# #

23 Δεκ 2014

Δήμος Δίου-Ολύμπου...Τα σχολεία καθαρά - οι καθαρίστριες απλήρωτες

 

Οι καθαρίστριες που εργάζονται με συμβάσεις ανάθεσης έργου στα σχολεία του Δήμου Δίου-Ολύμπου και κρατούν καθημερινά τα σχολεία των παιδιών μας καθαρά,  παραμένουν απλήρωτες εδώ και τέσσερις μήνες.  

Την πρώτη ευθύνη γι’ αυτήν την κυριολεκτικά απαράδεκτη πολιτική απέναντι στις εργαζόμενες καθαρίστριες των σχολείων, που από τη μια τις κρατούν σε εργασιακή ομηρία και από την άλλη τις αφήνουν απλήρωτες για πολλούς μήνες, έχει η ..
συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Σοβαρότατες όμως είναι και οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής Δίου-Ολύμπου, που ως Πόντιος Πιλάτος ρίχνει την ευθύνη γενικά και αόριστα στην κεντρική εξουσία και τον "Καλλικράτη" και αδιαμαρτύρητα διαχειρίζεται την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης.

Τα σχολεία καθαρά, οι καθαρίστριες απλήρωτες!!!
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου τονίζει για ακόμη μία φορά ότι η μεταφορά αρμοδιοτήτων στους  Δήμους χωρίς το αναγκαίο προσωπικό και σε συνδυασμό με την απαγόρευση των προσλήψεων ένα στόχο έχει: τα εκατοντάδες κονδύλια της καθαριότητας να περάσουν στα χέρια των εργολάβων και οι σημερινές καθαρίστριες να είναι αύριο οι εργάτριες στο ιδιωτικό συνεργείο. Το πιθανότερο ανασφάλιστες, με ατέλειωτες ώρες δουλειάς και φυσικά ακόμη πιο μικρό από το σημερινό τους μεροκάματο.

Το πρόβλημα του καθαρού σχολείου είναι αδιάσπαστα συνδεδεμένο με την υγεία των μαθητών και εκπαιδευτικών. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει πρόβλημα ακόμη και στην αγορά καθαριστικών και απολυμαντικών. Η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των καθαριστριών, η εγκατάλειψη κάθε έννοιας μόνιμης σταθερής εργασίας, η προώθηση της δουλειάς με το κομμάτι (αίθουσες), η εντατικοποίηση και οι εξευτελιστικές αμοιβές αποτελούν στοιχείο της υποβάθμισης της ίδιας της σχολικής υγείας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Δίου-Ολύμπου:
·         Καταγγέλλει την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, καλεί κυβέρνηση και δήμο ΑΜΕΣΑ να πληρώσουν τα δεδουλευμένα στις καθαρίστριες των σχολείων.

·         Καλεί, επίσης,  τις εργαζόμενες να βγάλουν τα δικά τους πολιτικά συμπεράσματα. Απέναντι στη σημερινή κατάσταση χρειάζεται και οι ίδιες να ξεμπερδεύουν με πολιτικές και κόμματα που τους οδηγούν στην εξαθλίωση, να ξεμπερδεύουν με συμβιβασμένες συνδικαλιστικές και δημοτικές παρατάξεις που αδιαμαρτύρητα διαχειρίζονται αυτές τις αντιλαϊκές-αντεργατικές πολιτικές κυβέρνησης και Ε.Ε.

·         Απαιτεί την  άμεση  πρόσληψη εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας στα σχολεία με πλήρη εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα μια που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες καθώς και τη μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου

Κατερίνα Κουρίτα, Δημοτική Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.