# #

2 Απρ 2015

Βόμβα Μητσοτάκη: Μη δώσετε ακόμα λεφτά στην Ελληνική κυβέρνηση!

Βόμβα Μητσοτάκη: Μη δώσετε ακόμα λεφτά στην Ελληνική κυβέρνηση!

  Να μην εκταμιεύσουν χρήματα προς την Ελλάδα με κριτήριο μόνο τη λίστα των ελληνικών μεταρρυθμίσεων καλεί τους Ευρωπαίους εταίρους ο πρώην υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, εκφράζοντας αμφιβολίες για το αν οι μεταρρυθμίσεις θα εγκρίνονταν από την κυβερνητική πλειοψηφία.

“Ελπίζω ότι η κυβέρνηση θα..
κληθεί όντως να περάσει τουλάχιστον ένα μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο από το κοινοβούλιο, ως απόδειξη ότι διαθέτει πράγματι μία πλειοψηφία για την έγκριση των μεταρρυθμίσεων. Αυτό είναι απολύτως απαραίτητο”, υπογραμμίζει ο βουλευτής της ΝΔ, και προσθέτει πως “πιθανότατα ένα σημαντικό μέρος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υποστηρίξει αυτές τις μεταρρυθμίσεις”, και “κατόπιν, η κυβέρνηση δεν θα έχει καν την πλειοψηφία – και στην πραγματικότητα δεν θα υπάρχει πια κυβέρνηση”.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει χάσει πολύτιμο χρόνο. “Έχουν χάσει ένα μήνα πριν τελικά από εκείνη την υπογραφή της παράτασης, και στη συνέχεια έναν ακόμα μήνα, προσπαθώντας να καταλήξουν σε ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων ώστε να πετύχουν τουλάχιστον μία επιμέρους εκταμίευση”, υποστηρίζει.

Υπογραμμίζει εξάλλου πως όλες οι επενδύσεις, τόσο από το εξωτερικό όσο και εγχώριες, έχουν ανασταλεί, σχολιάζοντας πως οι τελευταίες εβδομάδες ήταν καταστροφικές για την πραγματική οικονομία, και περιγράφει ένα ιδιαίτερα ζοφερό σενάριο: “Οδεύουμε πίσω στην ύφεση. Η ανεργία θα αυξηθεί. Το πρωτογενές πλεόνασμα συρρικνώνεται με ταχείς ρυθμούς, η κυβέρνηση έχει αυξανόμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές”, σημειώνει, επισημαίνοντας ακόμα την κατάρρευση των φορολογικών εσόδων.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής FAZ ο Κ. Μητσοτάκης προειδοποιεί τους δανειστές να μην αρκεστούν στη λίστα των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης για την εκταμίευση των δόσεων.
Ο πρώην υπουργός της ΝΔ καλείται να δώσει εξηγήσεις για το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ειδάλλως καταδεικνύεται ευκρινώς με ποιών τα συμφέροντα συντάσσεται η ΝΔ και ποιους εξυπηρετεί η επίθεσή της στην κυβέρνηση και στη διαπραγματευτική της προσπάθεια...


http://newsnea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.