# #

26 Δεκ 2014

Χάσαμε τους παγκόσμιους αγώνες ορειβατικού σκι Ολύμπου για 24.000 ευρώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Να πω την κακία μου???



Καταγγέλλουν ότι χάσαμε τους παγκόσμιους αγώνες ορειβατικού σκι για 24.000 ευρώ

Το μεγαλείο της ελληνικής γραφειοκρατίας έκανε και πάλι το θαύμα του. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα onlarissa.gr, για μόλις 24.000 ευρώ, η παγκόσμια ομοσπονδία ορειβασίας και αναρρίχησης ακύρωσε τους αγώνες ορειβατικού σκι που είχαν προγραμματιστεί για τα τέλη Φεβρουαρίου στον Όλυμπο, επειδή η ελληνική πλευρά
δεν κατέβαλε εγκαίρως το… «δυσθεώρητο» προαναφερθέν ποσό.
Και να σκεφθεί κανείς πως χρειάστηκαν τρία ολόκληρα χρόνια επίπονων και επίμονων προσπαθειών, προκειμένου η παγκόσμια ομοσπονδία να πειστεί και να βάλει στον χάρη του αθλήματος για πρώτη φορά τον Όλυμπο και την Ελλάδα.
Οι αγώνες είχαν προγραμματιστεί να γίνουν στις 21 και 22 Φεβρουάριου του 2015, με συμμετοχή των καλύτερων αθλητών και αθλητριών του κόσμου΄.
Σημειώνεται πως θα ήταν η  πρώτη φορά που οι συγκεκριμένοι αγώνες θα πραγματοποιούνταν σε κάποιο βουνό εκτός... των Άλπεων.
Όπως εξηγούν στο onlarissa.gr τοπικοί φορείς της Λάρισας που ενεπλάκησαν ενεργά στην υπόθεση, για την διεξαγωγή του αγώνα η Ελληνική ομοσπονδία  ορειβασίας και Αναρρίχησης όφειλε να καταβάλει στην παγκόσμια ομοσπονδία το ποσό των 24.000 ευρώ για συγκεκριμένες δαπάνες (χρηματικά έπαθλα νικητών, anti-doping controls κ.α.), ενώ η προθεσμία καταβολής του ποσού ήταν μέχρι τη μέρα διεξαγωγής  του αγώνα, δηλαδή μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου 2015.
Κατόπιν σχετικού αιτήματος, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού επιχορήγησε την ελληνική ομοσπονδία με 18.000 ευρώ ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η παγκόσμια διοργάνωση. Ωστόσο, ουδείς φαίνεται πως σκέφθηκε το «κατεπείγον» της υπόθεσης και η συγκεκριμένη εγγραφή στον προϋπολογισμό μεταφέρθηκε στο επόμενο έτος, δηλαδή στο 2015. Αυτό πρακτικά σήμαινε, πως οι έλληνες διοργανωτές δε θα μπορούσαν να έχουν στη διάθεσή τους στα χρήματα μέχρι την προαναφερθείσα προθεσμία.
Τα παραπάνω είχαν σαν αποτέλεσμα η Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης να αποστείλει επιστολή στην παγκόσμια ομοσπονδία και να ζητάει τη ματαίωση του αγώνα.
Μεσολάβησαν διεργασίες με την παγκόσμια ομοσπονδία να δείχνει ευελιξία στην πληρωμή του ποσού, αλλά η ελληνική πλευρά, δείχνοντας προφανώς δυσπιστία στις δεσμεύσεις της γενικής γραμματείας αθλητισμού, δεν μπόρεσε να βρει τη χρυσή τομή.
Ακολούθησαν από τοπικούς παράγοντες της Λάρισας και της Ελασσόνας παρεμβάσεις αλλά ήταν ήδη αργά. Το αίτημα για απ” ευθείας χρηματοδότηση από τοπικούς φορείς δεν έγινε αποδεκτό από την παγκόσμια ομοσπονδία, λόγω του καταστατικού λειτουργίας της.
ε-νικος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.