# #

29 Μαρ 2015

Siemens στην Ελλάδα...Το ελληνικό δημόσιο υπέστη ζημία 2 δισεκατομμυρίων ευρώ!! Το Δημόσιο κοντράρει τη Siemens στο ΣτΕ;

sitz-von-siemens-buiding-te
Στο "περίφημο" «ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ» είδαμε το παρακάτω θέμα με κεντρικό πρόσωπο τον Νομικό Σύμβουλο του Υπουργείου Οικονομικών κ.Τάσο Μπάνο:»Μείζον θέμα προκύπτει από τη στάση που κράτησε δικηγόρος – εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Αναστάσιος Μπάνος στην προχθεσινή συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον αμφισβητούμενο συμβιβασμό της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου με τη Siemens, όπως αποκαλύπτει το Κόκκινο και η ΑΥΓΗ.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους, από τις ενέργειες της Siemens στην Ελλάδα, το ελληνικό δημόσιο υπέστη ζημία 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με τη Siemens έγινε στα 90 εκατομμύρια ευρώ.
Ενώ τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έθετε το θέμα του σκανδάλου της Siemens, ενώπιον της Άνγκελα Μέρκελ, την Τρίτη, κατά τη συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο δικηγόρος του υπουργείου Οικονομικών,
ευθυγραμμιζόμενος με την επιχειρηματολογία των εκπροσώπων της Siemens, υποστήριξε το αβάσιμο της προσφυγής ισχυριζόμενος ότι αποτελεί συμφωνία μεταξύ του δημοσίου και μιας ιδιωτικής επιχείρησης και δεν αφορά τα συμφέροντα των Eλλήνων φορολογουμένων.
Ας σημειωθεί ότι τα 90 δισεκατομμύρια ευρώ της σχετικής συμφωνίας έπρεπε να καταβληθούν σε μη κυβερνητικές οργανώσεις που αναπτύσσουν δραστηριότητα κατά της διαφθοράς και της διακίνησης μαύρου χρήματος στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα η Siemens είχε αναλάβει την ευθύνη να μην κλείσει το εργοστάσιό της στην Ελλάδα. 
Ωστόσο, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, τα 90 εκατομμύρια ευρώ ουδέποτε κατεβλήθησαν στις εν λόγω οργανώσεις, αντιθέτως κατατέθηκαν στους λογαριασμούς της Siemens Ελλάδας, προκειμένου να ενισχύσουν την λειτουργία του εργοστασίου της εταιρίας στην Ελλάδα.
Ο κ. Μπάνος είναι γνωστός από τη νομική γνωμοδότησή του υπέρ του κλεισίματος της ΕΡΤ, την οποία είχε αποστείλει στον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αλλά και από την εμπλοκή του στη νομική στοιχειοθέτηση μνημονιακών μέτρων όπως το χαράτσι.
Στο Βερολίνο, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Κριστιάνε Βιρτς, επικαλέστηκε την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης στη Γερμανία για την υπόθεση της Siemens. «Η κυβέρνηση δεν αναμιγνύεται. Αν υπάρχουν οποιαδήποτε αιτήματα για δικαστική συνδρομή από την ελληνική πλευρά και εμπίπτουν στους κανόνες και τα κριτήρια της δικαστικής συνδρομής, τότε βεβαίως θα εξεταστούν και θα ανταποκριθούμε», είπε η Κριστιάνε Βιρτς.
Για την έκδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου είπε πως αν υπάρχει σχετικό αίτημα, πρέπει να αποφασιστεί σύμφωνα με τα νομικά κριτήρια.
O αναγνώστης του Κουρδιστού Πορτοκαλιού κ. Νίκος Παππάς μας είχε στείλει την παρακάτω επιστολή για τον κο Μπάνο>
To όνομα του είναι Αναστάσιος  Μπάνος.
Και δεν είναι άλλος  από τον  «τεχνοκράτη» δημόσιο υπάλληλο  που κρύβεται πίσω από τα χαράτσια της ΔΕΗ και την απόφαση για το μαύρο στην ΕΡΤ.
Μέλος του Νομικού  Συμβουλίου του Κράτους, σύμβουλος για πολλά χρόνια της Βάσως Παπανδρέου. Ο κ. Μπάνος είναι εκείνος που συνέγραψε-όπως απεκάλυψε ο Βηματοδότης-όλα τα νομοσχέδια από το 2009 έως σήμερα. Το περίφημο χαράτσι της ΔΕΗ, η μετενέργεια, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, φέρνουν την δική του υπογραφή. «Το 2009 ξεκινήσαμε με ένα νομοσχέδιο τον μήνα», λέει, «και φτάσαμε σήμερα που χρειάζονται δύο νομοσχέδια την ημέρα»., λες και πρόκειται για κάποιο σπουδαίο επίτευγμα.
Ο κ. Αναστάσιος Μπάνος  από την αυλή του απαράδεκτου Γιώργου Παπακωνσταντίνου θα περάσει στην αυλή του Βενιζέλου.Εδώ ο τεχνοκράτης δημόσιος υπάλληλος με με την μακριά κόμη θα δει το άστρο του να εκτινάσσεται καθώς θα ντύσει νομικά το χυδαίο χαράτσι της ΔΕΗ.  Από το γραφείο του στον δεύτερο όροφο της Βουλής (των εξαθλιωμένων) Ελλήνων, είχε θέα στον καταπράσινο Εθνικό Κήπο.
Μια θέα που του επέτρεπε να χαλαρώνει και να διώχνει μακριά την κούραση  από την ένταση της μέρας.
Όταν ο Στουρνάρας έγινε τσάρος της Οικονομίας ο Βενιζέλος του εκχώρησε τον Αναστάσιο Μπάνο και ο Μπένι κράτησε την θωρακισμένη BMW-πλάκα κάνουμε, το θέμα είναι ότι ο Μπάνος παρέμεινε στην θέση του.
O Mπάνος- παρότι δημόσιος υπάλληλος ο ίδιος όπως και ο Στουρνάρας- είναι αυτός που κρύβεται πίσω από το λουκέτο στην ΕΡΤ.
Σας αποκαλύπτουμε μάλιστα πως δεν είναι η πρώτη φορά που έβαλε στο μάτι τους δημοσιογράφους της αλανιάρας ΕΡΤ-στην υγειά μας.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες του έγκριτου Newpost, ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την απόφαση να μην συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο η τροπολογία που εξαιρούσε τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ από την αναγκαστική μετάταξη σε δημοσίους υπαλλήλους, είναι ο νομικός σύμβουλος του τότε Αντιπροέδρου Βενιζέλου,  Αναστάσιος Μπάνος.
Αυτόν τουλάχιστον έδειχναν, τότε θορυβημένοι από τον σάλο που είχει ξεσπάσει, συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου.
Δεν γνωρίζω αν ο κ. Μπάνος είναι αυτός που είχε και τη… φαεινή ιδέα να πληρώνουμε διαφορετικό ΦΠΑ για τη μπουγάτσα, αναλόγως αν είναι με τυρί ή κρέμα, αλλά τα… κατορθώματά του είναι πολλά.
Ο  Αναστάσιος Μπάνος, ως νομικός σύμβουλος του κ. Παπακωνσταντίνου, ανήκε στο αποκαλούμενο «κλαμπ των ισχυρών» του υπουργείου. Μαζί με τον Δ. Σταματόπουλο, γενικό διευθυντή Φορολογίας, κατάρτισε όλα τα φορολογικά νομοσχέδια που έχουν ψηφισθεί από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τους πρώτους 16 μήνες διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ.
Εν ολίγοις ευθύνεται προσωπικώς για ουκ ολίγα χαράτσια, τα οποία- η ιστορία το αποδεικνύει, αποδείχθηκε ότι επιβλήθηκαν άνευ αποτελέσματος, μιας και η χώρα οδεύει προς το… κουρείο…
…Όταν παραιτήθηκε ο Δ. Γεωργακόπουλος, κυκλοφόρησε ότι ο Α. Μπάνος γνωστοποίησε (και αυτός) την πρόθεση να παραιτηθεί. Παρέμεινε όμως και συνεχίζει να προσφέρει τις… υπηρεσίες του από τον ένα υπουργό στον άλλο. Ο Στουρνάρας είναι ο τρίτος υπουργός Οικονομικών που απολαμβάνει τις υπηρεσίες του τεχνοκράτη δημοσίου υπαλλήλου Αναστασίου Μπάνου…»
Αυτά έγραψε μεταξύ άλλων.
Εμείς ,επειδή γνωρίζουμε πως λειτουργούν οι Νομικοί Σύμβουλοι στα Υπουργεία έχουμε τη βεβαιότητα ,ότι ο κ.Μπάνος ανέλαβε να υλοποιήσει νομικά εντολές της πολιτικής ηγεσίας,με τις οποίες ο ίδιος μπορεί και να μην συμφωνούσε,αλλά έπρεπε να εκτελέσει τις εντολές.
Αρα,δεν μπορούμε να πούμε ότι ευθύνεται προσωπικά για αυτά που έγιναν νόμοι του κράτους,καθώς δεν είναι κανείς υπόλογος,για  κάτι που είναι νόμιμο,δηλαδή έγινε νόμος του κράτους.
Αντίθετα θα παροτρύναμε ,όσους ενδιαφέρονται να ψάξουν λίγο την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και τους χειρισμούς που έκανε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και επί Γιώργου Παπακωνσταντίνου και επί Βαγγέλη Βενιζέλου.
Η λίστα Λαγκάρντ ήρθε το 2010 στην Ελλάδα.Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τη διαχειρίστηκε με τέτοιο τρόπο ,ώστε σχεδόν ένα χρόνο μετά,το Γενάρη του 2011 δεν είχε αποφασίσει τίποτα ουσιαστικό για τον έλεγχό της!
Τότε προκάλεσε μία σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών και εκεί μίλησαν για σχηματισμό κάποιου ειδικού φορέα που θα αναλάμβανε το χειρισμό της λίστας.
Η υπόθεση κατέληξε στο γνωστό σκάνδαλο ,δηλαδή στο να μην έχει γίνει κανένας ουσιαστικός έλεγχος αν και πέρασαν τόσα χρόνια.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:

1. Στη σύσκεψη αυτή μετείχε ,ως νομικός σύμβουλος ο κ.Μπάνος;
2.Αν μετείχε έπρεπε να γνωμοδοτήσει,ως έχων τον κύριο λόγο και ευθύνη για το νομικό χειρισμό του υλικού;
3.Στη σύσκεψη για τόσο σοβαρό θέμα κρατήθηκαν πρακτικά;
4.Για το θέμα αυτό γνωμοδότησε εν τέλει ο κ.Μπάνος;
5.Υπήρξαν αποφάσεις σε αυτή τη σύσκεψη και αν ναι υλοποιήθηκαν και πως;
6.Είχε οποιαδήποτε επαφή με τον κ.Καπελέρη ο κ.Μπάνος για τα θέματα της λίστας Λαγκάρντ που συζητήθηκαν σε εκείνη τη σύσκεψη και αν ναι ποιά ;
7.Εχει γνωριμία με τον κ.Παπασταύρου,δικηγόρο και σύμβουλο του πρώην πρωθυπουργού κ.Σαμαρά ,ο κ.Μπάνος και αν ναι συνεργάστηκε μαζί του για κάποιο θέμα και αν ναι ποιό είναι αυτό;
8.Υπάρχουν γνωμοδοτήσεις του κ.Μπάνου προς τους υπουργούς Οικονομικών και αν ναι ποιές είναι αυτές;

Τα ερωτήματα και ,άρα και οι απαντήσεις, έχουν σημασία ,διότι μέσα απο γνωμοδοτήσεις για κρίσιμα θέματα(π.χ. Βατοπέδι) συνάδελφοί του βρίσκονται κατηγορούμενοι για κακουργήματα
Φυσικά στην υπόθεση ΖΗΜΕΝΣ ο κ.Μπάνος θα έχει καταθέσει έγγραφες προτάσεις για το Ελληνικό Δημόσιο,και άρα θα εκφράζει με τρόπο αυταπόδεικτο τις εντολές του Δημοσίου και όχι προσωπικές απόψεις.Αυτές και θα αναζητήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.