# #

18 Νοε 2014

Τσίπρας..."Δεν με ενδιαφέρει τι θα δεχθεί ή δεν θα δεχθεί η κυρία Μέρκελ."

τσιπρασ
 «Ο πολιτικός που τα γκάλοπ τον θέλουν ως τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας παρουσιάζει στην El Pais τις κυβερνητικές του προτάσεις και ζητάει να μπει τέλος στη λιτότητα». Με αυτό τον τρόπο ξεκινά η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην El Pais, τη μεγαλύτερη ισπανική εφημερίδα.

Με αποφασιστικό τόνο και φωνή ήρεμη και χαμηλόφωνη,
όπως γράφει η Ισπανίδα δημοσιογράφος María Antonia Sánchez-Vallejo, ο κ. Τσίπρας παρουσιάζει συγκεκριμένες κυβερνητικές προτάσεις, πέρα από τη γνωστή νέα διαπραγμάτευση με την τρόικα των όρων διάσωσης ή την αναδιάρθρωση του χρέους, όπως «την πραγματοποίηση μίας ευρωπαϊκής διάσκεψης σχετικά με το χρέος, παρόμοια με αυτή του Λονδίνου το 1953, η οποία ελάφρυνε το γερμανικό χρέος» μετά τον πόλεμο, ή η τρόικα των πιστωτών και των ηγετών των χωρών που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση, «να πάνε ενώπιον ενός ευρωπαϊκού ή διεθνούς δικαστηρίου για να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους, που οδήγησαν σε «μία ανθρωπιστική κρίση», όπως αυτή που υφίστανται μεγάλα τμήματα των 11 εκατομμυρίων Ελλήνων.
«Με 1,5 εκατομμύριο ανέργους και τρία εκατομμύρια φτωχούς η Ελλάδα δεν δίνει την εικόνα ευρωπαϊκής χώρας, αλλά μοιάζει με μεταπολεμικό σενάριο», δηλώνει ο κ. Τσίπρας στην El Pais.
Η ισπανική εφημερίδα γράφει ότι ο κ. Τσίπρας θα καρπωθεί τον θυμό των Ελλήνων και την κατάρρευση των δύο μεγάλων κομμάτων.
Ο ίδιος φέρεται ήδη σαν πρωθυπουργός εν αναμονή κάτι που φάνηκε και από την παρουσία του στη Μαδρίτη όπου η ομιλία του ήταν στην ουσία κυβερνητικό πρόγραμμα, γράφει η δημοσιογράφος της El Pais.
«Βλέπετε τον εαυτό σας σαν πρωθυπουργό;», τον ρωτά η Ισπανίδα δημοσιογράφος και ο κ. Τσίπρας απαντά: «Ναι, είναι πολύ πιθανό».
Ερωτηθείς αν μαλάκωσε τον λόγο του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντά: «Το 2012 με είχαν παρουσιάσει σαν το διάβολο, σαν αντευρωπαϊστή» και συνεχίζει: «Δεν λέω ψέματα στον λαό. Με βλέπετε εσείς να έχω μαλακώσει; Οχι βέβαια, ε; Ο λόγος του ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει πιο ρεαλιστικός. Σήμερα ο φόβος βρίσκεται στο στρατόπεδο της Μέρκελ».
Σε επόμενη ερώτηση η Ισπανίδα δημοσιογράφος καλεί τον κ.Τσίπρα να απαντήσει τι θα πει στην Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ μόλις εκλεγεί πρωθυπουργός. «Τι θα πω στη Μέρκελ αν τη συναντήσω ως πρωθυπουργός; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εχθρός της Ευρώπης. Απειλές είναι η πολιτική του Ραχόι, του Σαμαρά, της Μέρκελ. Η Ευρώπη πρέπει να διαλέξει ποιο μέλλον θέλει…», απαντά ο κ. Τσίπρας και τονίζει: «Δεν με ενδιαφέρει τι θα δεχθεί ή δεν θα δεχθεί η κυρία Μέρκελ. Η ΕΕ έχει 28 χωρες και η Ευρωζώνη 17, έτσι η Γερμανία δεν έχει κανένα δικαίωμα να μιλάει εκ μέρους άλλων"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.