# #

8 Μαρ 2015

Βόμβα Βαρουφάκη: Εκλογές ή δημοψήφισμα για το ευρώ

baroy
Βόμβα μεγατόνων ρίχνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης λίγες ώρες πριν το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας.
Όπως υποστηρίζει ο κ. Βαρουφάκης σε αποκλειστική συνέντευξη του στην Corriere della Sera εάν δεν υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup η χώρα θα πρέπει να ..
οδηγηθεί σε εκλογές ή σε δημοψήφισμα για το ευρώ.
varou_
«Όπως είπε ο πρωθυπουργός μου, δεν είμαστε καρφωμένοι στις καρέκλες μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση θα επιβιώσει ακόμα κι αν δεν υπάρξει συμφωνία στις Βρυξέλλες».
Σε άλλο ερώτημα για τις σχέσεις με την ΕΚΤ και τον Μάριο Ντράγκι, τις χαρακτήρισε τυπικές, τονίζοντας ότι «η ΕΚΤ, αντί να αγοράζει μεγάλες ποσότητες γερμανικών ομολόγων, θα έπρεπε να αγοράζει ελληνικά ομόλογα -χθες και όχι αύριο».
baroufakis
«Η ΕΚΤ το 2012, σε παρόμοια κρίση αλλά με επικεφαλής μια συντηρητική κυβέρνηση, άνοιξε τα ταμεία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες χρηματοδότησης. Τώρα κρατά μια αυστηρή στάση άνευ προηγουμένου, στάση που θέλει να πειθαρχήσει την Ελλάδα» σχολίασε ο υπουργός.
«Μπορώ να σας πω μόνο ότι έχουμε τα χρήματα να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων -για τα υπόλοιπα θα δούμε» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών.
Ακόμη, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα επιβιώσει, ακόμη κι αν δεν υπάρξει συμφωνία στις Βρυξέλλες, ενώ χαρακτήρισε «δηλητηριώδη» τη συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

1 σχόλιο:

  1. " Μπορούμε να ξαναπάμε σε εκλογές ή να προχωρήσουμε σε ένα δημοψήφισμα (για το ευρώ)" !!!!
    Θαυμάστε τους!
    Θαυμάστε τους όλους!
    Θαυμάστε όλους αυτούς τους Ανεύθυνους!
    Θαυμάστε όλους, της νεοΕλληνικής μας Κακοτυχίας!
    - Λές να μας αξίζουν τέτοιοι... ;

    Οι Λαοί Ρε, χρειάζονται Ηγέτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.