# #

4 Μαρ 2015

Η ΖΩΗ επιβάλλει την τάξη στη Βουλή: Πρόστιμα, «κομμένα» αυτοκίνητα και… εξώσεις σε πρώην Πρωθυπουργούς!

konstantopoulou copy

Ριζικές αλλαγές που θα συζητηθούν, προανήγγειλε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα.

Στο εξής, αλλαγές θα δεχθεί ο προγραμματισμός των συνεδριάσεων της Ολομέλειας και των κοινοβουλευτικών επιτροπών, ώστε να διευκολυνθούν στη συμμετοχή τους οι βουλευτές και παράλληλα να μπορούν οι πολίτες να παρακολουθούν τις κρίσιμες διεργασίες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι επιτροπές θα περιοριστούν σε πρωινές συνεδριάσεις και η Ολομέλεια θα συνεδριάζει μόνο το απόγευμα.

Η κα Κωνσταντοπούλου, ανέφερε επίσης, ότι οι συνεδιάσεις όλων των επιτροπών της Βουλής, θα μεταδίδονται ζωντανά, από την τηλεόραση και το διαδίκτυο.

Η πρόεδρος της Βουλής υπεραμύνθηκε του έργου των βουλευτών, λέγοντας πως οι βουλευτές δεν έχουν τόσα προνόμια όσο κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν, ενώ ανέφερε πως πολλοί βουλευτές δίνουν τις βουλευτικές τους αποζημιώσεις στα κόμματά τους.

Παράλληλα, προειδοποίησε τους βουλευτές, ότι όποιος λείπει αδικαιολόγητα από 5 συνεδριάσεις τότε θα κόβεται το 1/5 της βουλευτικής του αποζημίωσης.

Η πρόεδρος του Κοινοβουλίου προανήγγειλε πως υπάρχει ακόμα και η σκέψη για την κατάργηση της βουλευτικής αποζημίωσης για ...
το έργο των βουλευτών στις Επιτροπές.

Όπως τόνισε, εξετάζονται αλλαγές και στον τομέα της άρσης της βουλευτικής ασυλίας, ενώ ξεκαθάρισε, πως η Βουλή θα καταγγείλει από την 1η Σεπτεμβρίου τη σύμβαση leasing για τα ΙΧ που δίνονται στους βουλευτές, και το πώς θα μετακινούνται θα επανεξεταστεί.

Επίσης, δήλωσε ότι θα ζητήσει την επιστροφή των γραφείων που κατέχουν στη Βουλή οι τρεις πρώην πρωθυπουργοί που δεν είναι εν ενεργεία βουλευτές (Μητσοτάκης, Σημίτης, Παπανδρέου).

Παράλληλα, είπε ότι θα εισαγάγει περιορισμό των νομοσχεδίων που εισάγονται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, καθώς και στις άσχετες τροπολογίες.

Αναφερόμενη στο θέμα που είχε προκαλέσει μεγάλη ένταση στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα, τόνισε ότι ο νόμος προβλέπει ρητά, ότι η άρνηση χορήγησης άδειας σε προφυλακισμένους βουλευτές πρέπει να είναι αιτιολογημένη, και χαρακτήρισε αντισυνταγματική και αναιτιολόγητη την άρνηση αυτή όσον αφορά στους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

http://www.escapemedia.gr/media/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.