθει;»

Στη συνέχεια πλησίασε με το ίδιο αίτημα ένας άλλος προσκεκλημένος. Ο Αϊνστάιν ρώτησε το βαθμό IQ του και ο καλεσμένος του απάντησε 20. Τότε ο Αϊνστάιν του λέει «Έσκισε η Πανάθα εχθές μεγάλε, ε;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.