# #

8 Φεβ 2014

Τζίνσενγκ (ginseng) για τη στυτική δυσλειτουργία...

Τζίνσενγκ (ginseng) για τη στυτική δυσλειτουργία

Το τζίνσενγκ (ginseng), ένα να βότανο που αιώνες τώρα χρησιμοποιείται από τους Κινέζους ως αφροδισιακό, μπορεί όντως να τονώσει την ερωτική ζωή των ανδρών, ισχυρίζονται νοτιοκορεάτες ερευνητές. 
Όπως διαπίστωσαν, οι άντρες με στυτική δυσλειτουργία μπορεί να βελτιώσουν τις επιδόσεις στο σεξ παίρνοντας δισκία τζίνσενγκ επί λίγες εβδομάδες.
Αν και ανάλογα ευρήματα είχαν και μερικές προγενέστερες μελέτες, οι περισσότερες είχαν πραγματοποιηθεί σε πειραματόζωα (ποντίκια). 
Η παρούσα μελέτη διεξήχθη σε... περισσότερους από 100 άνδρες, οι οποίοι είχαν διαγνωστεί με στυτική δυσλειτουργία. Υπολογίζεται ότι ένας στους δέκα άντρες εκδηλώνει στυτική δυσλειτουργία κάποια στιγμή μετά την ενηλικίωσή του, με τον αριθμό των πασχόντων να είναι πολλαπλάσιος στις ηλικίες άνω των...
50 ετών.

Τζίνσενγκ και στυτική λειτουργία

Μολονότι υπάρχουν φάρμακα που έχουν φέρει επανάσταση στην αντιμετώπισή της – τα γνωστά σιλδεναφίληταδαλαφίλη και βαρδεναφίλη – την τελευταία δεκαετία, το περίπου 30% των ανδρών που παίρνουν αυτά τα φάρμακα δεν βλέπουν βελτίωση. Γι’ αυτούς τους άνδρες, οι μοναδικές έως τώρα εναλλακτικές λύσεις είναι η έγχυση φαρμάκων απευθείας στο πέος ή η χρήση μεθόδων, όπως οι αντλίες, που αυξάνουν τη ροή αίματος στο πέος.
Αν και βότανα όπως το τζίνσενγκ θεωρούνται επίσης εναλλακτικές λύσεις, τα επιστημονικά στοιχεία που υποστηρίζουν την χρήση τους είναι ελάχιστα μέχρι σήμερα. Το τζινσενγκ (ginseng) είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται εδώ και χιλιετίες από τους Κινέζους για διαφύλαξη γενικώς της υγείας, αλλά και ως αφροδισιακό.
Στην παρούσα μελέτη, επιστήμονες από το Κολέγιο Ιατρικής του Πανεπιστημίου Yonsei, στη Σεούλ, επιστράτευσαν 119 άνδρες με ήπια έως μέτρια στυτική δυσλειτουργία. Οι εθελοντές χωρίσθηκαν σε δύο ομάδες, με τους μισούς να παίρνουν τέσσερα δισκία που περιείχαν εκχύλισμα από κορεάτικο τζίνσενγκ και τους υπόλοιπους τέσσερα δισκία με μία ανενεργό ουσία (ψευδοφάρμακο). Έπειτα από οκτώ εβδομάδες, η στυτική δυσλειτουργία όλων των εθελοντών αξιολογήθηκε με βάση μία διεθνώς αναγνωρισμένη κλίμακα – τον επονομαζόμενο Διεθνή Δείκτη Στυτικής Δυσλειτουργίας (IIED).
Όπως γράφουν στην «Διεθνή Επιθεώρηση Έρευνας της Ανικανότητας» (IJIR), οι εθελοντές που πήραν τζίνσενγκ παρουσίασαν μικρή αλλά σημαντική βελτίωση όλων των παραμέτρων της σεξουαλικής λειτουργίας σε σύγκριση με όσους είχαν πάρει το ψευδοφάρμακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.