# #

4 Μαρ 2015

Τσόμσκι: Η αντίδραση των Γερμανών στον ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαιρετικά άγριαΛίγες ημέρες μετά τη συμφωνία για την παράταση της δανειακής σύμβασης, η ευρωπαϊκή στάση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν «εξαιρετικά άγρια» δήλωσε ο Νόαμ Τσόμσκι και χαρακτήρισε επικίνδυνες τις πολιτικές της λιτότητας οι οποίες στην Ελλάδα όπως είπε, «μπορεί να οδηγήσουν στην άνοδο της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής».


Μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου ο ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τη λιτότητα που έχει αποδεκατίσει την ελληνική οικονομία, έχει αντιμετωπίσει την έντονη αντίδραση των δανειστών των οποίων ηγείται η Γερμανία. Λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία για την παράταση της δανειακής σύμβασης, η ευρωπαϊκή στάση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν «εξαιρετικά άγρια»...
δήλωσε ο Νόαμ Τσόμσκι μία αντίδραση που αποτελεί προειδοποίηση και για τους Podemos στην Ισπανία σε περίπτωση που κερδίσουν τις επερχόμενες εκλογές στη χώρα.

Ο διεθνούς φήμης διανοητής, μιλώντας στο democracy now τόνισε ότι σημειώθηκε μικρή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις γιατί οι Γερμανοί αντιμετώπισαν ιδιαίτερα σκληρά την Ελλάδα. Οι Γερμανοί, συμπλήρωσε ο Τσόμσκι αντέδρασαν σχεδόν σε κάθε πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης και υποστήριξε ότι αυτό που συμβαίνει με τη λιτότητα είναι πραγματικά ένας ταξικός πόλεμος.

«Η λιτότητα σε συνδυασμό με την ύφεση δεν βγάζει κανένα νόημα» είπε ο Τσόμσκι, προσθέτοντας ότι απλά κάνει την κατάσταση χειρότερη. «Το ελληνικό χρέος σε σχέση με το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που οι εφαρμοζόμενες πολιτικές υποτίθεται ότι θα το μείωναν» συμπλήρωσε ο Τσόμσκι.

Ο Τσόμσκι υποστήριξε μιλώντας για την περίπτωση της Ισπανίας ότι το χρέος της χώρας ήταν ιδιωτικό και όχι δημόσιο και πρόσθεσε ότι όταν κάποιος παίρνει ένα ρίσκο λαμβάνοντας ένα δάνειο ένα αντίστοιχο ρίσκο παίρνει και η τράπεζα που του το παρέχει. Οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν από την τρόικα, πρόσθεσε ο Τσόμσκι ουσιαστικά εφαρμόστηκαν για να αποπληρωθούν οι τράπεζες.

«Ο πληθυσμός υποφέρει. Οι πολιτικές του κράτους πρόνοιας διαβρώνονται και αυτός είναι ένας ταξικός πόλεμος δεν είναι απλά μία οικονομική πολιτική που στοχεύει στον τερματισμό της λιτότητας» είπε ο διεθνούς φήμης διανοητής και πρόσθεσε ότι αυτό κρύβει τον κίνδυνο να οδηγήσει σε άνοδο τους ακροδεξιούς, «η εναλλακτική στο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή» είπε ο Τσόμσκι.

Το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.