# #

2 Σεπ 2010

Αντίο σφραγίσματα

0
340x_shopofhorrorsteeth.jpg
Άτιμη φάρα οι οδοντίατροι. Εκτός από το σωματικό πόνο που μας προκαλούν, είναι ειδικοί και στην ψυχολογική βία. Μια από τις πλέον συνηθισμένες απειλές είναι θα χρειαστεί να κάνουμε μερικές δεκάδες οδυνηρά σφραγίσματα αν δεν ακολουθήσουμε με θρησκευτική ευλάβεια τις οδηγίες που μας δίνουν για τη στοματική μας υγιεινή. Να, όμως, που μια νέα εφεύρεση έρχεται να αμφισβητήσει ευθέως το οδοντιατρικό καθεστώς.
Μια ομάδα πεφωτισμένων επιστημόνων ανακάλυψε ένα τζελ, το οποίο μπαίνει εκεί που κανονικά μπαίνει το σφράγισμα. Δε λειτουργεί καθόλου ως σφράγισμα, όμως. Η πρώτη σκέψη που κάναμε ήταν ότι το τζελ στερεοποιείται λίγο μετά την εισαγωγή του στην κοιλότητα, όμως τελικά φαίνεται ότι είναι πολύ πιο προχωρημένο. Όπως λένε οι δημιουργοί του, ο ρόλος του είναι βοηθήσει το δόντι να δημιουργηθεί από την αρχή και τελικά να πάρει τη μορφή που πρέπει. Αν ισχύουν όλα αυτά, τότε μιλάμε για μια αδιανόητη ανακάλυψη που αξίζει το Νόμπελ Ιατρικής.
Οι δοκιμές έχουν γίνει για την ώρα σε ποντίκια με απόλυτη επιτυχία και αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα και το πρόγραμμα με ανθρώπους.
Πηγή: gizmodo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.