# #

25 Δεκ 2014

Σκάει και ...γάιδαρο ο τρομολάγνος (βίντεο)

“ Στο χθεσινό τηλεοπτικό δελτίο του Star, ο δημοσιογράφος αναρωτήθηκε για την επιλογή της κυβέρνησης να καλλιεργεί κλίμα φόβου, με τον βουλευτή της ΝΔ να το συνεχίζει, να επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να κάνει μια επίθεση στον γνωστό ηθοποιό, Λάκη Λαζόπουλο, με τον Νίκο Χατζηνικολάου να του απαντά ότι αυτό μάλλον θα τον μπλέξει σε «δικαστικές περιπέτειες» ”

«Το ίδιο πράγμα είναι ο φόβος και η ελπίδα;», ρώτησε θυμωμένος ο δημοσιογράφος, Νίκος Χατζηνικολάου, στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του Star, ακούγοντας σε ζωντανή σύνδεση την κινδυνολογία που εκτόξευσε εκ νέου ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με την τρίτη ψηφοφορία για την διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, το ενδεχόμενο η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές  και το κλίμα που θα επικρατήσει στην προεκλογική περίοδο. 

Αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στο ότι η χώρα θα ξοδέψει χρήματα για να γίνουν οι εκλογές, με τον δημοσιογράφο να απαντά ότι «αυτό δεν είναι επιχείρημα ότι θα έχουμε έξοδα να κάνουμε εκλογές, διότι αν αυτό ίσχυε δεν θα έπρεπε να γίνονται ποτέ εκλογές», για να απαντήσει ο βουλευτής της ΝΔ «σωστό αυτό. Έχετε απόλυτο δίκιο». 

«Τον τελευταίο καιρό μου δίνετε μια αίσθηση, μιλώ για τη ΝΔ, ότι αντιμετωπίζετε τις εκλογές σαν ένα είδος κινδύνου, περιπέτειας. Σε μια Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, για να θυμίσω την φράση του Παύλου Μπακογιάννη. Όταν δεν εκλέγεται πρόεδρος, το Σύνταγμα προβλέπει ότι αυτό γίνεται. Πάμε σε εκλογές», τόνισε ο δημοσιογράφος, για να προσθέσει ότι «και από τις εκλογές, δεν καταλαβαίνω γιατί μπορεί να προκύψει κίνδυνος. Στις εκλογές εκφράζουν οι πολίτες ελευθέρως την βούλησή τους και με βάση αυτή πορεύεται η χώρα την επόμενη μέρα».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, τόνισε ότι «ή θα κλείσουμε συμφωνία με την Ευρώπη μέχρι της 28 Φεβρουαρίου ή θα χαιρετήσουμε», για να τον διακόψει εκ νέου ο Νίκος Χατζηνικολάου και να πει χαρακτηριστικά «να σας πω κάτι;
Δεν έχει αντιληφθεί η κυβέρνηση και η ΝΔ ότι στις εκλογές κερδίζει η ελπίδα και όχι ο φόβος, όχι ο τρόμος; Δεν το έχετε αντιληφθεί αυτό; Αν ξεφυλλίσετε την πολιτική ιστορία του τόπου από το 1974 μέχρι σήμερα θα δείτε ότι κερδίζει αυτός, ο οποίος δίνει καλύτερη προοπτική για την επόμενη μέρα», με τον Άδωνι Γεωργιάδη να επιμένει και να ισχυρίζεται ότι λέει την «αλήθεια», αλλά και το απίθανο «το αν είναι η ελπίδα ή ο φόβος είναι δευτερεύον», με τον δημοσιογράφο να απορεί και να λέει «α, είναι δευτερεύον. Δηλαδή είναι το ίδιο να παίζεις με τον φόβο και το ίδιο με την ελπίδα…». 

«Η αλήθεια είναι ότι αν πάμε σε εκλογές η χώρα θα βρεθεί σε πάρα πολύ μεγάλο κίνδυνο», συνέχισε απτόητος ο βουλευτής της ΝΔ, για να προσθέσει ότι «και όσοι έχουμε δημόσιο λόγο είναι ευθύνη μας να το πούμε στον κόσμο για να το ξέρει», με τον δημοσιογράφο να μην μπορεί πλέον να κρύψει τον εκνευρισμό του τονίζοντας ότι «πάντως, εγώ δεν μπορώ να ακούω ότι οι εκλογές είναι κίνδυνος. Το θεωρώ αντιδημοκρατική τοποθέτηση. Σε κανένα δημοκρατικό καθεστώς οι εκλογές δεν είναι κίνδυνος», με τον Άδωνι να μην σταματά να επαναφέρει το «μαργαριτάρι» περί «Μικρασιατικής καταστροφής», με τον Νίκο Χατζηνικολάου να κάνει χαρακτηριστικές κινήσεις με τα χέρια του και να λέει «α, τώρα φτάσαμε και στη Μικρασιατική καταστροφή. Να φορέσουμε κράνος», παίρνοντας στο «ψιλό» πλέον τον βουλευτή της ΝΔ. 

Παρόλα αυτά, ο Άδωνις Γεωργιάδης, συνέχισε την κινδυνολογία και βέβαια την προσπάθεια κατατρομοκράτησης της ελληνικής κοινωνίας, κάνοντας πως δεν ακούει και λέγοντας ότι «αν βγούμε από το ευρώ θα είναι η απόλυτη καταστροφή» και τον Νίκο Χατζηνικολάου να τον ξαναδιακόπτει ρωτώντας «μα γιατί να βγούμε από το ευρώ; Υπάρχει καμία πολιτική δύναμη, η οποία να λέει ότι θα βγούμε από το ευρώ;», με τον βουλευτή της ΝΔ, βλέποντας ότι καταρρίπτεται άλλο ένα «επιχείρημά» του να ξεκινά το τηλεοπτικό show και να κάνει γκριμάτσες λέγοντας «ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ». Ο δημοσιογράφος, εμφανώς εκνευρισμένος, από τα «μαργαριτάρια» (επιεικής χαρακτηρισμός) Γεωργιάδη, τόνισε ότι «δεν το λέει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ. Μισό λεπτό Μάρα και στον παραδίδω γιατί δεν αντέχω άλλο. Δεν το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις τοποθετήσεις του, λέει ότι θα μείνουν στην ευρωζώνη και θα κάνουν επαναδιαπραγμάτευση», με τον Άδωνι Γεωργιάδη να γουρλώνει τα μάτια, συνεχίζοντας το τηλεοπτικό show και να λέει «λένε ψέματα, λένε ψέματα» και να βγάζει αυτό που πραγματικά έκρυβε τόσο καιρό μέσα του για τους εργαζόμενους, υποστηρίζοντας ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως δεσμεύτηκε ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας από την ΔΕΘ, επαναφέρει τον βασικό μισθό στα 751 ευρώ , «μόνο αυτός ο νόμος να αλλάξει, για τα 751 ευρώ και είμαστε εκτός ευρώ», με τον δημοσιογράφο να μην προχωρά πλέον σε άλλο σχόλιο, καταλαβαίνοντας προφανώς τι έχει απέναντί του να αντιμετωπίσει. 

Προσπαθώντας να αλλάξει θέμα συζήτησης για να αποφορτίσει την ατμόσφαιρα, η παρουσιάστρια του δελτίου ζήτησε από τον Άδωνι Γεωργιάδη εξηγήσεις για τις πρωινές δηλώσεις περί «ονοματεπωνύμων» και «διευθύνσεων των βουλευτών», σχετικά με την επικείμενη τρίτη και τελευταία ψηφοφορία στην Βουλή, την προσεχή Δευτέρα, για την διαδικασία εκλογής νέου ΠτΔ από την παρούσα Βουλή. «Οι βουλευτές που θα ψηφίσουμε την Δευτέρα θα επιλέξουμε στρατόπεδο ιστορικό για το που θέλουμε να πάει η πατρίδα μας. Μας έχουν προειδοποιήσει όλες οι οικονομικές εφημερίδες του πλανήτη και όλοι οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. ότι την ώρα που τελειώνει το πρόγραμμα και είμαστε έτοιμοι να βγούμε στις αγορές, δεν μπορεί η Ελλάδα να κάνει μεγαλύτερο σφάλμα από το να κάνει εκλογές», συνέχισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, για να προσθέσει ότι «εγώ δεν κάνω τίποτε. Απλώς θα έχει γραφεί στην Ιστορία με ονοματεπώνυμο. Θα γνωρίζουμε ποιος πήγε την Ελλάδα στην περιπέτεια». 

Ο Νίκος Χατζηνικολάου, μην αντέχοντας, πραγματοποίησε νέα παρέμβαση, αγνοώντας την κινδυνολογία και ξεμπροστιάζοντας την κυβερνητική στρατηγική, σημείωσε με νόημα ότι«αφού δεν θέλατε εκλογές και δεν είχατε εξασφαλίσει τους 180 για την εκλογή Προέδρου γιατί την φέρατε μπροστά και δεν κλείσατε την συμφωνία με την τρόικα;», για να απαντήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης ότι «δεν μπορούσε να κλείσει η συμφωνία» και να τον ρωτήσει ο δημοσιογράφος«γιατί; Δεν μπορούσατε να την περάσετε από την Βουλή;», με τον βουλευτή της ΝΔ να λέει ότι«εγώ το έλεγα και σε φίλους μου off the record , γιατί μου το είχαν πει, μιλάω με τους ανθρώπους, μου είχαν ξεκαθαρίσει και σε όλη την διαπραγμάτευση ότι αν δεν υπάρχει πολιτική σταθερότητα στον τόπο δεν μπορούν να υπογράψουν πολιτική συμφωνία». Ο δημοσιογράφος, εύλογα αναρωτήθηκε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δηλαδή οι δανειστές μας έφεραν μπροστά την προεδρική εκλογή; Αυτό μου λέτε;», για να ακούσει διάφορες δικαιολογίες από τον Άδωνι Γεωργιάδη και να του απαντήσει ότι «και επομένως φέρατε την προεδρική εκλογή νωρίτερα για να περάσετε την καυτή πατάτα των μέτρων στον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα μας λέτε ότι αν γίνουν οι εκλογές θα κινδυνεύσουμε…», «ισοπεδώνοντας» τα «επιχειρήματα» του Άδωνι Γεωργιάδη, αποκαλύπτοντας παράλληλα τον τρόπο που λειτουργεί η κυβέρνηση Σαμαρά. 

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο βουλευτής της ΝΔ, έπεσε σε νέα γκάφα, καθώς είχε στριμωχτεί, λέγοντας ότι «έχει η Βουλή την ευκαιρία να εκλέξει την Δευτέρα ΠτΔ και όποια μέτρα χρειαστούν θα τα πάρουμε εμείς», επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κάνει λόγο για νέα μέτρα της κυβέρνησης Σαμαρά αμέσως μετά από την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. «Τότε να μη μας λέτε ότι οι εκλογές είναι κίνδυνος», σημείωσε με νόημα ο Νίκος Χατζηνικολάου. 

Μην έχοντας άλλα «επιχειρήματα», ο Άδωνις Γεωργιάδης, άρχισε τις απειλές, τονίζοντας ότι«οι ευγένειες θα τελειώσουν από την Δευτέρα», με τον δημοσιογράφο να ρωτά «τι θα πει αυτό; Δεν το καταλαβαίνω», για να συνεχίζει ο βουλευτής της ΝΔ, λέγοντας ότι «αν πέσει η κυβέρνηση, αν ρίξουν την κυβέρνηση, από Δευτέρα η χώρα, τις επόμενες 25 ημέρες θα κρίνει το μέλλον της για τον επόμενο αιώνα» και τον Νίκο Χατζηνικολάου να ξαναρωτά «και τι θα γίνει δηλαδή; Θα αρχίσουν οι αγένειες; Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Θα μας εξηγήσετε. Δεν σας αφήνω». 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, έδειξε ένα δείγμα του τι θα γίνει από την Δευτέρα και μετά εξαπολύοντας επίθεση κατά του γνωστού ηθοποιού, Λάκη Λαζόπουλου, ισχυριζόμενος ότι διάβασε σε blogs ότι έβγαλε χρήματά του στο εξωτερικό με τον δημοσιογράφο να απαντά «νόμιμα ή παράνομα;» και τον βουλευτή να απαντά ότι «ξεκίνησε την ιστορία με τον Χαϊκάλη»και «κάνει τόση προσπάθεια στην εξουσία, συγκαταλέγεται στους Έλληνες που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό την ώρα της κρίσης. Περίπου 3 εκατομμύρια, αν διάβασα σωστά. Φαντάζομαι νόμιμα», για να τον διακόψει ο δημοσιογράφος και να ρωτήσει «τότε; Τι θέμα έχετε;» και τον Άδωνι Γεωργιάδη να απαντά ότι «θα κάνω ερώτηση στην Βουλή». «Πάντως, πώς το λέτε χωρίς να το ξέρετε αυτό; Το ξέρετε; Το έχετε διασταυρώσει;», τόνισε ο Νίκος Χατζηνικολάου, για να απαντήσει ο βουλευτής της ΝΔ ότι «το διάβασα σε τρία πολύ σοβαρά sites, θα κάνω ερώτηση στην Βουλή αύριο (σήμερα), αν δεν ισχύει μπορεί να βγει και να το διαψεύσει». 

«Αυτό εννοείτε τέλος οι ευγένειες; Ότι θα λέτε και πράγματα που δεν έχετε διασταυρώσει;»,ρώτησε ο Νίκος Χατζηνικολάου και τον Άδωνι Γεωργιάδη να επιμένει λέγοντας ότι «αν δεν ισχύει να βγει να το διαψεύσει» και τον δημοσιογράφο να λέει ότι «α, ναι ε; Ωραία. Πολύ ωραία τακτική αυτή. Δηλαδή εσείς θα πετάτε τη λάσπη και ο άλλος θα λέει ότι δεν είναι ελέφαντας. Πολύ υπεύθυνη στάση αυτή» και τον βουλευτή της ΝΔ να λέει ότι «όχι, θα καθόμαστε να τον βλέπουμε. Αφού αποφάσισε να μπει στην πολιτική διαμάχη τον λογίζω ως πολιτικό μου αντίπαλο. Του δίνω την ευκαιρία να πει αν έβγαλε 3 εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό και θέλει να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ να τα φέρει πίσω στην Ελλάδα και να τα ρισκάρει με τους Έλληνες», με τον Νίκο Χατζηνικολάου να προβλέπει ότι «φαντάζομαι αν τα έβγαλε νόμιμα θα μπλέξετε σε δικαστικές περιπέτειες». 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι ο Λάκης Λαζόπουλος «οργάνωσε» την υπόθεση Χαϊκάλη, με τον Νίκο Χατζηνικολάου να απορεί και να λέει «Οργάνωσε;», ενώ χαρακτήρισε τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη ως «αρχιεισαγγελέα της λογοκρισίας», με τον Νίκο Χατζηνικολάου να ξεσπά πλέον σε γέλια ακούγοντας τον Άδωνι Γεωργιάδη. 

Δείτε το video από το enikos.gr:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.