# #

2 Σεπ 2010

Γιόνας Καζλάουσκας: "Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ακόμα και οι πόλεμοι σταματούν. Στην Ελλάδα όμως η διαμάχη Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού είναι πάντοτε στην πρώτη γραμμή και μπαίνει πάνω και απ' την Εθνική ομάδα.

Tουρκία - Γ. Καζλάουσκας: "Στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, οι πόλεμοι σταματούν. Στην Ελλάδα όμως η διαμάχη Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού είναι πάντα στην πρώτη γραμμή, πάνω ακόμη και από την Εθνική"Γιόνας Καζλάουσκας: "Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ακόμα και οι πόλεμοι σταματούν. Στην Ελλάδα όμως η διαμάχη Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού είναι πάντοτε στην πρώτη γραμμή και μπαίνει πάνω και απ' την Εθνική ομάδα. Δεν διαβάζω τι ακριβώς γράφεται, όμως έχω απόλυτη γνώση της ελληνικής πραγματικότητας και δεν χρειάζονται και πολλά για να πιάσω το κλίμα. Οι παίκτες μου είναι επαγγελματίες και εξαιρετικοί χαρακτήρες, όμως δεν γίνεται να μείνουν ανεπηρέαστοι όταν τους τηλεφωνούν συνεχώς για κάτι που γράφτηκε ή ειπώθηκε στο ραδιόφωνο. Κάντε μου την χάρη και πείτε σε όλους να σταματήσει αυτό το πράγμα,...
τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα," έδωσε απάντηση ο Γιόνας Καζλάουσκας για τις μέτριες εμφανίσεις της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ μέχρι χθες, εν συγκρίσει με τις 30αρες που "έριχνε" στα φιλικά προετοιμασίας. Ο Καζλάουσκας συνέχισε: "Μου ζητάτε να εξηγήσω γιατί δεν πιέζαμε στα προηγούμενα παιχνίδια και το κάναμε μόνο σήμερα, ή γιατί είχαμε άσχημη αμυντική αντίδραση κόντρα στην Τουρκία στα πικ εντ ρολ. Μα τα πράγματα είναι απλά. Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις όλα τα τελευταία απρόοπτα, με τον καυγά στο παιχνίδι με τους Σέρβους, τις τιμωρίες, αλλά και τον τραυματισμό του Μπουρούση, αναπόφευκτα αλλάζει η ψυχολογία. Για να ξαναφέρουμε τα πράγματα στην θέση τους, το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι τους κραδασμούς από την κόντρα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού." Ενόψει του αυριανού αγώνα με τη Ρωσία, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός επισήμανε: "Είναι δύσκολο να μαντέψουμε ποιον αντίπαλο θα βρούμε στους "16". Εμείς δεν πρέπει να κοιτάζουμε να κάνουμε υπολογισμούς, αλλά να πάμε για τη νίκη με τη Ρωσία, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να χάσουμε τη συγκέντρωση και το ρυθμό μας. Ξοδέψαμε πολλή ενέργεια και απέναντι στους Τούρκους, παίξαμε καλά σε κάποια διαστήματα και άσχημα σε κάποια άλλα. Πιστεύω πως φέτος είμαστε δυνατοί και δεν πρέπει να κοιτάμε πίσω. Δεν πρέπει να βλέπουμε ποιος αντίπαλος είναι δυνατός και ποιος λιγότερος δυνατός." Για τον αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού, ο Λιθουανός τεχνικός, είπε: "Μετά τα πρώτα λεπτά, παίξαμε καλά στην άμυνα και την επίθεση. Είμαι ικανοποιημένος με την εμφάνιση των παικτών μου."

    Γιάννης Σφαιρόπουλος (άμεσος συνεργάτης Καζλάουσκας): "Δεν διαλέγουμε αντίπαλο. Το ματς με τη Ρωσία το αντιμετωπίζουμε όπως και τα άλλα. Το πιο σημαντικό είναι ότι θέλουμε να κερδίσουμε. Η Ρωσία είναι σημαντικός αντίπαλος και δεν πρέπει να την υποτιμήσουμε. Πρέπει να προετοιμαστούμε και γι' αυτό το ματς όπως και για τα άλλα. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά όπως ακριβώς κάνουμε κάθε φορά." Αναφερόμενος στο παιχνίδι με τους Αφρικανούς, ο Σφαιρόπουλος εξήγησε: "Στόχος ήταν να επιστρέψουμε στις καλές εμφανίσεις μετά από ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι που χάσαμε. Θέλαμε να δείξουμε διάθεση στην άμυνα και στην επίθεση. Πρέπει να δείχνεις ότι συνεχίζεις μετά από κάθε ήττα και αυτό κάναμε. Ήταν σημαντικό ότι ξεκούρασαμε κάποιους παίκτες. Ήταν καλό ότι έπαιξαν όλοι."

    Γιώργος Πρίντεζης: "Με πείραξε που δεν αγωνίστηκα με τους Τούρκους. Πέρυσι έπαιξα καλά κόντρα στην Τουρκία και ήθελα να κάνω το ίδιο και τώρα. Ήθελα πολύ να βοηθήσω και περίμενα να παίξω γιατί πέρυσι στο Ευρωμπάσκετ είχα πάει πολύ καλά απέναντι τους και περίμενα να παίξω. Πλέον, όμως, αυτό το ματς ανήκει στο παρελθόν και δεν αλλάζει. Τώρα κοιτάμε μπροστά."

    Το επόμενο παιχνίδι είναι κόντρα στη Ρωσία όπου η Εθνική μας με νίκη τερματίζει δεύτερη και με ήττα τρίτη αποφεύγοντας Ισπανούς και Αμερικανούς. "Εμείς θα μπούμε στο παιχνίδι για να πάρουμε τη νίκη" τόνισε ο 25χρονος φόργουορντ και στη συνέχεια εξήγησε πως "δεν μπορώ να γνωρίζω αν ο προπονητής μας θα επιλέξει να ξεκουράσει κάποιους παίκτες στο αυριανό παιχνίδι και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παιδιά που δεν παίζουν αρκετά. Όσοι αγωνιστούν, όμως, να είστε σίγουροι πως θα παίξουν για τη νίκη".

   

    Νίκος Ζήσης: "Ξέρω ότι γίνεται πολύ συζήτηση στην Ελλάδα για το αν πρέπει να κυνηγήσουμε τη 2η θέση και όχι την 3η του ομίλου. Εμείς, όμως, πάντα παίζουμε για τη νίκη. Πάμε για τη νίκη, λοιπόν, απέναντι στη Ρωσία." Ο γκαρντ της Σιένα μίλησε βέβαια και για το ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού: "Μας επηρέασε η ήττα από την Τουρκία και αυτό φάνηκε στο ξεκίνημα του παιχνιδιού σήμερα. Στη συνέχεια, όμως, βρήκαμε ρυθμό και επιβάλλαμε το παιχνίδι μας φτάνοντας σε μια άνετη νίκη. Πλέον κοιτάμε το ματς με τη Ρωσία. Χθες, μετά την ήττα από την Τουρκία υπήρξε προβληματισμός και στο ξενοδοχείο το κλίμα ήταν βαρύ, αλλά δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε άλλο αυτό το ματς. Ξέραμε πως αν κερδίζαμε θα παίρναμε την πρώτη θέση, αλλά τώρα πρέπει να σκεφτούμε το ματς με τη Ρωσία".

   

    Κώστας Καϊμακόγλου: "Μετά από ένα σημαντικό ματς που χάσαμε, συζητήσαμε μεταξύ μας και είπαμε ότι η ζωή συνεχίζεται και πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Δεν υποτιμήσαμε τον αντίπαλο, είχαμε ενέργεια για 40 λεπτά, παίξαμε καλή άμυνα και τώρα έχουμε έναν αγώνα με τη Ρωσία, όπου πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τη νίκη".

   

    Ραντοάλντ Ντεσαρζέν (Ομοσπονδιακός Ακτής Ελεφαντοστού): "Παρότι προηγηθήκαμε με 7-0 η Ελλάδα δεν πανικοβλήθηκε. Είναι τόσο συμπαγής ομάδα, με πολλή εμπειρία να διαχειρίζεται σωστά αυτές τις καταστάσεις. Κάθε φορά που έκαναν ένα σερί σε βάρος μας δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε. Αυτές οι χώρες, αυτές οι ομάδες με τόσο μεγάλη παράδοση, πρέπει να αποτελούν πρότυπο για μας. Έχουν ξοδέψει χρόνο και χρήμα γι' αυτό. Η Ελλάδα χρειαζόταν αυτή τη νίκη μετά τη χθεσινή της ήττα".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.