# #

3 Σεπ 2010

Μπλατ: “Η Ελλάδα ήθελε να χάσει σήμερα!”

Ευθεία επίθεση κατά της Εθνικής Ελλάδος εξαπέλυσε μετά τη λήξη του αγώνα ο Ντέιβιντ Μπλατ. Ο προπονητής της Ρωσίας κατηγόρησε ευθέως την Εθνική μας ότι έχασε εσκεμμένα το παιχνίδι, δηλώνοντας χαρακτηριστικά “ντρέπομαι για λογαριασμό της Ελλάδας'!
“Ντρέπομαι. Ήταν τόσο προφανές ότι η Ελλάδα ήθελε να χάσει σήμερα, που ήταν απίστευτο! Ντρέπομαι για λογαριασμό της Ελλάδας και είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου” δήλωσε ο 51χρονος Αμερικανός κόουτς που πέρσι δούλεψε και στον Άρη. “Αυτό που είδα ήταν κωμωδία, όχι μπάσκετ. Ουσιαστικά, οι Έλληνες....
σούταραν για να αστοχήσουν Εμείς παίξαμε με όλο μας το πάθος”

Μάλιστα ο Μπλατ αποχωρώντας, απευθύνθηκε στους Έλληνες δημοσιογράφους και ρώτησε:  “Εσείς δεν ντρέπεστε;”
Από την πλευρά του ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδος, Γιόνας Καζλάουσκας, αρνείται τις κατηγορίες του Αμερικανού, αφού υποστηρίζει ότι οι παίκτες του είχαν απλώς ένα κακό απόγευμα, που οδήγησε στην ήττα με 73-69:«Κάναμε ένα κακό παιχνίδι. Είχαμε αστοχία στα τρίποντα και αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα στην αντιμετώπιση του πικ εν ρολ. Τι πάει να πει ότι δεν σεβόμαστε τον κόσμο; Είμαι απογοητευμένος με τον τρόπο που έπαιξε η ομάδα μου. Ψάχνετε να βρείτε φαντάσματα».

Εκνευρισμένος εμφανίστηκε και ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο γκαρντ της Εθνικής τόνισε ότι όσα λέγονται είναι μειωτικά για την ομάδα, ενώ ξεκαθαρίζει ότι στόχος ήταν η νίκη: «Εμείς κοιτάμε την ομάδα μας, κοιτάμε πώς θα γίνουμε καλύτεροι. Έχουμε κάνει τρομερή προσπάθεια και θέλουμε να κατακτήσουμε κάτι. Δεν μπορούν να μας μειώνουν έτσι. Ο κόουτς Μπλατ κάνει λάθος. Έχουμε μία σκέψη κι ένα στόχο και για αυτό θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί. Σήμερα δεν κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι. Ξεκινήσαμε πολύ χαλαρά. Κάποια στιγμή πιάσαμε την ομάδα της Ρωσίας, στο δεύτερο μέρος ξέφυγαν αρκετά και στο τέλος προσπαθήσαμε να τους πιάσουμε, χωρίς να τα καταφέρουμε. Εξ αρχής στόχος μας είναι τα νοκ άουτ παιχνίδια, τα οποία για μας αρχίζουν το Σάββατο».

Πιο... διπλωματική η τοποθέτηση του Νίκου Ζήση. Ο 27χρονος παίκτης αρκέστηκε να πει ότι όποιος και να ήταν ο επόμενος αντίπαλος η Εθνική θα μπορούσε να πάρει τη νίκη και συνεπώς την πρόκριση στην οκτάδα: «Θέλαμε να αγωνιστούμε καλύτερα στο σημερινό παιχνίδι, δεν καταβάλαμε την προσπάθεια που θα έπρεπε. Από την εμπειρία μας όμως γνωρίζουμε πως τα παιχνίδια που ακολουθούν είναι τα σημαντικότερα στη διοργάνωση. Είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο και να πάμε στους οκτώ, οφείλουμε όμως να παρουσιαστούμε καλύτεροι. Αν είχαμε κερδίσει το ματς με την Τουρκία, ο δρόμος θα ήταν μάλλον πιο στρωτός».

   Επεισόδιο Μπουρούση-Τάνιεβιτς

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα της Ελλάδας με τη Ρωσία, ο προπονητής της Τουρκίας, Μπόγκνταν Τάνιεβιτς, πλησίασε τον ελληνικό πάγκο και χειροκρότησε ειρωνικά... συμπλέοντας με την άποψη του Μπλατ. Ο Μαυροβούνιος κόους φέρεται να είπε στους Έλληνες διεθνείς: «Μπράβο, και πάλι τα ίδια κάνατε». Ο κόουτς των Τούρκων εννοούσε προφανώς την περσινή διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ, όταν η Ελλάδα έχασε από τη Γαλλία και απέφυγε την Ισπανία, πέφτοντας τελικά πάνω στην Τουρκία. Τότε οι Έλληνες νίκησαν στην παράταση και προκρίθηκαν στην τετράδα. Ο Γιάννης Μπουρούσης απάντησε φραστικά και κινήθηκε προς τον Τάνιεβιτς, με τον βοηθό του Καζλάουσκας, Γιάννη Σφαιρόπουλο να τον απομακρύνει έγκαιρα.                                                                                                       ..Ελευθεροτυπια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.