# #

6 Φεβ 2015

Με τον Σαμαρά θα ήμασταν πιο ήρεμοι...

2234598

Δέκα μέρες έχουν περάσει από τότε που η χώρα άλλαξε κυβέρνηση, κι ολόκληρος ο πλανήτης ασχολείται με την Ελλάδα όχι επειδή ήρθε η τρόικα για να μας αξιολογήσει και να προτείνει νέες περικοπές, αλλά γιατί η ελληνική πλευρά μιλάει, προτείνει, και δεν φορά γραβάτα.
Τα διεθνή δημοσιεύματα προκαλούν πονοκεφάλους σε όλους, ενώ κανείς δεν ασχολείται με τίποτε άλλο παρά με τον Γιάννη Βαρουφάκη και τα ανοιχτά του πουκάμισα, και τον Αλέξη Τσίπρα που δεν γνωρίζει κανένα πρωτόκολλο κι αναγκάζει τους ευγενείς ξένους ηγέτες να...
συμπεριφέρονται σαν πρωτόγονοι.
Την ίδια στιγμή, στο εσωτερικό ξεκίνησε ήδη η κουβέντα για το χρέος, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κουρέψει –όπως υποσχέθηκε- αλλά θα το κάνει λάστιχο αφού πρώτα το μασήσει σαν τσιχλόφουσκα.
Είναι γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται αυτήν την περίοδο σε αναβρασμό, καθώς η είδηση για το χρέος απασχολεί όλους τους Έλληνες. Όπου κι αν σταθείς, από την ουρά για τα τυριά στο σούπερ μάρκετ ως τα συσσίτια της εκκλησίας, όλοι δηλώνουν απογοητευμένοι από την κωλοτούμπα της κυβέρνησης στο θέμα του κουρέματος χρέους.
Ήδη, πολλοί κυνηγετικοί σύλλογοι σκέφτονται πολύ σοβαρά να πάρουν τα βουνά και να ξεκινήσουν αντάρτικο εξαιτίας της αλλαγής στάσης του Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος αντί να προτείνει όλα όσα έλεγαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κι ο ίδιος ο Τσίπρας, πάει και κάνει αυτά που έγραφε εδώ και χρόνια στο μπλογκ του.
Από την άλλη, κανείς δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό του ότι σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ έχανε τις εκλογές και είχαμε ξανά στις 26 Γενάρη πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, τότε όλες μας οι έγνοιες θα ήταν άκυρες.
Η νέα κυβέρνηση θα ορκιζόταν αμέσως, ο Σαμαράς θα σχημάτιζε κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, και η τρόικα θα πηγαινοερχόταν ήδη στα υπουργεία για ραντεβού γνωριμίας με τους νέους υπουργούς. Παράλληλα, θα έμπαιναν σε εφαρμογή οι δεσμεύσεις του Γκίκα Χαρδούβελη από το περίφημο email του και θα μειώνονταν και θα πάγωναν οι συντάξεις, θα αυξανόταν ο ΦΠΑ στα νησιά στον τουρισμό και στα είδη πρώτης ανάγκης, θα εφαρμοζόταν η ρήτρα των ασφαλιστικών ταμείων, θα έπαυε η απαγόρευση πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, θα αυξανόταν το κατώτατο όριο συνταξιοδότησης, θα μειωνόταν ο μισθός όσων έμπαιναν στο δημόσιο και θα απολύονταν όσοι ήταν σε διαθεσιμότητα και δεν τοποθετήθηκαν πουθενά.
Η χώρα θα αποκτούσε ξανά την ομαλότητα που της αναλογούσε και τα κάγκελα έξω από τη βουλή θα έμεναν στη θέση τους, χωρίς να δημιουργούνταν τόση φασαρία. Τα συνδικάτα θα κανόνιζαν μια βόλτα μπροστά από τη βουλή για να δείξουν την επαναστατική τους ετοιμότητα και η παρέλαση της 25ηςΜαρτίου στην Αθήνα θα μεταδιδόταν μόνο από την τηλεόραση, καθώς ο πιο κοντινός πολίτης στην εξέδρα των επισήμων της πλατείας Συντάγματος θα στεκόταν στην Ομόνοια.
Πλέον, κανείς δεν γνωρίζει εάν ο Γιάννης Βαρουφάκης και ο Αλέξης Τσίπρας καταφέρουν να πείσουν τους Ευρωπαίους ότι η Ελλάδα δεν έχει πλέον Σαμαρά και Βενιζέλο, αλλά Τσακαλώτο και Λαφαζάνη. Για την ώρα, πάντως, όλοι δείχνουν να μας αγαπάνε αν και κατά βάθος αγαπούσαν πολύ περισσότερο την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ γιατί εκείνοι ήταν δύναμη πραγματικής ευθύνης ενώ οι ΣΥΡΙΖΑίοι μοιάζουν με ταλιμπάν που πρέπει πρώτα να τους περνάς από ανιχνευτή μετάλλων πριν τους βάλεις στο γραφείο σου.
Θεωρώ ότι οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει άμεσα να βάλουν μυαλό και να ακολουθήσουν τα βήματα του Αντώνη Σαμαρά, αρχής γενομένης από την απαράδεκτη στάση απέναντι στους πολίτες μετά την ανακοίνωση ότι ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης θα ενημερώνει τακτικά τα ΜΜΕ για τις κινήσεις του πρωθυπουργού και δεν θα αφήνει τον κόσμο στο σκοτάδι, τις διαρροές και τα παραπολιτικά σχόλια.
Επίσης, καλό θα ήταν ο Αλέξης Τσίπρας να σκεφτεί δυο φορές προτού αποφασίσει να μπει στη βουλή και να απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης. Ή για να το θέσω πιο σωστά, ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να σκεφτεί δυο φορές προτού πατήσει καν το πόδι του στη βουλή, καθώς η θέση του πρωθυπουργού δεν είναι στο κοινοβούλιο αλλά στα σαλόνια επιχειρηματιών, τραπεζιτών και καναλαρχών.
Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει και για όσους περιμένουν από μια αστική κυβέρνηση να φέρει τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό στη χώρα. Εκείνοι θεωρούν ότι εφόσον δεν είναι στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, η χώρα θα έχει το πεδίο ελεύθερο να καταργήσει τον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό, να απαλλοτριώσει τις βίλες στην Εκάλη και να μοιράσει σε όλους από ένα iPhone 6 και μια ετήσια κάρτα απεριορίστων επισκέψεων στο Allou Fan Park. Άλλωστε, όπως είναι γνωστό κι από τις προγραμματικές του δηλώσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι στην πραγματικότητα ένα αστικοδημοκρατικό κόμμα, αλλά η μετενσάρκωση του Κροπότκιν και του Μπακούνιν.
Γι’ αυτό λοιπόν δεν υπάρχει πλέον λόγος να το κουράζουμε άλλο. Πρέπει να απαλλαγούμε από αυτήν την κυβέρνηση μια ώρα αρχύτερα και να επιστρέψουμε την εξουσία στο ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, μπας και δούμε ξανά στο γυαλί της τηλεόρασης την Σοφία Βούλτεψη, που τόσο μου έχει λείψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.