# #

18 Μαρ 2010

Το ευρωπαϊκό νόμισμα δεν έχει ελπίδες επιβίωσης

Το ευρωπαϊκό νόμισμα δεν έχει ελπίδες επιβίωσης στο μακροπρόθεσμο διάστημα, η στερλίνα θα καταρρεύσει μέσα στα επόμενα χρόνια, και τα αμερικάνικα κρατικά ομόλογα, όπως και η αγορά ακίνητης περιουσίας στην Κίνα, είναι οι δύο νέες «φούσκες» που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια οικονομία., όπως τόνισε ο θρυλικός, πλέον, δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής και γκουρού των αγορών, Jim Rogers, σε συνέντευξή του στο CNBC σήμερα.
«Το ευρώ πιθανότατα θα διαλυθεί μέσα στα επόμενα 15 με 20 χρόνια, τελεία και παύλα!», δήλωσε, και σημείωσε πως, για να μην παρεξηγηθεί ( και προφανώς να μην κατηγορηθεί και για κερδοσκοπία) , ο ίδιος αυτήν την στιγμή έχει στο χαρτοφυλάκιο του θέσεις στο ευρωπαϊκό νόμισμα.
Οπως πρόσθεσε, στο παρελθόν είχαμε και άλλες νομισματικές ενώσεις, οι οποίες δεν κατάφεραν να επιβιώσουν. Ουτε και αυτή της Ευρώπης θα επιβιώσει, όπως σχολίασε.
Σε ότι αφορά την Ελλάδα, ο μεγαλοεπενδυτής τόνισε πως εάν η Ευρωζώνη βοηθήσει τους Ελληνες, αυτό θα αποδυναμώσει τα θεμελιώδη του ευρώ.
Οπως πολύ χαρακτηριστικά δήλωσε «εγώ θα άφηνα την Ελλάδα να πτωχεύσει γιατί μόνο τοτε, όλοι θα πουν ότι το ευρώ είναι ένα σοβαρό νόμισμα.
Αναφορικά με τη στερλίνα ο Rodgers υποστήριξε ότι το γιγαντιαίο χρέος της Βρετανίας δημιουργεί σημαντικά προβλήματα, ενώ σημείωσε ότι η χώρα έχει δύο σοβαρές πηγές εσόδων, το πετρέλαιο της Βόρειας Θάλασσας και το κύρος του Λονδίνου ως χρηματοοικονομικό κέντρο, οι οποίες βαθμιαία φθείρονται και δεν υπάρχει κάτι να τις αντικαταστήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.