# #

9 Ιουν 2021

Νέα Δημοκρατία: Το πιο χρεοκοπημένο κόμμα στην Ευρώπη!!!

 



Το 2016, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλαμβάνει ως πρόεδρος τη Νέα Δημοκρατία με 214 εκατ. χρέος σε τράπεζες και παρουσιάζει, με πανηγυρικό τρόπο, συγκεκριμένο, λεπτομερές σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης του κόμματος. Πέντε χρόνια μετά, το χρέος του κυβερνώντος κόμματος, έχει αυξηθεί ραγδαία κατά 129 εκατομμύρια ευρώ.

Σήμερα, τα χρέη της ΝΔ φτάνουν στο δυσθεώρητο ύψος των ...

342 εκατομμυρίων ευρώ και ο "νοικοκύρης" Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε και επισήμως ο πρόεδρος που έχει χρεώσει περισσότερο από οποιονδήποτε στο παρελθόν τη Νέα Δημοκρατία.

Όλα αυτά, την περίοδο που σχεδόν καμία μικρομεσαία επιχείρηση δεν έχει πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό και λόγω ύφεσης (που είχε αρχίσει πριν την πανδημία) τα λουκέτα διαδέχονται το ένα το άλλο και η ανεργία χτυπάει «κόκκινο».

Αυτό γίνεται ακόμα πιο εξοργιστικό αν θυμηθούμε τις διαφημιστικές δαπάνες και τα έξοδα εκδηλώσεων του κόμματος κατά την προεκλογική περίοδο του 2019 των τριπλών εκλογών.


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Google, η Νέα Δημοκρατία, δεν είναι μόνο το πιο χρεοκοπημένο κόμμα στην Ευρώπη, αλλά και το τρίτο κομμα πανευρωπαϊκά σε διαφημιστικές δαπάνες. 

Τα επικαιροποιημένα στοιχεία, δείχνουν πως από τις 20 Μαρτίου του 2019, έχει ξοδέψει συνολικά 648.950 ευρώ, μόνο για διαφημίσεις στην Google. (Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ήταν το προεκλογικό "καπάρωμα" του διαφημιστικού header του YouTube). 

Ακόμα πιο εξοργιστικό είναι το γεγονός πως εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όχι μόνο ψηφίζει στη Βουλή πρωτοφανή νομοσχέδια κατάργησης του κοινωνικού κράτους και εντατικοποίηση της εργασίας (με ουσιαστική κατάργηση του 8ώρου), αλλά και τον τερατώδη Πτωχευτικό Κώδικα που καταδικάζει σε οικονομικό "θάνατο" μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κάνει ενοικιαστές στην ίδια τους την πρώτη κατοικία, χιλιάδες πολίτες.

Για τις απευθείας αναθέσεις σε «κολλητούς» τύπου «Σοφιας Νικολάου», ας μη μιλήσουμε καλύτερα. Είναι απροκάλυπτα προφανές.

Ας θυμηθούμε όμως μερικές ενδιαφέρουσες δηλώσεις για τα χρέη της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη.

Κυριάκος Μητσοτάκης (14/01/2019): «Περιόρισα τις λειτουργικές δαπάνες του κόμματος κατά 70%, παίρνοντας δύσκολες αποφάσει, μαζεύοντας όμως τα οικονομικά της Νέας Δημοκρατίας»

Άδωνις Γεωργιάδης (05/09/2019): «Η Nέα Δημοκρατία, επί Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει μειώσει το κόστος λειτουργείας της πάρα πολύ. Ξοδεύει ελάχιστα χρήματα και κάνει ότι μπορεί για να πληρώσει χρέη του παρελθόντος… το 90% του χρέους της ΝΔ δημιουργήθηκε μέχρι το έτος 2010»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μάλιστα ζητούσε ξεκάθαρα διαγραφή χρεών της Νέας Δημοκρατίας, ώστε αυτά να μετακυληθούν στον Έλληνα φορολογούμενο.

Το κόμμα που μαζί με το ΠΑΣΟΚ χρεοκόπησαν τη χώρα, καταδικάζοντας τους πολίτες σε μια δεκαετή, συνεχή φτωχοποίηση, πριν έρθει για την χαριστική βολή η διαχείριση της πανδημίας, μας ζητάει να "βάλουμε πλάτη" και για τα δικά του χρέη.

Α, για να μην το ξεχάσουμε, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με διατάξεις -εν μέσω πανδημίας- προσπάθησε να παύσει τις διώξεις τραπεζικών στελεχών σχετικά με τα δάνεια των κομμάτων. Ο νόμος 4637 του 2019, προέβλεπε ότι η ποινική δίωξη των τραπεζικών στελεχών δεν θα μπορεί πλέον να γίνεται αυτεπάγγελτα από τον εισαγγελέα, αλλά μόνο μετά από έγκληση που θα υποβάλλουν -εάν κρίνουν ότι χρειάζεται- τα ίδια τα πιστωτικά ιδρύματα.

Ναι, αλήθεια!


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.