# #

17 Μαρ 2010

εκθεματα του Λουβρου το καλοκαιρι στο Διον...δυστυχως η ¨Νικη της Σαμοθρακης" δεν θα ειναι ...


Στο Μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι, βρέθηκε προχθές αντιπροσωπεία του δήμου Δίου με επικεφαλής τον δήμαρχο Γρηγόρη Παπαχρήστο, αναζητώντας και εκεί (μετά την επίσκεψη στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου) το πολιτιστικό αποτύπωμα του Μακεδόνα στρατηλάτη Μεγαλέξανδρου. ...
Η επίσκεψη προετοιμάστηκε από το Γαλλικό προξενείο Θεσσαλονίκης και η υποδοχή της αντιπροσωπείας του δήμου Δίου από τον Δ/ντη του Μουσείου του Λούβρου ήταν υψηλού επιπέδου.
Οι υπεύθυνοι του Μουσείου ξενάγησαν την αντιπροσωπεία στα εργαστήρια προετοιμασίας των εκθεμάτων που αποστέλλονται στο εξωτερικό και ενημέρωσαν για την μεγάλη έκθεση για τη Μακεδονία και τον Μέγα Αλέξανδρο, που θα γίνει στον Λούβρο το 201, με συμμετοχή και εκθεμάτων από το Δίον.
Η Δ/νση του Λούβρου συμφώνησε για την αποστολή δεκαπέντε έργων (γκραβούρες και χαλκογραφίες του Lebrun του 14ου αι.) με θέμα τις κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Η έκθεση θα γίνει στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών κατά τη διάρκεια του 39ου Φεστιβάλ Ολύμπου (Ιούλιος-Αύγουστος), στο οποίο (όπως μας πληροφορεί η ανακοίνωση του δήμου Δίου), η Γαλλία θα είναι τιμώμενη χώρα. Ο δήμος Δίου σε συνεργασία με το Γαλλικό προξενείο, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου προετοιμάζει πολλές εκδηλώσεις για το καλοκαίρι με στόχο την ανάδειξη του λαμπρού Γαλλικού πολιτισμού και την ισχυροποίηση των δεσμών του Ελληνικού με το Γαλλικό λαό.(Πολιτεία)
πηγη "http://kraxtis-gr.blogspot.com"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.