# #

4 Φεβ 2014

Λαφαζάνης: Λάθος η στήριξη σε πρόσωπα που ψήφισαν μνημόνια

Εγκρίθηκαν οι υποψήφιοι για Περιφέρειες και Δήμο Αθήνας - Κατηγορηματικά αντίθετος σε ότι αφορά την υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη εμφανίστηκε ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, Παναγιώτης Λαφαζάνης
Με ευρεία πλειοψηφία ενέκρινε η Κεντρική Επιτροπή τους υποψηφίους που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στις 13 Περιφέρειες της χώρας, μεταξύ των οποίων είναι εννέα στελέχη του κόμματος και τέσσερις συνεργαζόμενοι, καθώς και στο Δήμο της Αθήνας. Πάντως, έντονες διαφωνίες εξέφρασε η Αριστερή Πλατφόρμα στην υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη, στην Πελοπόννησο.

Είχε προηγηθεί ψηφοφορία επί του τρόπου έγκρισης των υποψηφίων, κατά την οποία επί των παρόντων ψήφισαν 96 μέλη υπέρ του να εγκριθούν όλες οι υποψηφιότητες συνολικά με μια ψηφοφορία και 67 μέλη να εγκριθούν οι υποψηφιότητες ξεχωριστά η καθεμιά.

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε, για λίγο, τον λόγο και απευθυνόμενος στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας και πρωταγωνιστή των διαφωνιών, κυρίως της υποψηφιότητας Βουδούρη και του είπε: «Η διαφωνία σας καταγράφηκε, τώρα το θέμα είναι αν θα δώσουμε όλοι μαζί την μάχη». «Αυτό είναι αυτονόητο» απάντησε ο κ. Λαφαζάνης.

Κατά την διήμερη συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή εξετάστηκαν πτυχές της προεκλογικής εκστρατείας , η ανάγκη κινητοποίησης του συνόλου των κομματικών δυνάμεων, ενώ η Αριστερή Πλατφόρμα τήρησε αρνητική στάση για τον κ. Βουδούρη επειδή είχε ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο.

Διαφωνίες διατυπώθηκαν, επίσης, για τους υποψηφίους περιφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας και Νοτίου Αιγαίου, κάτι που ήδη είχε καταγραφεί την Παρασκευή στην Πολιτική Γραμματεία .

Ο κ. Τσίπρας αφού έκλεισε το θέμα αυτό, συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία ενόψει των ευρωεκλογών ως υποψήφιος για την ηγεσία της Ευρωπαικής Επιτροπής . Αύριο και μεθαύριο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται στο Παρίσι ,όπου θα συναντηθεί με τον Ζαν Λικ Μελανσόν, υποψήφιο για την γαλλική προεδρία στις εκλογές του 2012, βουλευτές , ενώ θα μιλήσει και σε εκδήλωση της γαλλικής αριστεράς.

Οι υποψήφιοι

Τα ονόματα των υποψηφίων που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις 13 Περιφέρειες και το Δήμο της Αθήνας είναι τα εξής:

Δήμος Αθήνας: Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Αττική: Ρένα Δούρου
Κεντρική Μακεδονία: Δέσποινα Χαραλαμπίδου
Δυτική Ελλάδα: Βασίλης Χατζηλάμπρου
Θεσσαλία: Ηρώ Διώτη
Κρήτη: Μιχάλης Κριτσωτάκης
Πελοπόννησος: Οδυσσέας Βουδούρης
Αν. Μακεδονία – Θράκη: Κώστας Μορφίδης
Δυτική Μακεδονία: Θόδωρος Καρυπίδης
Στερεά Ελλάδα: Βαγγέλης Αποστόλου
Ήπειρος: Όλγα Γεροβασίλη
Βόρειο Αιγαίο: Αγλαΐα Κυρίτση
Νότιο Αιγαίο: Μπενέτος Σπύρου
Ιόνια Νησιά: Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Διαφωνία Αριστερής Πλατφόρμας


Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τοποθέτησή του, ο Παν. Λαφαζάνης επανέλαβε ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ στέλνει λάθος μήνυμα όταν επιλέγει να στηρίξει πρόσωπα που κατά το παρελθόν ψήφισαν τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους".
Μάλιστα ο Παν. Λαφαζάνης υποστήριξε ότι κάποιες από τις επιλογές της ηγεσίας βρίσκονται σε αντίθεση με τις αποφάσεις του Ιδρυτικού Συνεδρίου, μία αναφορά που προκάλεσε την έντονη αντίδραση αρκετών μελών την Κεντρικής Επιτροπής.
Κύκλοι τις ηγεσίας του κόμματος δεν έκρυβαν την έκπληξή τους για την στάση της "Αριστερής Πλατφόρμας" και του Παν. Λαφαζάνη, σημειώνοντας ότι «ακόμα και σε επίπεδο εσωκομματικής ποσόστωσης, η εσωκομματική αντιπολίτευση "ικανοποιήθηκε" στην τοποθέτηση προσώπων για τις αυτοδιοικητικές».
Αιχμές προς την ηγεσία και από την Ελένη Πορτάλιου της "Ανοιχτής Πόλης" η οποία επιθυμούσε να είναι εκ νέου υποψήφια για το Δήμο της Αθήνα.

Kατά τα λοιπά, ικανοποιημένοι δηλώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ από την αποδοχή, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, της υποψηφιότητας του 33χρονου Γαβριήλ Σακελλαρίδη για τον δήμο της Αθήνας.
Στο επιτελείο του κ. Τσίπρα υπάρχει αισιοδοξία για την αποδοχή από τους ψηφοφόρους ενός, όπως λένε, νέου και άφθαρτου υποψηφίου.

Και κατά Σταθάκη


Ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας και οπαδός της μονομερούς διαγραφής, συνολικά του χρέους, Παναγιώτης Λαφαζάνης, με συνέντευξή του στην εφημερίδα "ΕΠΟΧΗ" προχωρά σε πλήρη αποδοκιμασία.
"Είναι αυθαίρετες οι εκτιμήσεις ότι το απεχθές χρέος είναι, τάχα, μόλις 5%" σημειώνει ο Παν. Λαφαζάνης και εξαπολύει πυρά κατά του υπεύθυνου Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Σταθάκη υποστηρίζοντας και οι θέσεις του Γιάννη Μηλιού περί "ισοσκελισμένων προϋπολογισμών" αποτελούν "ατελέσφορες και βαθιά λαθεμένες δεσμεύσεις".
"Η προσωπική μου θέση είναι η συνολική διαγραφή του χρέους. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για άνευ όρων διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, αν χρειαστεί και μονομερώς, είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει" επιμένει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέντευξή του και χαρακτηρίζει "ατυχείς" τις αναφορές για σχέδια τύπου Μάρσαλ.
Στη συνέντευξή του απαντά στα σενάρια περί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι αυτά "αποτελούν μια μεγάλη παγίδα για την Αριστερά" ενώ προσθέτει ότι "ενδεχομένως τέτοια άθλια σενάρια να ενισχυθούν αν φύγει από τη μέση το δίδυμο Σαμαρά και Βενιζέλου".
"Η λύση για τον τόπο είναι μια και ξεκάθαρη: μια κυβέρνηση της Αριστεράς που θα εφαρμόσει με συνέπεια μια ριζοσπαστική προοδευτική πολιτική" σημειώνει ο κ. Λαφαζάνης και εξαπολύει επίθεση στην "Ελιά" λέγοντας ότι "το καλό είναι ότι πρόσωπα και καταστάσεις σ’ αυτό το χώρο έχουν καταστεί τόσο αναξιόπιστα έως μισητά στο λαό, ώστε δεν έχουν καμιά προοπτική αυτή την περίοδο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.