# #

1 Απρ 2015

Σταύρο Θεοδωράκη, γιατί η Πρόταγκον Α.Ε. (είχε και) δεν έχει διευθύνοντα σύμβουλο;

Υποθέτω ότι είστε ενήμεροι για τη διαμάχη Πάνου Καμμένου και Σταύρου Θεοδωράκη αναφορικά με το καθεστώς ιδιοκτησίας του site protagon.gr. Κάτι ίσως σας διαφεύγει και είπαμε να σας το γνωρίσουμε.

O κ. Καμμένος εμφάνισε έγγραφο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων που εμφανίζει τον Πρόεδρο, όπα, μισό να διορθώσω, Επικεφαλής του Ποταμιού ως «δικαιούχο ονόματος χώρου» του protagon.gr. Απλά πράγματα για αυτούς που καταλαβαίνουν. Το site παραμένει δικό του, να το κάνει ό,τι γουστάρει. Διότι άλλο πράγμα η ιδιοκτησία του ονόματος, δηλαδή του ιστοτόπου και άλλο η εμπορική διαχείριση την οποία αναθέτει ο ιδιοκτήτης (δηλαδή ο κυρ-Σταύρος) σε όποιον επιθυμεί. Και την συμφωνία εκχώρησης της διαχείρισης δεν την είδαμε ποτέ.

Επιστροφή στην απορία μας.
Οι Ποταμίσιοι, μετά την αναφορά Καμμένου απαντούν με ειρωνική ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι «η συνεννόηση με μερικούς είναι δύσκολη ακόμη και για τα απλά ελληνικά». Επιπλέον αναφέρουν: «Την άνοιξη του 2014 ο Σταύρος Θεοδωράκης αποχώρησε από το protagon.gr. Η πρόθεση αποχώρησής του άλλωστε, έγινε δημόσια προς τους άλλους μετόχους στις 26.2.14, γεγονός που έχει καταγραφεί και στον Τύπο των ημερών. Η μεταβίβαση των μετοχών του ολοκληρώθηκε νομικά στις 25.6.14 (ενώ έναν χρόνο πριν, στις 28.6.13 είχε παραιτηθεί και από πρόεδρος του Δ.Σ. της Πρόταγκον ΑΕ). Σε απλά ελληνικά αυτό σημαίνει ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν κατέχει σήμερα ούτε μια (αριθμός: 1) μετοχή της Ανώνυμης Εταιρίας που με ευθύνη της λειτουργεί το protagon.gr».
Λένε και άλλα, τα οποία δεν είναι της παρούσης, ούτε μας ενδιαφέρουν.
Μένουμε σε μια λεπτομέρεια. Εκεί που κρύβεται ο διάβολος,
όπως συμφωνούν ακόμη και οι άθεοι. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο κυρ-Σταύρος παραιτήθηκε από Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πρόταγκον Α.Ε., την 28.06.2013.
Αλλά ο κυρ-Σταύρος δεν ήταν μόνο πρόεδρος. Ήταν και διευθύνων σύμβουλοςΙδού το σχετικό ΦΕΚ (υπ.αριθ. 70/Τεύχος ΑΕ-ΕΠΕ/8.01.2014). Γιατί δεν το ανέφεραν; Lapsus linguae ή εσκεμμένη παράλειψη; Δεν γνωρίζω και ρωτάω.
ScreenShot1206










Παρακάτω. Κατόπιν, όπως ορθά περιγράφουν στην ανακοίνωσή τους, αλλάζει η σύνθεση του Δ.Σ. και πλέον αναλαμβάνει τα ηνία η κ. Σοφία Βιδάλη.
ScreenShot1207

ScreenShot1208
























Μήπως παρατηρήσατε την (περίεργη) λεπτομέρεια; η κ. Βιδάλη ορίζεται ως Πρόεδρος και μόνον, της Α.Ε. Υπάρχει και Αντιπρόεδρος, ο κ. Τέλλογλου και ένα μέλος. Αλλά Διευθύνων Σύμβουλος, πουθενά!
Πρόκειται για λάθος; Αβλεψία; Δεν είμαστε μάντεις, ούτε είναι στη διάθεσή μας το καταστατικό της εταιρείας να διαβάσουμε τους ακριβείς ορισμούς.
Αλλά προσωπικά, μένω με την απορία, καθώς ανώνυμη εταιρεία χωρίς διευθύνοντα, δεν γνωρίζω!
Θα υπάρξει προθυμία από πλευράς Ποταμιού να απαντηθεί το ερώτημα που θέτει ο τίτλος του άρθρου;

Υ.Γ. Τροφή για σκέψη και προβληματισμό: «Για την καταβολή των ως άνω (ασφαλιστικών) εισφορών, όταν εργοδότης είναι ανώνυμη εταιρία, υπόχρεως είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος αυτής, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 115 του ν. 2238/1994 και 4 παρ. 4 ν. 2556/1997, όπως αντικ. από το άρθρο 61 παρ. 2 ν. 2676/1999″  (πρβλ. Τμήμα ΣΤ” ΑΠ 525/2010).
Το σχετικό ΦΕΚ θα βρείτε εδώ:

Του Θάνου Τάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.