# #

16 Νοε 2014

Dorothy King: ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Η Ντόροθι Κινγκ αποδομεί την προπαγάνδα των Σκοπίων: 
Γελοίοι οι ισχυρισμοί τους - 
Η Μακεδονία είναι ελληνική!

Καταπέλτης κατά της σκοπιανής προπαγάνδας, με αφορμή την ανακάλυψη της Αμφίπολης, ήταν η αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ. Ειλικρινά, υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι τα Σκόπια έχουν καμία σχέση με την αρχαία Μακεδονία;διερωτήθηκε η Κινγκ, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha. 

Χαρακτήρισε δε γελοίο να ζητάει κανείς από την Ελλάδα να αποδείξει ότι οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες. Όλοι γνωρίζουν εδώ και αιώνες ότι η αληθινή Μακεδονία είναι στην Ελλάδα, τόνισε με έμφαση και πρόσθεσε: 
Είναι περίεργο τα Σκόπια να θέλουν να οικειοποιηθούν την ιστορία της Μακεδονίας.
 
Η Ντόροθι Κινγκ επεσήμανε ακόμη ότι η αρχαία Μακεδονία ήταν στα όρια της σύγχρονης Ελλάδας και διερωτήθηκε αν όλες οι κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα έπρεπε να χαρακτηριστούν Μακεδονία

Κατέκτησε Ιράν, Αφγανιστάν Τουρκία, αλλά καμία από αυτές δεν αυτοαποκαλείται Μακεδονία, είπε με ελαφρά δόση ειρωνείας η διάσημη αρχαιολόγος. Μάλιστα χαρακτήρισε την κατασκευή αγαλμάτων και μνημείων της μακεδονικής περιόδου στη FYROM ως Disneyland

Δημιουργούν μια ψεύτικη προπαγάνδα για να νιώσουν οι ίδιοι καλύτερα και για να προσελκύσουν τουρίστες, είπε ακόμη η Κινγκ. 
Η γνωστή Αμερικανίδα αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ βάζει τέλος στις διεκδικήσεις των Σκοπιανών, καθώς με επιστημονικό τρόπο καταρρίπτει τα όσα ισχυρίζονται οι ηγέτες τους σχετικά με τη Μακεδονία και τον Μέγα Αλέξανδρο. Η Αμερικανίδα αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ ενισχύει την ελληνική επιχειρηματολογία έναντι των Σκοπιανιών, που χρησιμοποιούν το όνομα Μακεδονία.  

Η Κινγκ αναφερόμενη στην προπαγάνδα των Σκοπιανών γράφει στο blog της: Τα Σκόπια είχαν διάφορες ονομασίες κατά την αρχαιότητα αλλά το όνομα Μακεδονία δεν ήταν ποτέ καμία από αυτές. Ομολογουμένως οι αρχαίοι Μακεδόνες κατέκτησαν την περιοχή, όμως ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε επίσης το σύγχρονο Ιράν και το Αφγανιστάν και καμία από αυτές τις χώρες δεν ισχυρίστηκε ότι υπήρξε τμήμα της Αρχαίας Μακεδονίας! 

Η Κινγκ δε διστάζει να αναφερθεί και στη μεγάλη διαμάχη που υπάρχει για τα Γλυπτά του Παρθενώνα αλλά και για τους αρχαίους Ρωμαίους σε σχέση με τους Αρχαίους Έλληνες. 

Τα Γλυπτά του Παρθενώνα που ο Έλγιν έφερε στο Λονδίνο, ήταν η καλύτερη απόδειξη υπέρ του ελληνικού λαού ότι τα ρωμαϊκά γλυπτά δεν ήταν ανώτερα των αρχαίων ελληνικών αλλά απλά αντίγραφά τους! 

Ο ελληνικός πολιτισμός ο οποίος ήταν "κρυμμένος" από τα 400 χρόνια σκλαβιάς από τους Οθωμανούς, έγινε αντικείμενο θαυμασμού και οδήγησε σε ένα μεγάλο φιλελληνικό κίνημα το οποίο οδήγησε και στην απελευθέρωση των Ελλήνων από τους Τούρκους. 

Ανεξάρτητα από όσα σκεφτόμαστε σήμερα για τον Έλγιν, εκείνη την συγκεκριμένη χρονική στιγμή οι πράξεις του - άθελά του φυσικά - οδήγησαν τον τότε δυτικό κόσμο να βοηθήσει τους Έλληνες να αγοράσουν όπλα και να απελευθερώσουν την πατρίδα τους από τους Οθωμανούς

1 σχόλιο:

  1. Μία ενδιαφέρουσα δημοσίευση γιά ονομασίες: Μακεδονία, Αλβανία, Κύπρος, Βαρδάρης, Βεργίνα κλπ.
    http://bouzanis.blogspot.gr/2014/11/blog-post_8.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.