# #

16 Νοε 2014

Ο πιο εύκολος τρόπος να αποφύγετε Αλτσχάιμερ & Πάρκινσον!



Το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον είναι δύο νευροεκφυλιστικές ασθένειες που εμφανίζονται συνήθως στις μεγαλύτερες ηλικίες λόγω εξασθένισης των νευρώνων του εγκεφάλου. 

Το Αλτσχάιμερ είναι στενά συνδεδεμένο με την απώλεια μνήμης, ενώ το Πάρκινσον με το χαρακτηριστικό τρέμουλο στα χέρια. 

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάντερσφιλντ στην Αγγλία διαπίστωσαν ότι υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος να καθυστερήσουμε τα σημάδια τέτοιων παθήσεων, υιοθετώντας μια απολαυστική συνήθεια. 
Στη μελέτη που δημοσιεύουν στην επιθεώρηση Molecular Nutrition & Food Research αναφέρεται ότι μια χημική ουσία στο...
ρόδι, η οποία ονομάζεται πουνικαλαγίνη, επιβραδύνει την εξέλιξη του Αλτσχάιμερ και του Πάρκινσον, καθώς καταπολεμά τις φλεγμονές που εκδηλώνονται στον εγκέφαλο.

Επί δύο χρόνια, ο Δρ. Olumayokun Olajide και οι συνεργάτες του μελέτησαν την επίδραση του συστατικού σε πειραματόζωα και διαπίστωσαν ότι η πουνικαλαγίνη εμποδίζει σε μεγάλο βαθμό την εκδήλωση της φλεγμονής στον εγκέφαλο. Τώρα, οι ερευνητές εξετάζουν ποιες είναι οι ιδανικές ποσότητες ροδιού που πρέπει να καταναλώνουμε ώστε να πάρουμε επαρκείς ποσότητες πουνικαλαγίνης. 

Εκτιμούν ότι στον 100% φυσικό χυμό ροδιού η αναλογία πουνικαλαγίνης αγγίζει το 3,5%. Εξετάζουν επίσης την πιθανότητα να παρασκευάσουν νέα φάρμακα ενάντια στη φλεγμονή με βάση την πουνικαλαγίνη. 

Μέχρι να γίνουν όλα αυτά βέβαια, δε χάνετε τίποτα να βάλετε λίγο περισσότερο ρόδι στο καθημερινό σας διαιτολόγιο! onmed


 - www.xorisoria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.