# #

2 Μαρ 2015

Οι έξι αλλαγές στα «κόκκινα» δάνεια

ΑΥΤΕΣ είναι οι έξι αλλαγές στα «κόκκινα» δάνεια

Έξι αλλαγές στα «κόκκινα» δάνεια αποκάλυψε σε συνέντευξή του στη «Ναυτεμπορική» ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.
Όπως ανέφερε ο κ. Σταθάκης, η κυβέρνηση πρόκειται να κάνει ειδικές παρεμβάσεις στο υπάρχον πλαίσιο διευθέτησης των μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων ενώ παρέθεσε τις αλλαγές που προτίθεται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή.
Συγκεκριμένα, οι 6 ρυθμίσεις θα προβλέπουν:

1. Διαχωρισμό μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις μεγάλες εταιρείες
2. Υποχρεωτική εφαρμογή τους από τις τράπεζες
3. Κίνητρα για την κοινή ρύθμιση δανείων και χρεών
4. Πλαφόν 40% των κερδών για τις δόσεις
5. «Χρυσή τομή» για τις μεγάλες εταιρείες και τις τράπεζες
6. Ενίσχυση του εξωδικαστικού συμβιβασμού
Ο κ. Σταθάκης υποστηρίζει ότι η σταθερότητα που εμπνέει η νέα συμφωνία θα συμβάλει προκειμένου η οικονομία να επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης και μιλά για την ανακατεύθυνση του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας.
«Η ανάληψη καθηκόντων από τη νέα κυβέρνηση και η συμφωνία με τους δανειστές αποκαθιστούν την αίσθηση σταθερότητας στην οικονομία, ομαλοποιώντας τόσο τη δραστηριότητα στην αγορά όσο και τη ροή εσόδων προς το Δημόσιο. Τις επόμενες εβδομάδες η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων που θα αντιμετωπίζουν την ανθρωπιστική καταστροφή και τις συνέπειές της, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσουν ριζικές μεταρρυθμίσεις, που καθυστερούν δεκαετίες, στο φορολογικό σύστημα, στη δημόσια διοίκηση και στην αντιμετώπιση της διαφθοράς. Οι παρεμβάσεις αυτές θα ελαφρύνουν τις πιέσεις στα ασθενέστερα εισοδηματικά στρώματα και θα βελτιώσουν την ψυχολογία στην αγορά και το επενδυτικό κλίμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.