# #

29 Μαρ 2015

Ο Μπογδάνος και η Σάλκε...

Στον πολύπαθο -κατά καιρούς- απο αγραμμάτους ΣΚΑΙ . τρεις δημοσιογράφοι σχολιάζουν.Καμία σχέση με την προηγούμενη αναφορά σε αγραμμάτους. Αυτοί που σχολιάζουν (σχολίαζαν ανήμερα 25ης Μαρτιου) ήταν ο Γιάννης Πιταράς,ο Β.Μπεσκένης και ο, ούτω πως καλούμενος,παρουσιαστής Μπογδάνος,γνωστός και από τις ατυχείς βόλτες του στα Εξάρχεια ,αλλά και από την αισθητική αθλιότητα με την οποία παρουσιάζει,ό,τι παρουσιάζει.

Κάποια στιγμή, κάποιος θυμήθηκε ένα μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απο τον Παπαδημούλη και τη Δούρου πάνε σε αυτό με τον εξής διάλογο:
-Μια ομάδα στη Γερμανία,η Σάλκε, έβαλε σε μήνυμα με λατινικούς χαρακτήρες το «ΖΗΤΩ Η 25η Μαρτιου»-
-Γιατί το έβαλε αυτή η ομάδα που είναι στη Μπουντεσλίγκα;
ρωτάει ένας απο τους τρεις,που δεν θυμόμαστε ποιός.
-Γιατί έτσι είναι οι Γερμανοί ,απαντά ένας άλλος ,μάλλον ο ούτω πως καλούμενος Μπογδάνος.
Μια στοιχειώδης ενημέρωση χρειάζεται για όποιον ,ελέω κλπ κλπ, βγαίνει στο πανελλαδικής εμβέλειας,ή όποιας άλλης εμβέλειας κοινωνικό αγαθό που λέγεται τηλεόραση η ραδιόφωνο.
Και όταν δεν υπάρχει και η στοιχειώδης ενημέρωση ,να υπάρχει η στοιχειώδης παιδεία,η οποία οδηγεί στη φράση «δεν γνωρίζουμε,θα το ψάξουμε».
Η Σάλκε είναι πολύ σπουδαία ομάδα της Γερμανίας και μόλις τώρα αποκλείστηκε απο τη Ρεάλ στο τσάμπιονς λίγκ σε παιχνίδια που έδειξε ζωντανά η ελληνική τηλεόραση.
Σε αυτή την ομάδα έπαιξαν σπουδαίοι Έλληνες παίκτες μετά την κατάκτηση του EYRO 2004,με κορυφαίο τον Άγγελο Χαριστέα.
Στο γερμανικό πρωτάθλημα είναι απο τις κορυφαίες χρόνια τώρα.
Έδρα της έχει την πόλη «Γκελζενκίρχεν» στο βόρειο τμήμα της κοιλάδας του Ρούρ. Έμβλημα της πόλης και ουσιαστικά και της Σάλκε, είναι ενα 18μετρο ,βάρους 20 τόνων,αγαλμα του μυθικού Ελληνα Ηρακλή και στη σημαία της πόλης ,εικονίζεται λιοντάρι με φόντο τη γαλανόλευκη.
Κατά την κρατούσα άποψη το όνομα της ομάδας, που μαζί με την ομώνυμη συνοικία και τη λεωφόρο της πόλης είναι «εμβλήματα» της πόλης ,προέρχεται απο την ελληνική λέξη «άλκη» που σημαίνει δύναμη,Ρώμη και είναι η συνέχεια της επιλογής του Ηρακλή,το άγαλμα του οποίου είναι σε μπλε χρώματα,όπως και της ομάδας,όπως και της Ελλάδας.
Κατά ερμηνείες και το όνομα της πόλης στο πρώτη συνθετικό προέρχεται απο την ελληνική λέξη αγέλη και πάντως ολόκληρο σημαίνει «πόλη των εποίκων».
Η λέξη αγέλη ,ως βάση του ονόματος της πόλης στηρίζεται στο μύθο, ότι απο εκεί πέρασε ο Ηρακλής με την αγέλη του Γυρυόνη και την έκρυψε κάπου εκεί και απέκτησε και γενιά του Κελτού,απο τον οποίο πήραν το όνομα οι Κέλτες κλπ κλπ
Μύθοι,μύθοι,σαν παραμύθια…Στο μήνυμα του προέδρου Ομπάμα αναγνωρίζεται ακριβώς αυτή η τεράστια προσφορά της Ελλάδας στην ανθρωπότητα ,την οποία έμαθε γράμματα,τέχνες,αξίες,αρετές κλπ
Όποιοι κάνουν ενημέρωση είναι υποχρεωτικό να γνωρίζουν τέτοιες ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ για το ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ αυτό πληροφορίες,είτε αναφέρονται στη Σάλκε,είτε στις ρίζες της Κολομβιανής Σακίρα,είτε στην παρουσία των σολωμών στη χερσόνησο της Καμτσάτκα,είτε στο πόσες πόλεις με το όνομα «Ακρόπολις» υπάρχουν διάσπαρτες στις ΗΠΑ.
Και αν πέσουν πάνω σε κάτι ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ άγνωστο, να το αιτιολογήσουν με παιδεία και όχι με χλευασμό του στυλ «έτσι είναι οι Γερμανοί».Γιατί τους ακουνεβλέπουν παιδιά.Και αν κάποιος δικός τους αδυνατεί να καλύψει το κενά αυτά ,τότε παίρνουν λάθος δρόμο.
Σήμερα ήταν κάτι ποδοσφαιρικό η αιτία,αύριο θα είναι κάτι καλλιτεχνικό,μεθαύριο κάτι επιστημονικό,γεωγραφικό,ιστορικό,πολιτικό.
Δεν είναι υποχρεωτικό να βγαίνουν,υποχρεωτικό είναι αν βγαίνουν να γνωρίζουν ή να μπορούν να εξηγούν οτι ΔΕΝ γνωρίζουν.
Αφορμή ήταν αυτός ο διάλογος στον ΣΚΑΙ. Κάθε μέρα είναι πάμπολλες τέτοιες αφορμές σε άλλους τομείς,σε άλλα θέματα.
Και γράφουμε για να μην φαίνεται ότι όλοι αποδεχόμαστε τα πάντα. Όπως αυτή την αθλιότητα με Παπαδάκη-Αδωνι του στυλ «γλείφεις τον Τσίπρα» ,»μη σηκωθώ όρθιος» ενώ έχει σηκωθεί με απειλή να…δείρει στο γυαλί που έδειραν την Κανέλλη και τη Δούρου κλπ
Πάντα υπήρχαν αυτά στον τομέα αυτό.
Δεν διορίστηκε με εξετάσεις στην κρατική ΕΡΤ το 1981-82 ο εν λόγω Παπαδάκης,ούτω θα μπορούσε με τις (μη) σπουδές που έχει κάνει.Οπως και πλείστοι άλλοι πριν απο αυτόν και μετά απο αυτόν.
Μετά τη Χούντα γίνονταν διορισμοί στην κρατική (και) με κριτήρια πρόσωπο,ύψος,στήθος,μέση,γοφοί,κομματική ταυτότητα,χροιά φωνής,γνωριμίες εκείνου που είχε τη δυνατότητα κλπ.
Στη συνέχεια αυτό, όχι μόνο δεν διορθώθηκε ,αλλά έγινε συνήθης(προς Θεού,όχι αποκλειστική) διαδικασία και στα ιδιωτικά ΜΜΕ έχουν γραφεί(και) επικές ιστορίες με ερωμένες που βολεύτηκαν και προκάλεσαν πολέμους σε οικογένειες,σε διευθυντικά στελέχη κλπ
Όπως βέβαια και στην πολιτική και σε άλλους τομείς .
Δίκιο θα έχετε αν σκεφτείτε ότι αυτές δεν είναι μόνο ελληνικές «συνήθειες»…
Θυμάστε εκείνη την αμερικάνικη εταιρεία ΕΝΡΟΝ που κατάκλεψε τις ΗΠΑ;
Όταν αποκαλύφθηκαν οι κομπίνες τα διευθυντικά στελέχη μπήκαν φυλακή ,κατασχέθηκαν περιουσίες κλπ.
Τότε αποκαλύφθηκε ότι είχαν κάνει μόδα την πρόσληψη γυναικών που ασκούσαν «ιδιωτικά» το επάγγελμα «βίζιτ πολυτελείας» για να τις έχουν ως «γραμματείς» δίπλα τους. Και αυτές,όταν έχασαν τις βίλες σκέφτηκαν να ασκήσουν και δημόσια το επάγγελμα με σκοπό να βρουν άλλους καλούς «γαμπρούς» στον κόσμο των επιχειρήσεων.
Και μερικές βρήκαν!
Η έκθεση στη δημοσιότητα έχει τα θετικά και τα αρνητικά της παντού…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.