# #

7 Φεβ 2015

Η "ανίκητη" Γερμανία που όμως πάντα χάνει!

Image

Πολλές φορές κατά την διάρκεια του “ελληνικού δράματος” που ονομάζουμε κρίση, το αδιέξοδο έμοιαζε αναπόφευκτο. Και πάντα αποδιδόταν στις “γερμανικές εμμονές”. 

Αρκετές φορές το Βερολίνο δέχτηκε τις “φιλικές συμβουλές” των ΗΠΑ που παρά τα προβλήματά τους παραμένουν η μοναδική υπερδύναμη στον πλανήτη. Πρόσφατα ο ίδιος ο Ομπάμα ανέλαβε τον ρόλο του συμβουλάτορα. 

Ποτέ η γερμανική κυβέρνηση και άρχουσα τάξη δεν άκουσε και η “κώφωσή” της αποδιδόταν σ΄ όσους γνωρίζουν την Γερμανία από μέσα σ΄ αυτές τις αυτοκαταστροφικές τελικά εμμονές της. Κοιτώντας το...
παρελθόν δεν είναι δύσκολο να το πιστέψεις.

Κάποτε υπήρχε η “ποδοσφαιρική” άποψη που έλεγε ότι ένας αγώνας παίζεται 90΄λεπτά αλλάπάντα στο τέλος οι Γερμανοί κερδίζουν. Ήταν μια πεποίθηση που αφορούσε μόνο στο ποδόσφαιρο και ίσχυσε για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Κατά τ΄ άλλα οι Γερμανοί θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν “μυθικοί loosers” . Έχασαν δύο πολέμους διαθέτοντας αξιόλογες ΕΔ και ειδικά στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο “ανίκητο” θεωρητικά στρατό. Ηττήθηκαν και στους δύο! Οι εμμονές τους ήταν η καταστροφή τους. Τώρα πολλοί λένε ότι η τακτική που με πείσμα ακολουθούν στον “οικονομικό πόλεμο” που οι ίδιοι ξεκίνησαν θα τους οδηγήσει στην καταστροφή. Το κακό είναι ότι όπως και στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους, έτσι και τώρα η Γερμανία παίρνει μαζί της στον δρόμο της καταστροφής σχεδόν όλη την Ευρώπη! Και πάντα η Ελλάδα πληρώνει βαρύ τίμημα με την γερμανική αυτοκαταστροφή.

Ο συντάκτης του Onalert.gr Παντελής Καρίκας μας θυμίζει πολύ γρήγορα τα “γερμανικά κατορθώματα” :Φαίνεται πως οι Γερμανοί δεν μαθαίνουν ποτέ. Κατάφεραν να προκαλέσουν δύο παγκόσμιους πολέμους και να τους χάσουν και τους δύο, ενώ τώρα έχουν προκαλέσει έναν τρίτο, οικονομικό αυτή τη φορά, για την ώρα τουλάχιστον.
Οι αιτίες που η Γερμανία έχασε τους δύο παγκόσμιος πολέμους είναι πολλές. Ωστόσο, σε αμφότερους τους πολέμους, οι βασικές αιτίες ήταν η πίστη στη δική της ανωτερότητα, έναντι των άλλων και η ισχυρογνωμοσύνη των ηγετών της, η οποία, κυριολεκτικά, την κατάστρεψε τη γερμανική πολεμική προσπάθεια.

Οι Γερμανοί προκάλεσαν τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ μπορούσαν να τον έχουν αποφύγει, προκαλώντας την Αυστρία να επιτεθεί στην Σερβία, αν και γνώριζαν ότι, στην περίπτωση αυτή, θα επέμβει και η Ρωσία και άρα ο πόλεμος θα επεκταθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ξεκίνησαν τον πόλεμο καθώς όλοι, από τον Κάιζερ, μέχρι τον τελευταίο εργάτη, είχαν ακλόνητη την πίστη στην γερμανική υπεροχή - Deutschland über alles! Χρειάστηκαν τέσσερα αιματοβαμμένα χρόνια και η πίεση των Συμμάχων, μέσω του βρετανικού ναυτικού αποκλεισμού, για να πειστούν οι Γερμανοί ότι δεν είναι υπεράνθρωποι, αλλά κοινοί άνθρωποι που μπορούν να πεινάσουν, όπως όλοι οι άλλοι. Έτσι και μετά από μια σειρά μεγάλων ηττών που υπέστησαν στο πεδίο της μάχης, το 1918, υποχρεώθηκαν να συνθηκολογήσουν.

Παρόλα αυτά, μην ξεχνώντας την ανόητη νοοτροπία τους, ανακάλυψαν τον τρόπο να “ξεχρεωθούν” την ήττα, δημιουργώντας τον μύθο της εναντίον τους εβραϊκής συνωμοσίας και τη θεωρία του “πισώπλατου μαχαιρώματος”. Στις θεωρίες αυτές στηρίχθηκε ο Χίτλερ, ο οποίος, μην το ξεχνάμε, ψηφίστηκε και εκλέχθηκε από τους Γερμανούς πολίτες, ικανοποιώντας την βλακώδη εμμονή τους στην πίστη περί της δικής τους ανωτερότητας. Ο Χίτλερ, εμποτισμένος στην θεωρία του Πανγερμανισμού, αποδείχθηκε η καταστροφή του κόσμου και της Γερμανίας.

Ήταν ένας παράφρονας, εμμονικός, που απαγόρευε στους άνδρες του να υποχωρούν, ακόμα και όταν όλα ήταν χαμένα, όπως στο Στάλινγκραντ, το 1942, στην Τυνησία, το 1943, στη Γαλλία και στη Λευκορωσία το 1944. Ήταν αυτός που όταν βομβάρδιζαν οι Αμερικανοί το Βερολίνο αρνούνταν να αποδεχτεί ότι είναι δυνατό ο “κατώτερος” λαός των Αμερικανών να έχει τόσα πολλά βομβαρδιστικά.

Ήταν ο ίδιος που όταν στρατηγός του τον προειδοποίησε για την τεράστια ισχύ του Σοβιετικού στρατού έδωσε εντολή να κλειστεί σε φρενοκομείο!

Ο πόλεμος τελείωσε. Η Γερμανία ηττήθηκε, αλλά διασώθηκε από την τύχη που θα της έπρεπε για τα όσα είχε διαπράξει, λόγω της έναρξης του Ψυχρού Πολέμου. Ανέκαμψε, χάρη στην οικονομική στήριξη των πρώην εχθρών της και εξελίχθηκε στην πρώτη ευρωπαϊκή οικονομική δύναμη και τη τέταρτη του κόσμου.

Οι Γερμανοί, εξαιτίας ακριβώς των εξελίξεων αυτών, “ξέχασαν” που οφείλουν το “γερμανικό οικονομικό θαύμα” και κατέληξαν και πάλι στο συμπέρασμα ότι είναι ο καλύτερος, ο ανώτερος, ο πλέον θαυμάσιος λαός στον κόσμο, αντίθετα με κάποιος “τεμπέληδες”, Έλληνες του Νότου, που παρακαλούν για δανεικά.

Ήρθε όμως ο καιρός που και για αυτή τους την αλαζονεία  οι Γερμανοί κινδυνεύουν να ξαναχάσουν καθώς οι φωνές εναντίον της εμμονικής πολιτικής τους που ισοπεδώνει λαούς ολόκληρους, ακούγονται, πια, όλο και δυνατότερα, στην Ευρώπη.
Η Γερμανία και πάλι θα ηττηθεί. Το γεγονός είναι νομοτελειακό, είτε κυβερνάτε από τον Κάιζερ, είτε από τον Χίτλερ, είπε από την κ. Μέρκελ. Η Γερμανία θα ηττηθεί γιατί η ηγεμονία της στηρίζεται σε κάτι πρόσκαιρο και μεταβαλλόμενο, την ισχύ και όχι σε κάτι διαχρονικό, το δίκαιο. Η Ιστορία διδάσκει. Αρκεί να θέλει κανείς να την ακούσει. 

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.